Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masaż w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny ! Mam pytanie dotyczące takiego lajtowego masażu relaksacyjnego jak masaż gorącymi kamieniami albo olejkami aromatycznymi.... czy na początku ciąży gdy nie ma jeszcze brzuszka może to jakoś zaszkodzić ? To delikatni masaż polegający raczej na smyraniu niż mocnym uciskaniu

Gość gość
masaż na zasadzie Body Touch jak najbardziej wskazany, ale powinnaś o tym porozmawiać zarówno z ginekologiem, jak i masażystką

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, jestem teraz w 3mc, idę niebawem na wizytę kontrolną to zapytam lekarza :)

Gość gość
Mozna ale tylko w miejscach gdzie się na tym znają i na masaże dedykowane kobietom w ciąży np yummy mummy new look

Gość kalipka
Bardzo relaksujące sa masaże twarzy, też używają do nich olejki. Można się odprężyć i tu już mogą chodzić na to nawet kobiety z brzuchami.

Gość Bańka007
Dobrze wiedzieć! :) Rozglądałam się za podobnym masażem, bo niestety dłonie mojego męża są niewystarczające ;) A plecy, nogi bolą jak… no bardzo bolą. A yummy mummy brzmi apetycznie :D

Gość tamara090
Nazwa trochę dziwna, ale masaż to masaż. Mi bardzo masaże pomagają rozładować napięcie. Pierwsza ciąża jakoś nie nastraja mnie pozytywnie, mam często wahania nastroju, więc chwila relaksu się przyda. Jakich kosmetyków używają w New Look do masażu dla ciężarnych?

Gość magdau88
Normalny masaż "rękami" przy pomocy olejka w ciąży wykonany ostrożnie jest ok, ja z takiego korzystam i fajnie relaksuje, nie wiem jak jest z kamieniami, lepiej zapytać lekarza:)

Gość gość
w ciąży normalnie mozna robić masaże, pod warunkiem, że ktoś się na tym zna. tu jest opisany taki masaż na końcu rozdziału "masaże specjalistyczne" http://www.drpernak.pl/index.php/masaze. zresztą masażu dla ciężarówek uczą też normalnie w szkole rodzenia, z tym że nie może być wykonywany codziennie.

Gość tradycja1987
Moja koleżanka studiuje masaż i coś tam , jak mnie bolały plecy jak byłam w ciąży myślałam że bedzie w stanie to załagodzić (chodzi mi o ból biodra az w kierunku kosci ogonowej który mnie dopadł w 3 msc ciąży) Niestety dowiedziałam się że nie może mi pomóc , a rozgrzewający ? nie pytałam jej ale przecież kobiety w ciązy nie mogą brać bardzo ciepłych kąpieli i korzystać z sauny to nie wydaje mi się że można pozwolić sobie na takie wygody

Gość karin83
Masaż w ciąży może być doskonałą formą relaksu. Dobrze wykonany pomoże też łagodzić różne dolegliwości związane z ciąża - obrzęki nóg, bóle kręgosłupa. Każdy masaż musi być odpowiednio wykonany, a zwłaszcza na kobiecie w ciąży. Jeśli więc potrzebny Wam masaż w ciąży to tutaj http://www.mobilemed.pl/service/rehabilitacja-masaz-kobiet-w-ciazy/ namiary na MobileMed. Wykonują takie zabiegi.