Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slabsze ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 miesiacu ciazy mam pytanie odnośnie ruchów. wczesniej czułam wyraźne kopnięcia w ciagu dnia a zwłaszza wieczorem, Od jakiś 2-3 tygodni ruchy te są jaby stłumione i inne. nie sa to wyrazne kopniecia tylko jakby mała się obracała i ewentualnie kopałą ale we wnetrznosci a nie w przod brzucha nie wiem jak to dokladnie okreslic. mam powody do niepokoju czy to normalne?

Gość gość
Ja do 30 tyg czulam razmega kopniaki a czasem ze dwa tedzxy dni lekkie przeciąganie dziecka. Teraz jestem w 32 i od trzech dni czuje ze mi mała wszystko w brzuchu przestawia kopie wszędzie:-) Nie martw sie wazne zae czujesz ruchy a wiadomo raz sa mocne raz delikatne zalezy jak dzidzia sie ulozy. Lekarz mimowilze obawiac sie mozna jeski przez 12godz wogole nic sie nie czuje.

Gość gość
kiedy masz wizyte u gina?

Gość gość
a powiedz mi jeszcze co to jest to twardnienie brzucha? bo czasami mam twardy ale nie wiem czy to przez to ze mała sie tak ułoży. wizyte u gin mam 6 listopada.

Gość gość
Ruchow dziecka nie mozna lekceważyć.Ja tez mialam watpliwosci to zamiast isc do lekarza to czekalam ipo paru dniach urodzilam martwe dziiecko

Gość gość
jak moja mała mało sie ruszała to zjadałam coś słodkiego i po chwili szalała, albo wystawiałam brzuch do światła to też działało - ale było lato.

Gość gość
zaraz zjem coś słodkiego i sie poloże, bo napedzacie mi stracha

Gość gość
Oczywiście juz panikary z Kate się odezwały owszem zdarza się urodzić martwe dziecko wspolczuje, ale nie strasznie autorka napisała ze czuje ruchy tylko słabsze. Jesli bardzo cie to martwi to jedź na IP ale to nie jest konieczne 6 miesiąc dziecko ma jeszcze miejsce wiec nie czuć tych kopniakow ciągle. Trwadbienie brzucha odruznisz od wyupinania malucha. Ale w 6 mies to wypunanie nie jest jeszcze az tak odczowalne dopiero koniec 7 mies. Twardnienie to takie wrazenie scisnieciua macvicy niekoniecznie boli tylko sie spina brzuch caly.a wypinanie to tylko w jednymmiejsvu zauwazysz wypuklosc

Gość gość
Ja od 24 do 30 tyg wcale regularnie nie czulam ruchów choć łożysko mam na tylniej scvianie.Poprostu mala sie rusza jak chce i jaki ma charakter czasem szaleje czasem dwa dni tylko sie delikatnie przeciuaga.każde dziecko ma swój temperament wiec nie strasznie autorki

Gość gość
dziękuje za wypowiedz, to jednak nie mam powodu do niepokoju z tym spinaniem brzucha, bo to raczej mała się tak układa

Gość gość
Stwardnienie byś poczuła bo to takie niefajne uczucie jak od gory w dol spina siecaly brzuch i jest twardy

Gość gość
hej, odnośnie Twojego problemu. ja w 6 miesiacu polecialam do lekarza bo tak jak ty mialam słabe ruchy, prawie w ogole ich nie czułam. nie ma się czym martwić. to normalne. wieczorem bedziesz czuła jak będziesz odpoczywała. ps. dziecko dużo śpi :)

Gość gość
i do tego dziecko ma duzo miejsca do ukladania się :) a jak brzuch twardnieje dziecko jest w tym miejscu i sobie fikołki robi :D

Gość gość
dziękuje za wypowiedzi, uspokoiłyście mnie :)