Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ryczec mi sie chce miesniak

Polecane posty

Gość gość

gość Jestem załamana. Wczoraj bylam na wizycie. Miesniak 4cm. Mam 30l, dzieci brak. Ratujcie

Gość gość
Nie rozumiem czym Ty się martwisz.Mięśniak to przeciez nie wyrok! Wszystko da się wyleczyć.Co lekarz na to? Jakie miałaś zrobione badania? Powinnaś mieć USG i ewentualnie biopsję żeby diagnoza była pewna.

Gość gość
a jaki problem w mięśniaku , w tej chwili usuwane są za pomoca laparoskopu ,jeżeli nie ma takiej możliwości , operują ale od wewnątrz oszczędzając macice , po histopatologii możesz się zacząć martwić jeżeli wyjdzie że z tym coś nie tak jest , ale przed tym badaniem nie masz co panikować , i wcale to nie oznacza że dzieci mieć nie będziesz , jedyne co to nie można zachodzić w ciążę przez jakiś konkretny czas

Gość gość
lekarz mowi, ze obserwowac i najlepiej przyjechac na prywatna.wizyte bo ma lepszy sprzet.teraz bylam na nfz. podobno ma 4cm, ale kiepski miala niby obraz. poszlam bo myslalam, ze to jakis powiekszony jajnik znowu, a tu takie cos. kazala przyjsc w styczniu :( a ja czuje, ze mnie boli znow od wczoraj

Gość gość
Też miałam mięśniaki i same się wchłonęły.

Gość Jagoda300
Kochana, nie załamuj się, mięśniaki to nie wyrok. Dzisiaj istnieje wiele łagodniejszych sposobów leczenia, także głowa do góry :)