Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belchatowienka

sklep Belchatow

Polecane posty

Gość belchatowienka

mam pytanie, proszę mi pomóc, zakupiłam klamerkę do włosów , zapłaciłam za nią 3 zł, ale w domu okazało się, że jest za duża i nie trzyma moich włosów, poszłam więc do sklepu aby ją wymienić na tę mniejszą, którą też oglądałam, jednak Pani, która obsługiwała mnie stwierdziła stanowczo, że nie ma czegoś takiego jak wymiana towaru lub oddanie. Nie miało to znaczenia czy spinka do włosów czy słoik, bo generalnie nie ma zwrotu towaru, tak obwieściła mi bardzo mądra Pani. A jakże wisi informacja, że nie ma zwrotów zakupionych towarów. Dla mnie nie wielka strata bo tylko 3 PLN ale ja chciałam wymienić na mniejszą, nawet nie żądałam zwrotu pieniędzy. Zapytałam czy znają Prawo Konsumenta, odpowiedziały mi, że tak, nie ma podstaw do wymiany towaru, lub oddania im towaru, czyli zwrot kasy. Jak to jest naprawdę może mi ktoś podpowie. Sklep ten znajduje się w Bełchatowie na ul. 19 Stycznia ... nazwa sklepu , z branży " 5.99 " na przeciwko sklepu Luks. Nadmieniam, że nie spotkałam się jeszcze z tak niemiłą i bez kompetencji obsługą, nigdy nie odwiedzę tego sklepu i nie polecam innym, fakt, że towar jaki tam maja to same śmieci, chińszczyzna i badziewie, ale raz weszłam by zobaczyć co tam jest. Zdecydowanie omawiam towar nie nadający się do użytku a panie jak również i Panie!

Gość gość
tak, wiem, ze obsługa jest do niczego, zero profesjonalizmu, ale nie byłam tam,ale zobaczę, może jutro wybiorę się tam

Gość he he
do takiego sklepu to idą łamagi, czego się spodziewalas

Gość belchatowienka
może ktoś zna to praw, jak to jest

Gość mgr tornister
Pani miała rację, możliwość zwrotu lub wymiany towaru to jedynie dobra wola sprzedającego ty niedouczona, przygłupia kretynko.

Gość qnrnika
mgr tornister jesteś glupia i nic nie wiesz o prawie konsumenta

Gość gość
ta pani w sklepie miala racje nie ma w polsce takiej ustawy w innych krajach europejskich jest... Z czasem tez pewnie i u nas zawita:)

Gość gość
pani nie zastanowiła się co kupuje, trzeba mysleć ,nie ma wymiany ani zwrotu dla pani widzimisie

Gość gość
też prowadzę swój sklep, jeśli chodzi o wymianę towaru to owszem wymieniam klientowi na inny ,ale jeśli chce zwrotu kasy przez swoje widzimisię bo mu się towar jednak nie spodobał po powrocie do domu to kategorycznie odmawiam , zawsze proszę o przemyślane zakupy, nikt nikogo nie zmusza do kupna ani nie popędza, w sklepie ma dużo czasu aby 5 razy przemyśleć zakup