Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobie

mieszkac w kawalerce i miec dziecko

Polecane posty

Gość gość
Jeśli chcesz usunąć,to to zrób,ale nie szukaj tu zrozumienia. To tylko Wasza decyzja i tylko Wy powinniście ją podjąć i przyjąć jej konsekwencje.

Gość Goscgoscgosc
Kup tabletki na womenonwaves-ok.300zl. Mozna uzyc do 9 tyg. Szybko i bez problemow-wbrew temu,co beda jeczec obroncy zycia,powiklania sie praktycznie nie zdazaja,nie boli itd. A potem zrob sobie dziecko,gdy bedzie Cie na to faktycznie stac.

Gość ale gafa zyciowa
pierdolcie sie wszystkie kurweki i szlaufy ruchajcie sie i robcie aborcje nieodpowiedzialne dziwki !!! kurwy zajebane !

Gość wiśnióweczka
a ja Ci ciąży gratuluję i proszę - nie usuwaj ;-) Rzeczywiście Wasza sytuacja nie jest komfortowa, ale tragedii nie ma. Teraz macie więcej pieniędzy, Ty pracujesz. Nawet jeżeli nie macie oszczędności to spróbuj odrzucić trochę od teraz zanim pracujesz. Mąż szuka,stara się i na pewno coś znajdzie, jak nie zmieni pracy to chociaż dorobi. Jakoś sobie poradzicie. Nie twierdzę, że będzie lekko, nie wiadomo, na pewno to nie byłby najlepszy moment na planowanie dziecka. Ale skoro ciąża jest to pozostaje przyjąć ten fakt do wiadomości i cieszyć się na powiększenie rodziny. Przykre, że mąż na wieść o ciąży jest załamany ;-( to smutne ;-(

Gość nie wiem co zrobie
maz jest zalamany, bo nie mamy pieniedzy. Nie mowil jednak nic o aborcji to ja o tym powiedzialam, on byl przeciwny na poczatku ale po dluzszej rozmowie sam zaczal sie wahac. Nie wiem sama wiec co robic. Ide zaraz do pracy i zastanawiam sie czy nie powiedziec szefowi ociazy i o tym czy bedzie szansa bym zostala badz dostala umowe chociaz na pol etatu a drugie pol bede na czarno robic poki dam rade. Tylko, ze z drugiej strony co jesli mu powiem a on mnie zaraz wyleje?

Gość gość
Ty autorko,to nie chcesz nic robic ! :/

Gość fsfashfasvhfa
jestes 6 tydzien w ciazy a ty chcesz juz szefowi mowic ! smiech na sali nawet nie minelo 3 miesiace.

Gość gość 2012
Autorko- a ty dokładnie się zorientuj czy jak pójdziesz na zwolnienie lekarskie nie dostaniesz pieniędzy zusu Najlepiej udaj się do ZUS-u i się dopytaj, bo moja koleżanka pracowała na umowę- zlecenie i dostawała za zwolnienie pieniądze do czasu porodu

Gość gość 2012
I nic nie mów na razie szefowi nic o ciąży

Gość gość
autorko to nie jest najlepsze miejsce na twoja trudna sytuacje wszyscy cie tu zjedza jak mozna tak mało zarabiac niestety mozna znajdz pomoc u osob bliskich bo to ty musisz cos zrobic lub twoj maz inaczej sytuacja sie nie zmieni i trzymam kciuki za was

Gość gość
brac dupy i sp*****lac z tej Polski tam gdzie mozna za najnizsza krajowa spokojnie wyzyc. kocham ten karaj ale jak patrze i slucham jakie sa warunki do zycia i zakladania rodziny to mam ochote zeby ktos posadzil wielkiego grzyba z bomby atomowej w tym smiesznie chorym miejscu. zeby mloda dziewczyna myslala o aborcji bo nie utrzymja z mezem siebie i dziecka to jest kurwa jeden wielki wstyd. wstyd dla elity rzadzacej, wstyd i hanba. a potem sa narzekania ze przyrost natyralny ujemny i nie ma kto na emerytury zapierdalac. popierdolony ustroj. a ty dziewczyno glowa do gory nie usuwaj bo z cala pewnoscia juz kochasz to malenstwo. dacie rade. a jak by co to meza za granice wysylaj, urodzisz to dojedziesz i moze gdzie indziej zbudujecie swoj dom.

