Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biedota a dzieciątko w drodze

Polecane posty

Gość gość
jeżeli autorko śledzisz temat to napisz skąd jesteś i czy znasz płeć dziecka. Na pewno wiele osób tu Cię wesprze, przynajmniej rzeczy dla dziecka będziesz miała

Gość gość
a propos zabezpieczeń ja 6 miesiąc a brałam tabletki gumki i po poronieniu lekarz dał 5% szans na dziecko więc nie p********e ludzie o 21 wieku i antykoncepcji bo rzygać się chce!!!!!!

Gość gość
może to wredne ale sama jesteś wredna ale widocznie miał rację skoro dałaś radę pracować.... ludzie tacy jak ty powinni nieść otuchę i siłę... gdybyś była takim pozytywnym człowiekiem napisałabyś: dasz radę bo i ja dałam... i na pewno nie byłaś sama a uwierz że odpowiedzialność za drugiego człowieka jest nieporównywalna do niczego zwłaszcza jeśli chodzi o dziecko... i sorry ale to raczej ty mi tu zalatujesz jakąś ściemą...

Gość rowiesniczka
Operację miałam w styczniu a turnus w lipcu. Sprzątałam domy w weekendy :) Miałam płacone 10 zł za godzine co dawało mi 50 zł na tydzień. Pracowałam 17 tygodni co mi dało ponad 800 zł. Trochę pieniędzy zostało mi też z 18. urodzin i ostatniej Gwiazdki. Mam szczęście, że mieszkam w mieście gdzie jest sanatorium więc nie musiałam płacić za wyżywienie i zakwaterowanie tylko za same zajęcia rehabilitacyjne więc ledwo ledwo ale się udało

Gość rowiesniczka
Zaś sama rehabilitacja była zaleceniem mojego ortopedy oraz chirurga przeprowadzającego operację więc to nie był mój wymysł :P Mialam jedynie ograniczenie, ze nie mogę dzwigać rzeczy ważących więcej niż 5 kg oraz przez pierwszych kilak tygodni miałam unikać pozycji półlezącej

Gość gość
znam kobiete, ktora zaszla w ciaza po podwiazaniu jajowodow, rezultat: ma dwie corki :) znajomy po podwiazaniu nasieniowodow zostal ojcem- rezultat: ma syna :D

Gość gość
ale sie czepiacie dziewczyny ze na neta ma a na dziecko nie ...... od faceta bierz alimenty latwo napisac a czy za to sie nie placi???? z kad jestes dam ci pare rzeczy po mojej corce

Gość gość
No najwyraźniej turnus słusznie nie był ci potrzebny skoro byłaś w stanie sprzątać. Sprawna byłaś. Ale nie o tym rzecz. Autorko pozwij faceta o alimenty, atakuj mops i tyle. A jak sie dziecko urodzi organizuj mu opiekę i sio do roboty. Innego wyjścia nie ma.

Gość gość
i chwała ci za to:) ale 800 zł na dziecko jak się jest w ciąży to naprawde niewiele... zresztą jak widzę brak ci empatii... a zalecenie dźwigania do 5 kg to jak zdrowy człowiek, kobieta po porodzie nie powinna nosić nawet własnego dziecka teoretycznie rzecz biorąc, w ciąży w ogóle nie powinno się dźwigać... a wiem bo mam 3 ciąże za sobą... raz się napiełam że nic mi nie będzie a na drugi dzień wylądowałam w szpitalu ze skurczami i kroplówą i to był 4 mc... miłego dnia życzę :)

Gość gość
za alimenty się nie płaci :) na necie poszukaj kodeksu rodzinnego tam wszystko jest :) wiem bo sama w tym siedzę:/ wiem że w teorii facet powinien się dorzucać już jak jesteś w ciąży ale to przez sąd idzie, do faktycznych alimentów potrzebujesz akt urodzenia i pozew :) w tym akurat mogę ci pomóc:) ważne żeby dostać 500 bo z funduszu więcej nie dostaniesz:) karolina2703@onet.pl

jeszcze możesz sie starać o zwrot kosztów utrzymania ciąży. popatrz na portalach czy ktos nie oddaje za darmo czegoś dla dziecka. potem becikowe, alimenty itd dasz rade :)

Gość gość
To na h*j dziecko było robić?