Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka masa przelozyc ciasto czekoladowe

Polecane posty

Gość gość

Ma m fajny przepis na pyszne ciasto czekoladowe. Ale jutro mam gosci i trzeba je troszke zmienic. Zeby przelozyc jakas masa.Jaka? Zadnej masy nigdy nie robilam.

Gość gość
kremem czekoladowym z olejkiem arakowym,a pod spod wiśnie (konfitura)

Gość cztery z plusem
takim jak ciasto marchewkowe- z serka śmietankowego: maslo, serek śmietankowy cukier puder i aromat waniliowy lub cytrusowy i wszystko mikserem na puszystą masę. A wierzch oblac gorzką czekoladą.

Gość gość
a podaj przepis na ta mase smietankowa?

Gość Flavia234
budyn wymieszac z 1 jajkiem 3 żółtkami cukrem waniliowym i ugotowac. ostudzic dodac do utartego masła, dosladzac wedle uznania.

Gość gość
nie lubie mas budyniowych.

Gość cztery z plusem
Jak wyżej napisalam a propoecje zawsze tak "na oko" serka ma być dwa razy tyle co masła i cukru tak do smaku. (pol kostki masla to 1,5 szklanki cukru mniej wiecej u mnie) Zalezy czy ciasto masz bardzo slodkie czy raczej wytrawne to wtedy krem robisz albo slodszy albo bardziej "śmietankowy" na koniec chlust esencji waniliowej albo nawet zwyklego aromatu waniliowego, śmietankowego czy pomarańczowego. Wszystko ubijasz aż się taka puszysta masa zrobi.

Gość gość
cztery z plusem. mam blache keksowke i wniej zrobie ciasto. ile masy potrzeba. chodzi mi o dokladne ilosci produkty i jkai serek?

Gość gość
A nie możesz poszukać w google jakichś przepisów? :O pełno ich jest. A do ciasta czekoladowego polecam jakieś białe kremy, właśnie na bazie serka mascaropone, albo jakieś waniliowe czy po prostu bita śmietana i bedzie wtedy zwykła wuzetka

Gość cztery z plusem
czyli tą wąską blachę? to weź 100 g masła i 250 g serka, 2 szklanki cukru pudru i na oko tego aromatu (troszkę) Serek jaki kupisz będzie ok- takie są do smarowania pieczywa typu philadelphia ale bezsmakowe mogą być albo nawet mascarpone jest dobry wtedy masa ma mniej śmietankowy smak ale jest pyszna :)

Gość gość
Nutella i masa krówkowa plus kwaśny dżem porzeczkowy albo inny tylko koniecznie kwaśny. Albo po prostu bita śmietana. Jak zrobisz z nutella to mniej zjedzą:) słodkie ale pyszne:) ja tak zrobiłam że nutella i masa krówkowa i dżem to wszyscy się zachwycali co to takiego dobrego a ja gotówcem przełożyłam i hit:)

Gość gość
a starczy tylkko tyle serka 250g.?

Gość cztery z plusem
na małą foremkę starszy bo jak dodasz maslo i cukier to ci tego z 450 gr w sumie wyjdzie a to sporo kremu jak na taką malą foremkę. Jak chcesz to zrób z 2 porcji to mozesz gore też tym posmarować a na wierzch coś posypać np tluczone orzechy wloskie.

Gość gość
Tylko nie mieszaj nutelli z krówka i porzeczka ale warstwami

Gość cztery z plusem
ciasto czekoladowe, nutella, krowka i dżem porzeczkowy mniamiii :D:D:D Ja bym kabanoska do tego jeszcze dorzuciła hmm i może ogoreczka malosolnego :D:D Ojjj zjadlabym jakieś dobre ciacho a tu d. bo Maniula na diecie i nie bede przecież jadła (a tym bardziej piekła) jak ona nie może :(

Gość gość
Ja bym zrobiłam ajerkoniakową.Rewelacja

Gość gość
ale beda dzieci wiec ajerkoniak odpada.

Gość ja kiedys zrobilam
megaczekoladowe. Coasto czekoladowe przelozylam kremem z bialej czekolady i mlecznej kilka warstw na zmiane. Czekolady rozpuszcza sie oddzielnie. Ubija sie smietane i powoli wlewa sie przestudzona. Pycha.