Gość gość
brac dupy i sp*****lac z tej Polski tam gdzie mozna za najnizsza krajowa spokojnie wyzyc. kocham ten karaj ale jak patrze i slucham jakie sa warunki do zycia i zakladania rodziny to mam ochote zeby ktos posadzil wielkiego grzyba z bomby atomowej w tym smiesznie chorym miejscu. zeby mloda dziewczyna myslala o aborcji bo nie utrzymja z mezem siebie i dziecka to jest kurwa jeden wielki wstyd. wstyd dla elity rzadzacej, wstyd i hanba. a potem sa narzekania ze przyrost natyralny ujemny i nie ma kto na emerytury zapierdalac. popierdolony ustroj. a ty dziewczyno glowa do gory nie usuwaj bo z cala pewnoscia juz kochasz to malenstwo. dacie rade. a jak by co to meza za granice wysylaj, urodzisz to dojedziesz i moze gdzie indziej zbudujecie swoj dom.

Gość wiśnióweczka
Teraz jeszcze o ciąży nic nie mów, ale może wyczuj sytuację czy dałoby się załapać na nawet część etatu na umowę. W razie potrzeby zwolnienia czy później świadczeń to niezbędne, miałabyś chociaż część wypłaty. O aborcji nie myśl nawet, jesteś mężatką, w wieku jak najbardziej odpowiednim na macierzyństwo. Warunki macie średnie, ale jesteście młodzi, zdrowi i we dwoje - poradzicie sobie.

Gość glupie kafe
Witaj autorko- ja przede wszystkim gratuluje ciazy ! ja mimo tego ,ze mam warunki i oboje mamy dobrze platna prace to nie moge zajsc w ciaze :( ... mam 25 lat. Nie usuwaj ! ciesz sie tym a pieniadze to rzecz nabyta raz sa raz ich nie ma :) Powodzenia

Gość gość
warunki średnie?? One są beznadziejne. może poszukajcie tańszego mieszkania, chociaż 100-200 mniej.

Gość gość
Najlepiej zacznij odprowadzac od umowy zlecenia skladki chorobowe-zgloś to pracodawcy, bedziesz miała troche niższa pensję, a po 3 pełnych miesiącach bedziesz mogła pójść na platne zwolnienie lekarskie, a jesli umowę będiesz miała przynajmniej do porodu, to otrzymasz rownież z Zusu zasiłek macierzyński. dziecko to dar-moje dwie znajome starają się od lat, maja pieniądze i co z tego...

Gość gość
napisz list błagalny do pana premiera, on tak się przejmuje losem polskich rodzin, że na pewno pomoże

Gość gość
Umowa zlecenie do porodu? Taka umowa jest nawiazywana na miesiac. Ja co miesiac dostaje nowa, z ostatnim dniem miesiaca i nigdy nie wiem, czy ten dzien nie okaze sie moim ostatnim w tej pracy. Mieszkam z duzym miescie i dawalam ogloszenia, ze zajme sie dzieckiem, sprzatne dom. Ale emerytow nie stac na oplacanie pani do sprzatania. Co do opieki nad dzieckiem-odpadalam, bo mam swoje dziecko.

Gość gość
usuń, nie jedna usunęła a później miała, także nie rozpaczaj nad zarodkiem,nie warto, później nikt ci nie pomoże, tylko jeszcze wyśmieje, że jestem durna, bo nie umiesz zapewni dziecku godnego zycia, a i dziecku będzie żle, że rodziców nie będzie na nic stac

