Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mummy123

zatkany nos bez kataru i kaszel u niemowlaka

Polecane posty

Gość mummy123

Witam mam 2 i pol miesiecznego syna przeszedl on juz zapalenie oskrzeli, gardła, spojówki i ucha. Od tygodnia znów ma zatakny nos ale tym razem bez katarku cały czas charczy ale w nosku nic nie ma wydaje mi sie ze ta wydzielina siedzi mu w garle. Czasami sobie odkaszlnie ale dalej to samo. Najgorzej jest rano i w nocy. Apetyt ma je normalnie. Bylismy u lekarza i mamy podawac sol fizjologiczna do noska i osłuchowo jest niby dobre ale znow sie boje ze pojdziemy do szpitala . Miała któraś z was taki przypadek ?

Gość gość
a jak z wilgotnością u was w mieszkaniu"? może ma za sucho?

Gość gość
sól fizjologiczna albo roztór soli morskiej np Disnemar na pewno nie zaszkodzi. "Rozrzedzi" to co jest w nosku i gruszką albo Fridą bedziesz mogła oczyscic nosek. Nasz synek miał około miesiąca jak czasami "charczał" i połozna mówiła, ze tak małe dzieci maja jeszcze niedokładnie wykształcone (o ile dobrze pamietam) struny głosowe albo krtań i to moze byc przyczyna charczenia...

Gość gość
o tym że w mieszkaniu jest za sucho tez pomyslałam, powies chociaż mokry recznik na grzejnik

Gość gość
wiotkość krtani, mówi ci to coś?

Gość gość
my właśnie mamy tak samo, tylko że jest brzydki, szczekający kaszel, osłuchowo ok ale mamy robić inhalacje z pulmicortu i soli, do tego syropki, ale mój ma 7 miesięcy

Gość gość
Psikać jak ktoś wyżej napisał wodą morską albo nasodrilem (jest lepszy na takie małe dolegliwości), odciągać- koniecznie żeby na uszy nie siadło no i najważniejsze- INHALOWAĆ!

Gość gość
dokładnie psikać i odciągać jak najwięcej, inhalacje z samej soli nie zaszkodzą, wystarczy dwa razy dziennie z 1 ml soli

Gość gość
suche powietrze w domu to raz. Wychodzisz z nim na dwór teraz? Jeżeli nie to zacznij - dopóki nie ma gorączki to dobrze mu to zrobi. Możesz robić nebulizacje z soli fozjologicznej.

Gość gość
ja poszłabym do lekarza, u mojego dziecka kaszel trwa jest ponad 3 tyg.

Gość geralt33
Myśmy kupowali do domu inhalatorów głównie po to, żeby sobie radzić z przesuszonym powietrzem, które podrażnia śluzówkę. Aparat nazywa się Alergia Stop. Polska firma, nie jest to podróbka z Chin, ale sprzęt na ateście, bezpieczny o potwierdzonej wydajności. Lek się nie marnuje, trafia do dróg oddechowych zgodnie z przeznaczeniem leku.