Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobie

mieszkac w kawalerce i miec dziecko

Polecane posty

Gość nie wiem co zrobie

Wpadlam z mezem. Mamy nieciakwa sytuacje finansowa, w dodatku wynajmujemy kawalerke. Jestem przerazona do tego stopnia, ze mysle nawet o aborcji. Jak my wyzyjemy za 1400zl gdzie 1000zl to same oplaty?

Gość gość
idz do opieki niech wam pomogą! A dziecka nie usuwaj . Sytuacja może się zmienić za pare lat i co? Bedziesz załować.

Gość TezTak UwazamJakTy
Nie zastanawiaj sie jak wyzyjecie za 1400 tylko co zrobic zeby zarabiac wiecej ;) ....

Gość gość
idź do opieki, dostaniesz 200zł rodzinnego :D

Gość gość
razem macie 1400 zł? moze wypadałoby ruszyc dpska do roboty co???

Gość gość
gdzie ją w ciąży zatrudnią? Pomyśl!

Gość gość
tak do opieki po 77 zl rodzinnego hehe

Gość ale gafa zyciowa
Macie strasznie nie ciekawa sytuacje ... wy tyle razem zarabiacie ? czy on sam ? Przepraszam a dlaczego ty nie pracujesz ? masz dwie lewe rece? czy kaleka jestes? bo nie rozumiem ... oboje zdolni i zdrowi a nie potrafia sie wziac za swoje zycie WSTYD ! Biedne dziecko bedzie teraz sie meczyc w tej rodzinie- a faceta chyba tez za bardzo ogarnietego nie masz - jak zarabia tylko 1440 zl miesiecznie.

Gość gość
gdzie? a niech nawet ulotki roznosi, mozna pracowac na zlecenie badz umowe o dzielo i cos dorobic a nie siedziec i lamentowac

Gość nie wiem co zrobie
ja pracuje, ale na umowe zlecenie, bo na stale u nas nie zatrudniaja. Zarabiam tyle i godzin przepracuje a w ciazy nie bede mogla pracowac za dlugo. Zostanie wiec tylko wyplata meza

Gość nie wiem co zrobie
ciagle szukalam jakiejs pracy na umowe ale nikt nie chce tak zatrudnic. Wszystko po znajomosci, na czarno albo na umowe zlecenie. To skad mam prace wyczarowac?

Gość gość
to ile Twój maz zarabia i gdzie pracuje ??? bo to jakies tragiczne zarobki

Gość TezTak UwazamJakTy
A dlaczego z gory zakladasz ze "w ciazy nie bedziesz mogla pracowac za dlugo" ? Skrzynki z ziemniakami w pracy nosisz ?

Gość nie wiem co zrobie
nie bede moglsa bo wyobraz sobie, ze w swojej pracy sporo dzwigam i jestem caly czas na nogach. Myslisz, ze pracodawca pojdzie mi na reke? Predzej mi podziekuja i wezma kogos kto w ciazy nie jest, a wiem o tym bo juz jedna dziewczyne tak zwolnili

Gość nie wiem co zrobie
maz ma wlasnie na reke te 1400zl, ale przynajmniej ma umowe o prace, mial miec podwyzke od przyszlego roku ale juz zapowiedzieli w firmie, ze nie ma funduszy i z podwyzek nici

Gość ale gafa zyciowa
w takim razie twoj maz to WIELKA CIPA - ktora nawet nie potrafi utrzymac rodziny. to ile on zarabia ze oboje macie 1440 zl miesiecznie ? to moze on jest uposledzony ? bo nie wiem jak mozna tak malo zarabiac...

Gość gość
Jezeli masz takie nastawienie na "nie" autorko,to juz trudno :/

Gość ale gafa zyciowa
To niech znajdzie cos innego - nie wierze ze nie ma pracy nigdzie za wieksze pieniadze... ogarnijcie sie a nie takie dupy zyciowe... po ile macie lat ?

Gość gość
na Twoim miejscu poszukałabym sobie mieszkan lub domów do sprzatania, bedziesz mogła chociaz kilka tygodni popracowac i sie nie umeczysz a zarobisz wiecej kasy, moja przyjaciółka za 8 godzin dostaje 100 zł a ma kilka domów i zarabia fajna kase

Gość gość
ale gafa zyciowa -- a ty z czego sie wyśmiewasz? wiesz ze są regiony w Polsce gdzie 1200 zł netto to jest normalna pensja ?

