Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagam pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Okrutnie boli mnie zaba wlasciwie pol szczeki. Macie może pomysł jak odstawić 14 miesięczne dziecko od piersi? Musze isc na kilkukrotne trucie i leczenie kanalowe... Jest bezbutelkowa, bezsmoczkowa, a wszelkiego mm nie chce pić. Butelki nie chce chwycić, a mleko z piersi jadłaby kilka razy na dobe, w tym parę razy nocą. Pije tylko wodę z kubka. Myślałam, żeby dawać jej może kozie, ale jak? Nocą z kubka nie wypije... A muszę pilnie odstawic bo nie wytrzymam dlugo z takim bolem....

spróbuj butelki tomme tippe u nas dopiero ona zadziałała bo ma smoczek jak pierś matki mały miał 13 miesięcy i nie podawałam mu mleka tylko kaszkę najpierw zabrałam pierś trzy noce były masakrą ale w końcu ustapił i dawałam mu łyżeczką kasze dwa dni się mordowaliśmy ja i on aż w końcu stwierdził że woli ssać kaszkę niż łyżeczką ale tylko ta butelka mu podpasowała próbowałam chyba wszystkich dostepnych acha i mój je sinlac kaszkę bez mm robię żadszy żeby dało rade ssać

Gość gość
dzieki za rade :) myslalam zebymoze rano robic jej kasze na mm, a pozniej dawac jakis jogurt, bo nie wiem czy jest sens uczyc ja butli, ale czy to nie za malo? co zrobic z nocami....

Gość ale to juz bylo
Nie udalo ci sie nic zdzialac przez ten okolo tydzien? Czy sie nudzisz i po raz kolejny prowo na ten sam temat?

Gość gość
moze i byl taki temat, moj jest 1 raz. Duzo tu ludzi, wiele tematow sie powtarza.

moje dziecko po odstawieniu piersi przestało też budzić się w nocy tylko rano i wieczorem daje kasze. w noc nie dawaj najlepiej nic ja brałam do łózka i przytulałam nawet jak mocno płakał to po chwili ustępował przytulał się przeważnie do taty nie do mnie chyba miał focha :-) i zasypiał wtedy go odkładałam spowrotem do łóżeczka i tak parę razy przez trzy noce najgorsza była druga a najlżejsza ostatnia oni w tym wieku juz nie są głodni w nocy tylko badziej robią sobie z nas smoczek najpierw zabierz pierś w nocy a dopiero póżniej w dzien bo jak zabierzesz najpierw w dzień to w nocy będzie ci się częciej budzić mam to sprawdzone. jak możesz podawać jogurty itd to pewnie (mój ma aelrgie nie może) ale jak dasz rano i na wieczór kasze łyżeczką to spokojnie w ciągu dnia inne posiłki w tym wieku to chodzi o wapń dwa razy spokojnie wystarczy do tego jeszcze jogurcik będzie dobrze. Niektórzy ci doradzą żebyś dawała pić w nocy jak się obudzi u nas to nie działało mały jeszcze bardziej się wkurzał. Po za tym myślę że co za różnica czy budzi się na mleko czy na picie więc zaprzestałam i zrobiłam tak jak ci pisałam wyżej a uwierz moje dziecko było megaaa cycowe jakby mógł to by ssał 24h :-) Daliśmy radę ty też dasz

Gość gość
Ja podczas karmienia leczyłam zeby, poinformowałam tylko o tym swojego dentyste co prawda nie odtruwal zeba ale nawet antybiotyk brałam, wcześniej bylam u jakiejś innej sadystki która na mnie nakrzyczała ze gdzie to tak długo dziecko karmic i ze jedynym wyjściem jest odstawienie dziecka od piersi. Zmienilam dentyste i jakos temu zaradzil, wiec dowiedz się bo może wcale nie musisz odstawiać na g***t....

Gość gość
chyba najwyższy czas odstawić, bo takie mleko już nie spełnia takiej roli jak w pierwszych miesiącach życia

Gość gość
Dlatego moje dziecko od razu bylo na mm.... i choruje mniej niz kolezanki piersiowe...

Gość gość
Ja tez trulam i leczylam, bralam antybiotyki wszystko na zeby, na bol bralam ibuprom i apap na przemian. Absolutnie nie pyralgin. Wcale nie musisz odstawilam. Dziecko miało miesiac i było wylacznie na piersi. Zresztą znieczulenie karmieniu nie robi nic. Dla ciężarnych jest tylko inne bo zwykle obkurcza sluzowke i.może skurcze wywolac. Ja bym nie odstawiala