Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto w wieku 32 lat zakładać aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

czy lepiej dac sobie juz spokoj ?

Gość shila123
Warto. Jeśli zęby są Twoim kompleksem, to dlaczego tego nie zmienić??

Gość gość
Warto, ja noszę aparat od miesiąca, mam 34 lata. Ortodonta twierdzi że leczenie 2 lata, 60% szans na zamknięcie zgryzu, po dwóch latach jeszcze druty na kolejne dwa lata. Założenie aparatu nie boli, tylko przez pierwszy tydzień dyskomfort, później to już tylko ból dla kieszeni.

Gość gość
pewnie ze warto,ale byłaś/eś na konsultacji u ortodonty?bo sama decyzja,że chcesz to nie wystarczy,potrzebne są modele diagnostyczne i plan leczenia,średnio trwa to 2lata,ale bywa,że i dłużej, wiąże się to też z większą dbałością o higienę jamy ustnej-po każdym posiłku trzeba dokładnie wyczyścić zęby i wszystkie elementy,jakie na nich są-bo w innym przypadku-dorobisz się niezłej próchnicy,po zakończonym leczeniu,nosi się aparaty retencyjne ,to takie przeźroczyste nakładki na zęby-"pilnują" by nie wracały do starej pozycji.

Gość gość
warto, ja zalozylam aparat w wieku 29 lat, nosilam 1,5 roku, teraz juz mam zdjety i piekne zeby. Pamietam, jak bylam spieta czesto wsrod ludzi z powodu zebow, jak musialam nauczyc sie usmiechac bez ich pokazywania.....teraz jestem na luzie i nie mysle o zebach...to bardzo duzo zmienia...zrob to....

Gość gość
a pamietam, jak wiele osob mowilo: po co ci ten aparat....w twoim wieku... tyle kasy i tym pododbne bzdury... ale wiedz, ze zaden najpiekniejszy ciuch, czy bizuteria lub piekny samochod nie ozdobi cie tak jak rowne biale zdrowe zeby... robisz to DLA SIEBIE

Gość gość
ja nie chcialam do konca zycie byc TA DZIEWCZYNKA Z KRZYWYMI ZEBAMI, wyprostowac zeby, to tak jakby zaczynac nowe zycie...