Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatiana89

Nietypowy problem z tamponami

Polecane posty

Gość tatiana89

Hej, 'dwa okresy temu' zaczęłam używać tamponów - wchodziły z łatwością, z czego bardzo się ucieszyłam. Jednak w czasie kolejnej miesiączki za nic w świecie nie mogłam go włożyć - wchodził do połowy a potem koszmarnie mnie bolało. Teraz dostałam okres, spróbowałam, i znów jest jak za pierwszym razem. Wie ktoś może o co chodzi? Czy miesiąc temu mogłam mieć jakieś zaburzenia, infekcje, cokolwiek?

Gość gość
nie zawsze poprostu sie 'dobrze' układa w srodku :)

Gość gość
Albo jakiś uraz albo szyjka akurat tak się ułożyła albo pod złym kątem wkładałaś.

Gość gość
za pierwszym razem poprostu źle zaaplikowałaś tampon, a za drugim spięłaś się z powodu pierwszej sytuacji. Ja używam tamponów od lat i czasami również zdarzy mi się zle go włożyć, ale wystarczy wysunąć tampon i delikatnie zmienic pozycje, żeby założyć go prawidłowo

Gość tatiana89
dzięki, nie wiedziałam, że można go źle ustawić... no nic, praktyka czyni mistrza;)

Gość gość
Najlepiej zakładać na stojąco z jedną nogą opartą o sedes/wannę/taboret itp.

Gość gość
moze wyprobuj tampaxow z aplikatorem (one maja plastikowy inne tekturowe) moze bedzie Ci latwiej na samym poczatku. Ten plastik jest tez dosyc sliski i gladkow wchodza. Czasem jak sie ma skapy okres i jest sie tam zbyt suchym to tez moze powodowac problem z zaaplikowaniem (raz tak mialam) i niesamowity bol przy wyciagniu