Gość nie wiem co zrobie
wezcie czytajcie ze zrozumieniem a nie wyzywacie innych. 1400zl to zarobki meza nie nasze wpsolne. Nie chodzi o nastawienie na nie, ale wiem ze pracowac nie bede, macierzynskiego nie dostane wiec logiczne ze zostana tylko jego zartobki. Na pomoc rodziny nie mamy co liczyc.

Gość nie wiem co zrobie
ciekawe co znajdzie. Myslisz, ze nie szukal lepiej platnej pracy? owszem szukal i chcieli go zatrudnic, ale wiekszosc na czarno badz umowe zlecenie, a chcemy by chociaz jedno z nas mialo normalna umowe o prace.

Gość ale gafa zyciowa
tO NIECH ZNAJDZIE DODATKOWA PRACE- zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji - dlaczego sie nie przeprowadzicie do wiekszego miasta - jestes na nie caly czas wszystko w czarnych kolorach. Poprostu nie wierze ,ze jest az tak zle. Musicie byc bardzo mlodzi kolo 20 do 24 lat jak wy wynajmujecie kawalerke i macie licha robote.

Gość gość
Autorko, nie przejmuj sie komentarzami, "elity kafe". Gdy Staralam sie o dziecko, mialam prace, zarabialam 1400, maz wtedy mial 2500. I tez wynajmowalismy kawalerke. W ciazy gdy bylam, to wynajelismy, bo nie moglismy zniesc mieszkania w domu tesciow, tj. osobnym pietrze, ktore sobie wyremontowalismy. Zawsze bylo cos nie tak, maz musial po pracy byc na zawolanie tescia, musielismy ze wszystkiego sie tlumaczyc, wiec wolelismy kawalerke. Po 2 latach wrocilam do pracy, popracowalam rok i moj pracodawca upadl. A juz chcielismy kredyt brac na mieszkanie. Pol roku szukalam pracy i dostalam w koncu, oczywiscie zleceniowka. Wynajelismy wieksze mieszkanie. ale maz dostal teraz w pracy nowa umowe i ma 1900 zl brutto plus premia, ktora raz jest a raz jej nie ma-ciecia, przyjeli opor ludzi, bo firma sie rozwija, ale przeciez juz nie beda sypac kasa jak z rekawa. A jak Ci sie nie podoba, to zegnaj-a innej pracy nie ma, no chyba, ze za 1600 brutto. I nie uwazam meza za nieudacznika, bo nie przynosi mi min. 3 tysiakow na reke, maz jest po szkoleniach, jest odpowiedzialny za zlecenia i zarabia cale g... w porownaniu z czasem, kiedy jego miejsce pracy otwarto (filia zagranicznej firmy).

Gość ale gafa zyciowa
Albo takie sieroty zyciowe jestescie - bo nie ma innej opcji. a Po za tym dlaczego sie nie zabezpieczaliscie? nawej jak prezerwatywa pekla to to widac ! trzeba bylo isc do lekarza po tabletke 72 godziny. A tabletke musialas jakies pominac wtedy bardziej uwazac- dla mnie jest nie do pomyslenia byc tak nieodpowiedzialnym czlowiekiem !

Gość gość
Autorko a ile macie lat? wiesz na początek dostaniesz becikowe to zawsze coś tam będzie.

Gość nie wiem co zrobie
owszem jestesmy mlodzi, a w malym miasteczku nie mieszkamy tylko w srednim i takie sa tutaj realia. Gdzie mam sie przeprowadzic? pojechac z niczym do wielkiego miasta i dupy za przeproszeniem dawac? Na takie przeprowadzki tez trzeba miec pieniadze. Maz ma czasem dodatkowe zlecenia, ale nie czesto i dorabia wtedy z 200-300zl miesiecznie tylko, ze to nic pewnego bo raz jest raz nie ma. Moze i za 5 lat zaczniemy zarabiac wiecej jak bedziemy miec jakies doswiadczenie (maz pracuje w zawodzie akurat wiec to na plus) ale poki co nie przeskocze tych wszystkich wymagan jakie maja pracodawcy.

Gość gość
Trzeba szukac poprawy,rozwiazan,a nie odpowiedzi negatywnej na forum dla kazdego,kto nie chce cie poglaskac :D

Gość gość
moze załoz szybko swoja firme, popłacisz te nizsze składki ale chociaz potem macierzyński dostaniesz