Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najlepsza butelka antykolkowa MAM czy DrBrowns

Polecane posty

Gość gość

Szukam opinii na temat tch dwoch butelek. Jak narazie w internecie znalazlam mnostwo pozytywow ale tez ludzie pisza, ze Dr Browns przeciekaja i nie mozna nimi potrzasac mieszanac mleko... Moze jest tu na forum ktos kto uzywal jednego lub drugiego rodzaju butelek i moze napisac jak sie sprawdzaja w praktyce?

Gość gość
Ja używam tommee tippy i są super, też są anty kolkowe mają kształt smoczka dopasowany jak pierś matki.

Gość gość
My używamy MAM i jest wszystko ok. Nie mieliśmy żadnych problemów.

Gość gość
ja akurat miałam i mam i browns. Oprócz tego mialam jeszcze Lovi i z Aventu i mi akurat przeciekała ta z aventu. A najlepiej zadanie antykolkowe spelnial jednak browns. pozostale nie dzialaly antykolkowo.

Gość gość
hej. Ja zaczynalam od MAM i przetrwałam na nich 2 tygodnie bo mała zaczęła się strasznie krztusić,aż miałam duszę na ramieniu. Zaczęłam szukać opinii i zdecydowałam się na zakup jednej butli dr browns tak na próbę. I to okazał się strzał w 10. Te rurki naprawdę nie pozwalają na to żeby do mleka dostawło się powietrze. Córka zaczęła pić spokojnie i bezproblemowo. Butelka przecieka tylko wtedy jak zawartość podgrzewa się w zakreconej butelce lub jak mleko sięga powyżej takiej oznaczonej lini. Ja najpierw mieszalam w butli lyzeczka potem zakrecalam i normalnie trzęsłam butelką góra dół . Smoczki w browns są bardziej zbliżone do sutka i są miękkie, a w MAM są takie twarde i dziwacznie wyprofilowane. Ja kupiłam najpierw MAM bo poleciałam na ładny wyglad. Acha córka nigdy nie miała kolek. Warto je kupić mimo, że dłużej się je myje przez to kółko i rurke. Nie chciało mi się wierzyć, że ta butelka tak działa, ale musialam się jakoś ratować bo dziecko by mi się zadlawilo i miło się zaskoczylam. Ale się rozpisalam :) Mam nadzieję, że pomogłam.

Gość gość
Ja miałam z Aventu i butelka niezniszczalna jest to raz, a dwa, że synek nigdy się przy niej nie dusił, nigdy się nie zapowietrzyła i nie miał kolek. Jedyny minus to ta "uszczelka" między smoczkiem a butelką, dzięki czemu butelka nie przecieka, ale można się przyzwyczaić. Inne butelki nie zdały egzaminu:(

Gość gość
ja używałam dla córeczki szklanej butelek dr browns, są droższe od innych ale dla mnie przede wszystkim ważne było to że nie podaję maleńkiemu dziecku mleka z plastikowej butelki, do 1,5 roku piła tylko w szklanych. Praktycznie nie miała gazów, słyszałam czasem bączki tylko dopóki karmiłam piersią, jak przeszłyśmy na butelkę dr browns już sie nie zdarzały, dlatego dla mnie były świetne. Ale jak jest w przypadku dzieci kolkowych- nie wiem. Jestem w drugiej ciąży i na pewno wybiorę dr browns.

Gość gość
przerobilam wiele butelek i najlepsza jak dla mnie i moich dzieci to Avent

Gość gość
Dzieki za opinie, tu autorka tematu :) tak wiec sporo opini na Dr Browns. Ja Avent i tomme tippee wyprobowalam przy swojej pierwszej dwojeczce i Avent w ogole u mnie sie nie sprawdzil natomiast tommee Tippe byla Ok ale nie ma tego systemu antykolkowego tzn tej rureczki, antykolkowy jest w niej tylko smoczek. Dlatego rozwazam te dwie podane w temacie gdyz teraz jako mama trojki malych dzieci wolalabym uniknac problemu z kolkami;) Moze ktos jeszcze uzywal MAM? I moglby sie wypowiedziec? Przyznam ze i mi sie z wygladu o wiele bardziej podobaly i bylam sklonna je wybrac tm bardziej ze sie naczytalam ze DrBrowns przeciekaja... Aha co do szklanych butelek to Drbrowns od 2008 zaczal juz produkowac plastikowe bez BPA i tych innych szkodliwych substancji.

Gość gość
Ja mam butelki dr Browna i nigdy nic mi nie przeciekalo...wg mnie są super.

Gość gość
Ja mam butelki dr Browna i nigdy nic mi nie przeciekalo...wg mnie są super.

Gość gość
A macie szklane czy plastikowe DR browns?

Gość gość
karmiłam dziecko butelka Avent jak i zwykla butelka kupiona w aptece za 7 zl.. nie zaobserwowałam różnicy ..

Gość gość
Korzystam z butelki DrBrown's. i butelka jest okropna. Nie muszę nią potrząsać żeby przeciekała. Mocne zakręcanie, delikatne przechylanie nic nie pomaga, ciągle kapie! Dziś jadę kupić nową Inną butelkę.

Gość gość
Jeśli dziecko ma problemy ze ssaniem nie polecam drbrowns. Ciężko się z nich ciągnie. Za to bardzo polecam z MAM. Mój synek jest bardzo wybredny jeśli chodzi o smoczki a te bez problemu zaakceptował. Łatwo się też je czyści bo mają odkrecane denka.

Gość gość
Tez polecam butelke MAM :) aventa w ogole sie nie sprawdzily