Gość nie wiem co zrobie
wrocilam wczesniej z pracy, bo rozmawialam z moimszefem. Powiedzialam mu o ciazy i nie zaluje. Pogratulowal mi i powiedzial, ze dostane umowe na okres probny na 3 miesiace ale postara mi sie dac takie zmiany zebym za duzo sie nie meczyla. Powiedzial, ze docenia to, ze mu powiedzialam i nie ukrywalam tego, bo potem sa tylko problemy z szukaniem zastepstwa w razie czego, pochwlail mnie za dobra prace i powiedzial zebym sie nie martwila bo nie chce bym odchodzila. Jesli dostane wiec umowe to bede miala na reke te minimum 1200zl a to juz cos przy naszych dochodach. Mam tylko nadzieje, ze mowil prawde i nie wystawi mnie teraz. Poki co kazal mi wracac do domu bym wypoczela bo w moim stanie nie powinnam pracowac dluzej jak do 22.

Gość gość
To bardzo krociutko pracowalas ...3 godziny ? :D :D

Gość gość
nie wiem czemu sie dziwicie, ze on zarabia 1400- takie sa realia

Gość gość
No, to jest na maksa przykre, że w kraju, w którym w takiej sytuacji nie można liczyc na prawie żadną pomoc poza becikowym, nie chodzi tylko o pieniądze, ale pomoc do dziecka, pomoc w znalezieniu pracy, a mówi się o polityce prorodzinnej, świętości macierzyństwa! Autorko, zastanów isę dobrze- teraz, gdy dostałaś umowę, Wasza sytuacja już nie jest tak tragiczna, jeśli stać Was na przeżycie, to ja bym się nie wachała. Jeśli kochasz męża, jeśli w ogóle chcesz mieć z nim dzieci, to najważniejsze być razem i się z tego cieszyć i kombinować kombinować, często da się coś wymyślić. Tylko się nie załamuj i nie przejmuj ludźmi takimi jak gafa, z tego nic dobrego nie wyjdzie.

bla bla bla wredniacy :P Maz cipa bo nie umie zarobic, ona glupia ze zaszla. Ilu z was z reka na sercu zyje od pierwszego do pierwszego spokojnie?? No ilu ?? Tu wszyscy jestescie bogaci, macie domy i po 2 samochody.Kon by sie usmial paskudy.Dziewczyna szuka wsparcia,porady a dostaje kijem po glowie. Dobrze wiecie ze ciezko z praca, ze kazdy chce placic najnizsza.Dobrze wiecie ze nie chca zatrudniac na stale.Wiec przestancie pier.dolic. Autorko, jestem zwolenniczka aborcji i kary smierci.Ale u was to sie nie sprawdzi.Macie przejsciowe a raczej bedziecie ,miec klopoty finansowe.Nie wiem czy dziadkowie pomoga,ale niech mops cos zyci.Na jabole daje,to niech dadza na pieluchy.Moze uda wam sie zalatwic bony na obiady w barze mlecznym ( przez mops) Nie poddawaj sie tak latwo,to dziecko waszej milosci, jedyny skarb ktory bedziecie miec przez najblizsze lata. Zobaczysz,gdy sie urodzi pomyslisz "jak ja moglam tak myslec " :) Ktos radzil ze jesli masz mozliwosc,poszukac domow do sprzatania( nie wiem w jakim miescie mieszkasz i jakie sa tam mozliwosci) Tak czy siak, 3 mam z Toba.Jakakolwiek podejmiesz decyzje ;)

Gość gość
ta wyzej pisze "Autorko, jestem zwolenniczka aborcji i kary smierci." Bo nie tylko kochanka,ale i przyglup jestes!

Teraz wyjasnij mi dlaczego? Uzasadnij dobitnie,podaj argumenty. Ja ci powiem dlaczego jestem za kara smierci i aborcja.Po to zeby takie poplewie,ktore umie napisac ze jestem glupia nie zasmiecalo dyskusji.Brak mozgu w PL upowaznia do aborcji.Nie wiem dlaczego tu jestes?? Kara smierci nalezy sie wszelakiej masci zwyrodnialcom a ty masz predyspozycje.Jestem rasistka i lubie homo ;)

Gość gość
Ja tez ci powiem ,ty wyzej-idiotka jesteś ,kochanka czy nie ! A z takimi,to JA nie dyskutuję-"rasistko samozwaniec" :D