Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY PODNAJMOWANIE POKOI JEST LEGALNE

Polecane posty

Gość gość

moja znajoma wynajęła dom i podnajmuje Polakom pokoje - oczywiście nie odprowadza żadnego podatku, nigdzie nie zgłosiła dodatkowego dochodu, pobiera benefity - to legalne??? robi tak już od pięciu lat!

Gość papiez franciszek
a ciebie od tego boli leb ?

Gość gość
a ty lubisz złodziei?

Gość gość
Oczywiscie, ze to nielegalne!! Ja we wlasnym domu nawet nie moge legalnie wynajac pokoju a co dopiero domu wynajmowanych, nie wspomne juz o pobieranych benefitach. Ludzie sa bezczelni!! I tak mnie leb od tego boli bo ciezko pracuje i odprowadzam podatki nakich nierobow!!!!

Gość gość
teraz sie obudzilas ? przeciez od wielu lat tak polacy robia wynajmuja dom a potem pokoje podnajmuja innym a sami mieszkaja najczesciej w najwiekszym i najlepszym pokoju mieszkalam z takimi nie grzali w ogole w zimie na moje prosby wlaczyli na 2 godziny dziennie centralne na wszystkim oszczedzali chociaz mieszkanie mieli za darmo bo ludzie im czynsz pokryli od 2 lat wynajmuje sama studio i mam spokoj

Gość gość
Zydzi tez sie ukrywali nielegalnie za czasow okupacji, i tez znajdowali sie polacy ktorzy dopelniali swego obowiazku wobec Generalnej Guberni, informujac o nich odpowiednie wladze, wiec na co czekasz?

Gość gość
A kto ci powiedział,że legalnie nie możesz wynająć pokoju we własnym domu? Ja całe piętro wynajmuję, a mieszkam na parterze.

Gość gość
Miec 'swoj' dom i wynajmowac obcym ludziom pokoje...Co to za zycie???

Gość gość
Jasne,że wolałabym mieszkać sama w tym domu, ale niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do tego. Kiedyś dobrze zarabiałam, wybudowałam dom, a gdy straciłam pracę musiałam niestety z czegoś żyć. Teraz mam pracę, ale zarabiam tylko 1800.

Gość gość
Nielegalne. We wlasnym domu, tez nie mozna podnajmowac pokoi, chyba, ze byl on zakupiony z klauzula umozliwiajaca wynajem. Ale zawsze mozna to obejsc biorac tzw, lodgera...