Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewika99

Obozy koncentracyjne co sadzicie

Polecane posty

Gość gość
Grzesiuka proponuję przeczytać wszystkie tj. "Boso ale w ostrogach", "5 lat kacetu" i "Na marginensie życia". To taka autobiograficzna trylogia. Żeby nie był (w pozytywnym słowa znaczeniu) przedwojennym cwaniaczkiem warszawskim umiejącym się bić, ćwiczącym siłę fizyczna, siłe woli oraz charakter (nie bił nigdy słabszego i stawał w obronie krzywdzonego) - prawdopodobnie nie przeżyłby obozowej hekatomby

Gość gość
własnie AIDS to jest atom XX-XXI wieku, zagłada na razie się jeszcze czai

Gość gość
Gdyby nie to, ze byl owym warszawskim cwaniaczkiem, prawdopodobnie nie przezylby obozu. W jego zyciu byl taki moment, ze zostal juz muzulmanem. To zycie przygotowalo go do przetrwania w obozie koncentracyjnym. Aha, polecam takze DYMY NAD BIRKENAU, autorke, niestety zapomnialam. O ile sie nie myle to albo miala na imie Serafina albo na nazwisko Serafinska, ale moge nie miec racji...

Gość ewika99
Seweryna Szmaglewska- juz sprawdzilam.:)

Gość gość
Kilka osób z mojej rodziny Niemcy wywiezli do Auschwitz wraz z wieloma innymi Polakami, 11 listopada, zeby "uczcic" w ten sposób Swieto Niepodległosci. Nie wszyscy przezyli, w dodatku 2 co przezyli siedzili poetm jeszcze w stalinowskim wiezieniu . Ich wspomnienia byłu straszne, nie do wyobrazenia.

Gość ewika99
Szacunek i pamiec dla tych ludzi! Pamiec i szacunek!!!

Gość gość
Wielka farmacja wielkie pieniądze. Wyleczony człowiek to stracony klient. leczony człowiek to klient, powikłania efekty uboczne to dopiero biznes.koncerny farmaceutyczne dbają o to, byśmy umierali długo i szczęśliwie.sa jeszcze filmy Farmaceutyczne oszustwa i Choroby Na Sprzedaż a słyszeliście o gersonie on leczył warzywami i owocami budwig olej lniany i ewa dąmbrowska stosuje leczenie warzywami i owocamihttp://www.youtube.com/watch?v=VFN3dU81lGg

Gość gość
ta lekarka w tym filmie pokazuje jak powstają choroby i muwi jak je wyleczyc samemu bez lekarza

Gość gościówka 26
Brak słów na to. Ostatnio sporo czytam o rozwoju duchowym, wierzę, że tylko miłość, dobro i uczciwość mogą nas uratować, może tak miało być, żeby dać ludziom "nauczkę" a raczej bolesną i tragiczną naukę, ostrzec przed wyborem niewłaściwej drogi. W książkach o duchowości jest napisane, że zacząć należy od siebie, a więc najpierw pokochać siebie i być swoim przyjacielem, nie jest to narcyzm czy egoizm. Wierzę, że gdyby każdy zaczął nad sobą pracować, wybaczać itp., świat byłby z dnia na dzień lepszy i piękniejszy. Ale niektórymi rządzi ego, chciwość, niskie popędy, nie chcą się zmienić, nie wierzą w Boga i stąd tyle zła moim zdaniem.

Gość ewika99
witam gosciowka26 w "moim" watku! :). troszke tragiczny ten temat, ale bardzo ciekawy:). Zachecam ludzi do wyrazania opinii o tym, co zdarzylo sie ponad 70 lat temu. Jak na razie wszyscy, prawie, mowimy tu jednym glosem, co nie ukrywam, cieszy mnie...

Gość gościówka 26
Witaj ponownie, mądra kobieto:) Oczywiście trzeba wiedzieć o tych wydarzeniach, szanować ludzi, którzy zginęli, ale nie można wciąż i wciąż pielęgnować w sobie nienawiści, żalu i tych wszystkich złych emocji, bo to hamuje zmiany w kierunku dobra i harmonii, moim zdaniem, bo to sprawia, że te straszne czasy są przedłużane, bo ciągle trwają w naszych głowach, tu nie chodzi o zapomnienie czy godzenie się na to, tylko o niepielęgnowanie złych emocji, bo one powodują konflikty itp.

Gość ewika99
Powiem Ci, ze zastanowila mnie Twoja teoria. Byc moze masz racje. Chcialabym myslec w ten sposob, co Ty. Ale chyba zbyt duzo sie naczytalam o tych okropienstwach...

Gość gość
Hehe, a nazywanie mnie madra kobieta to chyba troszke przesada jednak. Ja tylko swoje opinie wyrazam, poza tym mam tylko 23 lata i chyba za male doswiadczenie zyciowe. Ale jezeli przy okazji uda mi sie komus doradzic, to sie niezmiernie ciesze:)

Gość gościówka 26
Nie wiem czy mam na pewno rację (nie jestem jakąś wyrocznią, tylko człowiekiem), ja z kolei się naczytałam książek o rozwoju duchowym i poczułam w tym sens. Miłość, dobro, uczciwość, wobec siebie, wobec innych i wszystkiego i oczywiście zaufanie Bogu, to jest klucz do zmiany na lepsze. Na czym skupia się uwagę, to wzrasta. Może tak musiało być, żeby nami "potrząsnąć", obudzić, bo inaczej nie dociera, tylko Bóg wie.

Gość ewika99
A teraz uciekam juz spac:) oczywiscie watek wciaz jest aktualny. Jutro przeczytam reszte Waszych postow. Teraz wszystkim: milych snow zycze, dobranoc!!!!

Gość gościówka 26
Ale jesteś bardzo dojrzała, może dlatego, że jesteś mamą, to zmienia kobiety, jak sama pisałaś:) Pokój duszy wszystkim ofiarom tych zbrodni, wielu zginęło za naszą wolność i szczęście, a tak rzadko to doceniamy mam wrażenie. Dobranoc PS Nie zapomnijcie przestawić zegarków ;)

Gość gośćzwyklypolak
zablokować dostęp żydowskich wycieczek do niemieckich obozów na terenie polski, i żydzi jeszcze tego samego dnia odszczekają oszczerstwa.

Gość gość

Kilkanaście lat już nad tym myślę i uważam że ss mani nawet nie mieli pojęcia co czynią, stracili zdrowe zmysły, dla nich człowiek był numerem i liczbą a ofiary kolejnym śmieciem, wydaje mi się że wskutek tak zmasowanych mordów stracili kontrole nad samymi sobą, oczywiście wykorzystywali więźniów do "kar" wobec siebie.