Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos tak miał po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Jestem 2 miesiące po porodzie, mam obniżoną cewkę moczową (stała się widoczna) i podczas załatwiania się nie mogę zatrzymać strumienia moczu. Nie mam problemu z popuszczaniem podczas np. kichania bo po prostu częsciej chodzę do toalety. Czy któras z Was tak miała? Na wizycie kontrolnej u ginekologa mówiłam mu o tym, z resztą podczas badania widział moje krocze, ale powiedział, że wszystko wróciło do normy, jestem w stanie jak przed ciążą, a problem z ew. nietrzymaniem moczu pojawia się kiedy macica jeszcze się obkurcza. Tyle, że u mnie już się obkurczyła, jak sam potem stwierdził. Ogólnie usłyszałam, że wszystko jest w porządku i trochę jestem skołowana po tej wizycie. Czy którejs z Was też krocze zmieniło się w wyglądzie? Czy ujscie cewki moczowej się obniżyło i "pokazało"? Jak to leczyłyscie?

Gość gość
ja tez mam po porodzie problememy z czestszym oddawaniem moczu. a jestem juz 4,5 roju po porodzie.

Gość gość
Ja po porodzie mam znowu bardziej pojemny pęcherz,a podczas porodu wogole przez 11 godz.nie wysiklalam sie bo nie moglam,mialam paraliż cewki przez ucisk plodu i wtedy mi nie przyszlo do glowy ze to paraliż,polozne tez nie pytamy czy normalnie oddaje mocz, i rok po porodzie wydaje mi sie ze moja pochwa jest plytsza.

Gość gość
Mało się mówi o tym, co się dzieje z kobietą po porodzie. Każda koleżanka chętnie opowiadała o ciąży albo o dłuuugim i boleeeesnym porodzie, ale o tym, że później mogą wystąpić jakieś dolegliwości to już żadna. Podobno problem z nietrzymaniem moczu jest bardzo powszechny, ale nikt się nie chce do tego przyznać bo to się kojarzy tylko ze starszymi kobietami. W jakim sensie masz płytszą pochwę? Takie odczucie, że jest krótsza?

Gość gość
No takie mam odczucie,nie chodzi o sex,ale jak Np.wlozylam tampon to sie szybciej wysliznal Np.przy kichaniu,byc moze to tez przez oslabione miesnie kegla, jak wlozylam sobie palca to w środku punkt g wydawal mi sie nizej niż przed ciaza, moze to tylko takie wrażenie,Moj facet nie czuje roznicy.

Gość gość
mój też nie czuje (tak mówi ;P) ale ja też mam wrażenie, że pochwa jest płytsza i odczuwam delikatny dyskomfort. Chociaż mam odczucie, że to bardziej dyskomfort psychiczny, związany ze wszystkim - cewką, chyba płytszą pochwą.. Zastanawiam się czy iść do innego lekarza, ale jak mam usłyszeć, że "wszystko jest pięknie" i tak jak powinno być po porodzie to nie wiem.. Naprawdę nikomu ujście cewki się nie odsłoniło po porodzie? Tylko ja mam takie szczęście?

Gość gość
jak wlozylam sobie palca to w środku punkt g wydawal mi sie nizej niż przed ciaza?????????????? Ta. Nie ma więcej pytań.Jaja, punkt G jej się obniżył hahah A mózg ci się czasem nie skurczył?

Gość gość
no to żebyscie nie miały w przyszłości wypadającej macicy :/ moja mama tak miała. Tez mówiła, że ma krótszą pochwę i po parunastu latach miała wypadająca macicę :o Dlatego ja NIGDY nie bede rodzić sn i moje córki też nie! TYLKO CC!

Gość gość
no to mnie nieźle nastraszyłaś.. idę do lekarza. A od paru lat ćwiczę mięśnie Kegla, myślałam, że to mi pomoże.

Gość gość
Ja nie chciałam nastraszyć, no ale tak jest :/ Lekarz tłumaczył, ze pochwa wydawała się krótsza, bo macica opadła czy jakos tak. Potem zaczęła wypadac

Gość gość
Widzisz a moja mama po cc prswie umarła.w.wielkich męczarniach! 2 lata po jelita zawinęły się jej o zrosty na macicy po cc, miała nkedrożne jelita i zapalenie otrzewnej, potwornie się wymęczyła i miała dłuuuugą operację. Ogromnie ciesze się że rodziłam sn!

Gość gość
Jeju może po prostu masz słabe mięśnie? Ja przed porodem też nie mogłam wsztrzymać strumienia, po też nie moge;-)

Gość gość
to jak po też nie możesz to nie wkurza cię to?