Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojony gość

ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Gość zaniepokojony gość

Byłam wczoraj na usg, mam na prawym jajniku niepęknięty, przerośnięty pęcherzyk 26 mm. Lekarz nastraszył mnie że w 10 % może to być ciąża pozamaciczna- zrobiłam bad b-hcg jeśli będzie powyżej 2 to do szpitala. Jeśli poniżej 2 to mam brać duphaston 2x1 przez 10 dni. Co o tym wszystkim myśleć

Gość gość
Nie martw się na zapas. Ciąża pozamaciczna zdarza się bardzo rzadko, a lekarze panikują zbyt często. U mnie też lekarze podejrzewali ciążę pozamaciczną i nawet zrobili mi laparoskopię w narkozie, a potem okazalo się, że to była zwykła ciąża! Nieciekawy początek ciąży, nieprawdaż?

Gość gość
Co ty masz za lekarza?! Jakiś konował!! Ciąża jest powyżej 5.I co to za procenty? Przerośnięty pęcherzyk nie może być ciążą.

Gość gość
Do gościa powyżej: mam bardzo kompetentnego lekarza, a co do bety to się pytałam- różne laboratoria mają różne normy- u niego ciąża jest powyżej 2 i tego będę się trzymać. Staram się o dziecko, ale dziś chciałabym żeby b-hcg było ujemne, a pęcherzyk żeby się wchłonął i od kolejnego cyklu stymulacja owulacji. Wyniki mam mieć o 15- trochę się denerwuję

Gość zaniepokojony gość
To wyżej to ja autorka tego tematu