Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyczuwalne ruchy dziecka już w 13 tc

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy to możliwe tak wcześnie ? Zaznaczam, że jestem w drugiej ciąży i już od kilku dni czuję takie delikatne ruchy porównywalne jak to sie mówi do motylków w brzuszku :) W pierwszej ciąży z synkiem czułam identycznie tylko, że w 18tc. Nie wiem czy teraz nie jest za wcześnie, może sobie tylko wmawiam :P

Gość gość
podobno sa takie przypadki.ja jestem w 3 ciazy i poczulam pierwsze ruchy w 16 tyg i tez nie bylam pewna;)w poprzednich tez to byl 18 tydzien

Gość gość
w drugiej ciąży podobno zawsze wcześniej zaczyna się czuć ruchy maleństwa :) tylko 13 tc to dopiero przełom 3/4 mc no nie wiem czy to nie za wcześnie ? Ale w sumie wydaje mi się to możliwe :)

Gość gość
ja jesatem w 2 ciązy i niewaiarygodne dla mnie to było, ale bąbelki czułam w 14 tygodniu, więc wszytsko możliwe

Gość gość
powiedziałam tak przy porodzie jak wpisywały w kartę, ze pierwsze ruchy w 13t4d położne powiedziały jak szczupła to i czuła. Lekarz tez powiedział, że często to sprawa indywidualna.

Gość gość
Mi się w to jakoś wierzyć nie chce bo ile ten płód ma cm...chyba nawet 10cm nie ma.

Gość gość
to ja autorka - ja jestem szczupła, ważę 45 kg, teraz w ciąży na razie przytyłam kilogram i ważę 46 kg więc myślę, że to jest możliwe, że już czuję dzidziusia, zresztą inne dziewczyny też pisały, że tak wcześnie czuły jak były w drugiej ciąży

Gość gość
ja jestem przy kości i ruchy czułam w 13tc (po USG pierwszy raz poczułam :D ) Waga akurat nie ma tu nic do rzeczy, bo ruchy czuje się od środka :D A macica przecież od środka tłuszczem obrośnięta nie jest xD Przy tuszy ma znaczenie czucie ruchów przez os 3cią co najwyżej

Gość gość
ja jestem w 14 tc i też wydawało mi się że czuję ruchy, ale gin powiedział że to jest niemożliwe (btw założyłam temat o twardej macicy pomóżcie mi dziewczyny - jak któraś wie coś na ten temat )

Gość gość
jest to mozliwe, ja poczulam pierwsze ruchy bedac w drugiej ciazy wlasnie w 13 tc ;)

Gość gość
Ja czułam ruchy tuż po poczęciu. Lekarz powiedział, że szczupła to i mogłam czuć tak wcześnie.

A ja w 2giej ciąży poczułam ruchy po 20tc, w pierwszej ciąży po 18tc. Pewnie Ci się w brzuchu przelewa. Ja tam nie wierzę, że ktoś może poczuć ruchy na tak wczesnym etapie.

Gość gość
Ja jestem w 12 tc bliźniaczej i czuje ruchy

Gość gość
W 16 tyg czulam juz bardzo wyrazne ruchy, wczesniej tez czulam jakies motylki itd ale nie bylam pewna wiec uznalam ze to nie dziecko. Ale to na pewno byly ruchy skoro od 16 tyg czulam takie ruchy ze nie moglam.miec watpliwosci

Gość gość
Ja jestem w 13 tc i też czuj***ardzo delikatne smyranie w brzuchu. Druga ciąża i jestem szczuplutka.

Gość gość
Również ruchy poczułam w 13 tyg delikatne gilgotanie zwłaszcza wieczorem jak leżę już odpoczywam to maleństwo zaczyna pływać

Gość 13tc
Dokładnie tak jak piszecie ja czuję jakby dziecko pływalo z jednej na drugą stronę. Też druga ciąża i 13 tydzień. W pierwszej nie wiedziałam, że to mogą być ruchy ;) Po drugie wiem kiedy coś mi bulgocze w jelitach, a to uczucie jest inne i pojawia się też wieczorem jak na boku leżę. Pod koniec 12 się zaczęło więc to dzidzia musi dawać znać o sobie :)

Gość gość ola

W pierwszej ciąży to chyba w 18/19 tyg czułam mała skaczącą żabkę.

A teraz w drugiej ciąży już od 11 t się zdaje że coś się dzieje.

Gin powiedział że to raczej ruchy perystaltyczne jelit.

A dziś w 13 tyg albo mam skurcz mięśni jak to nie raz bywa przy braku magnezu np w nodze (ja często czuję wtedy takie drgania) albo właśnie czuję ruchy maluszka.

Nawet jeśli to nie możliwe, to kogo to obchodzi, ja wolę myśleć że to skacząca mała żabka, a nie gazy w moich jelitach;)