Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Berlinnnnnn

mam dosc swojej rodziny

Polecane posty

Gość Berlinnnnnn

mieszkam w Berlinie.ojciec poprosil mnie,bym przyjela swoja siostrre stryjeczna na kilka dni do siebie.problem w tym,ze ja jej prawie nie znam.ostatni raz widzialam ja 10 lat temu a przedostatni raz jak ok.20 lat temu.nigdy sie nie bawilismy jako dzieci,bo jest mieszy nami 4 lata roznicy.dla mnie to obca osoba.poza tym ona chce pozwiedzac sobie miasto,to ja mam swoje mieszkanie jak hotel traktowac?z jakiej racji,zeby to jeszcze jakas wazna sprawa byla,ale ona tu w celach turystycznych.odmowilam to ojciec obrazil,bo rodzina itp.ale ja sie pytam,jaka rodzina?ja ja ledwo pamietam:O

Gość gość
no i bardzo dobrze, to dla Ciebie praktycznie obca osoba... Możesz zaproponować, że pomożesz jej załatwić jakiś hostel np i że ją odbierzesz z dworca. I tyle. Możesz się też z nią kiedyś spotkać na kawę w celu odnowienia znajomości. Powiedz ojcu,że masz własne życie i nie masz zamiaru "zabawiać" obcej kuzynki

Gość gość
ja tam bym przyjęła nigdy nie wiadomo kiedy samemu będzie trzeba skorzystać z czyjejś pomocy, czasami wszystko się odwraca jak sami pomagamy to i ktoś kiedyś nam pomoże

Gość Berlinnnnnn
ale ona nie potrzebuje pomocy tylko chce sobie miasto pozwiedzac.zreszta nie mam czasy jej oprowadzac,kluczy tez nie dam.bez przesady.

Gość gość
"ale ona nie potrzebuje pomocy" a co niby potrzebuje właśnie pomoc, żeby ktoś ją przenocował, pomógł w obcym kraju, zaopiekował się, zrobisz co uważasz ale żeby się kiedyś nie spełniło jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Po co pytasz jak z góry znasz odpowiedź co zrobisz, rób co chesz

Gość gość
ej sorry, ale jak chcę jechać do innego kraju to nie zachowuję się jak sierota, która nie potrafi nic sobie załatwić. Skoro potrzebuje "opieki" to niech jedzie na wycieczkę z biurem podróży i przewodnikiem

Gość Berlinnnnnn
no ja bym sie wstydzila zwalac sie na leb daaawno nie widzianej´´rodzinie´´.jaka znowu pomoc?ludzie sami do Ameryki leca i to za chlebem a ona tylko do Berlina i to tylko pozwiedzac.to co mám sie zwolnic z pracy bo kuzynka chce zobaczyc brame brandeburska?albo dac jej klucze?ja jej nie znam.o jakiej wy pomocy pieprzycie?ona nie jest w pilnej potrzebie.ja bym sobie wynajela hotel a nie tak na wydre.

Gość gość
ona szuka darmowego hotelu.zero wstydu.

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś