Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina29

Wycieczka jako prezent ślubny HELP

Polecane posty

Gość alina29

Dziewczyny pomóżcie, moja najlepsza przyjaciółka bierze ślub już w styczniu, a my ze znajomymi zastanawiamy się nad prezentem. Ostatnio wpadł nam do głowy pomysł, żeby kupić im wycieczkę na podróż poślubną, bo wiemy kiedy mają urlop i ze względów finansowych nie będą mogli sobie pozwolić na kupienie sobie wycieczki - kredyty na wesele i te sprawy.. :/ A jak się 20 osób złoży z naszej paczki to może nie sparaliżuje naszego budżetu :) ). Tylko teraz tak: to musi być jakieś fajne, sprawdzone biuro, żeby nie było przypału i nie wrócili niezadowoleni z jakości obsługi, brudnych hoteli itp. Poza tym dobrze żeby to było ciepłe miejsce z morzem, a zarazem romantyczne. Macie jakieś pomysły miejsce i biuro do polecenia?

Gość gość
a nie lepiej zwykły voucher? Sami sobie wybiorą miejsce i datę

Gość gość
pomysł fajny ale voucher będzie lepszy

Gość gość
nikomu nie dogodzisz, teraz kotś ci poleci na hotel w Tunezji czy Egipcie a znajomi wrócą rozczarowani, ja byłam kilkanaście razy na takich wycieczkach, przed wylotem zawsze czytałam opinie na forach i tam gdzie się zachwycali mi się nie zawsze podobało, tam gdzie pisali że syf dla mnie było super, tak wiec kupcie mi voucher i w razie czego sami bedą na siebie zli :P

Gość gość
super pomysl, chcialabym, zeby moi znajomi tez sie zlozyli i kupili nam taki prezent. znają moje marzenia, wiec wiedzieliby w co celowac

Gość gość
Polecam Maroko -Agadir Z Rainbow tour,Itaką

Gość gość
Moi dostali pobyt w 5# hotelu w Dzwirzynie -do wykorzystania w ciągu 5 miesięcy .Może wyjazd w Polsce?

Gość gość
swietna sprawa wycieczka jako prezent- w polsce jest wiele pieknych zakatkow, fundnij im wyjazd np nad morze = spa. badz ory=spa, ja bylam w rocznice z meżem, fajna spawa, beda zadowoleni;)

Gość gość
Moja siostra była na wycieczce w Toskanii za pośrednictwem http://podrozezwinem.pl . Podróż podobała jej się, zwłaszcza, że uwielbia wino i wszystko, co z nim związane.

Gość gość
Tylko nie północna Afryka, litości. Z propozycji tańszych : romantyczne Włochy, południowa Francja, Madera, Fuerteventura, Malta, może być tez jakiś rejs np. Po morzu srodziemnym. Z droższych: Karaiby, Zanzibar, Malediwy, Mauritius, Goa, Bali, Tajlandia ( tu raczej sie lata na własna rękę) . Biura TUi, neckermann lub itaka

Gość gość
a kto pisze o północnej Afryce?z europejskich pastw to Włochy są najdroższe

Gość gość
Np Maroko to północna Afryka. Włochy są może i drogie ale to podroz poslubna. można przecież jechać na własna rękę , kupić wcześniej bilety itp. Ja dwa lata temu byłam na pare dni w Salonikach (Grecja), bo znaleźliśmy bilety za 600 zł w obie strony za osobę - i to Swissem przez Zurych. Do tego sami znaleźliśmy hotel i transport z lotniska ( autobus kursujacy do centrum,żeby nie płacić za drogo za taxi). Myśle ze do Włoch tez by sie to udało. I nie trzeba lecieć z biurem podróży ( o ile nie lecisz np do Zanzibaru :D ) żeby spędzić super wakacje. Poza tym 20 osob po np. 250 zł = 5000 zł. Daleko nie poleca,ale na Włochy powinno starczyć.

Gość gość
Przykłady : promocja Lotu 560 zł w obie strony Mediolan, ryanair do Rzymu 332 zł w obie strony na maj 2014, ryanair Saloniki 540 zł czerwiec 2014

Gość gość
loty do włoch mozna kupić nawet za 50 euro w obie strony,ale we Włoszech drogie są hotele,parasol na plaży,i wszystkie wycieczki,średnio trzeba przeznaczyć 150 euro na jeden dzień,to będzie tak normalnie bez zaciskania pasa

Gość gość
Ale marudzisz :P Może by autorka tematu podała kwotę, to byłoby łatwiej spekulować ;) Kolejny przykład : biuro Tui, Turcja egejska, hotel 5* Yasmin Resort, 2391 zł/os. Leżaki na płazy bezpłatne, wyżywienie all inclusive. Wylot 29.05.2014/ 7 dni

Gość gość
nie marudzę,po prostu wiem,byłam we Włoszech ,w Hiszpanii,w Grecjii,we Francji,i tych krajów najdroższe są Włochy Jednak ,Albania,Chorwacja,Bułgaria,Słowacja ,Czechy to są tanie kraje

Gość gość
No ale to podróż poslubna ;). A my nadal nie wiemy jaki jest budżet, żeby coś doradzić :). Wg mnie Słowacja,Czechy raczej odpadają na podróż poslubna, jeśli ma być ciepłe morze ;) Dobra, muszę sie zbierać z tego łóżka, jak mamy zdążyć na obiad ze znajomymi :D Miłego dnia :)

Gość gość
Słowacja wcale nie jest taka tania - jedzenie jest dużo droższe niż u nas, paliwo i inne tez. Jeżdżę tam czesto, bo mieszka tam siostra mojego męża i znam ceny.

Gość gość
Chorwacja NIE jest tania, jeśli chodzi o zorganizowany wyjazd. Włochy drogie? od kiedy? poza tym wszystko zależy gdzie konkretnie się jest, w niektórych miejscowościach jest drożej, w innych taniej. Voucher będzie najlepszy - sami wybiorą kierunek i termin.

Gość gość
zastanowcie sie jeszcze raz, czy to jest dobrym pomysl moze kolezanka ma ten kredyt i chce kopertami splacic kredyt;/ i zamiast sie ucieszyc, tylko sie wku.. ja bym nie byla zadowolona z takiego pomyslu

Gość gość
Włochy moim zdaniem są bardzo drogie,kolacja na 2 osoby i zaraz 100 euro

Gość gość
Dla mnie to w ogóle jakaś porażka, żeby brać kredyt na wesele. Typowe zastaw sie a postaw sie. No ale skoro już musi brać ten kredyt, bo "co ludzie powiedzą jak nie będzie wesela na co najmniej 100 osob, białej sukni i welonu", to niech nie liczy na to ze jej sie to zwróci z kopert. Nawet jak będzie mówiła gościom, ze nie chce prezentów, tylko kasę, to zawsze sie znajda tacy, co kupią żelazko, pościel, czy inny prezent. To zreszta bardzo nieeleganckie sugerować komuś ( o ile gość sam sie nie zapyta) co ma ze sobą przynieść. Ps. Tanie i drogie to pojęcie względne. Dla mnie Chorwacja jest tania, Włochy nie wiem, bo nie byłam, a rok temu urlop spędziliśmy w Keniii (ok. 5500 za osobę, więc najdrożej tez nie było w porównaniu np. z Seszelami).

Gość Antananarywaa
Ha! My też kupiliśmy taki prezent państwu młodym, tyle że wiedzieliśmy kiedy i co chcą :) No i była ściepa po ileśtam złotych wielką paczką i pojechali z Rainbow Tours do Tajlandii. Byli zachwyceni, ale sęk w tym, że oni chcieli tam jechać. Może rzeczywiście lepiej delikatnie podpytać, nawet jeśli niespodzianka nie będzie wtedy niespodzianką. Voucher też dobra sprawa, ale wtedy wiadomo - celuje się w taką wycieczkę, żeby jak najlepiej wykorzystać wartość kuponu. A to też ograniczenie. Najlepiej jakoś się dowiedzieć, czego chcieliby młodzi :) A poza tym jak się znacie to pewnie będziecie takie rzeczy wiedzieć.

Gość inka844
My zarezerwowaliśmy mojej siostrze pokój w hotelu na http://www.hotelaramis.pl/ Tyle że Oni chcieli jechać do Wawy w podróż poślubną na dwa tygodnie:) Najlepiej jest si dowiedzieć co młoda para chciałaby dostać żeby potem nie było nieprzyjemnej sytuacji:)

Gość gość
i co z tą wycieczką?

Gość gość
jeśli ich nie stać na taki wyjazd, to może lepiej dać im kasę, to im się przyda najbardziej. Z wyjazdu nie każdy może być zadowolony. no chyba ze znacie ich na tyle dobrze, ze jestescie pewni ze oni sie uciesza. ale gdzie jechac to lepiej niech zdecydują sami, zeby w razie czego nie pomysleli ze załatwiliscie cos taniego i dlatego hotel jest słaby

Gość gość
moim zdaniem kasa może im się bardziej przydać. zakładając, że każdy da po 250 zł macie 5000zł. to dla 2 osób to maks jakiś egipt/grecja/tunezja z last minute... i nie jakiś wielki wypas. a z resztą nie każdego będzie stać, żeby dać po 250zł, pamiętaj o tym... skoro twierdzisz, że mają kredyty itd. to może wyliczyli sobie, że większość opłacą z pieniędzy, które dostaną??? najgorsze to uszczęśliwianie kogoś na siłę

Gość gość
Moja ciocia dostała wycieczkę jako prezent ślubny kilka rodzin się złożyło. Ona była bardzo zadowolona, bo było to jej spełnienie marzeń. Wiem że wycieczkę wykupili tu http://www.cortina.com.pl/ i wcale nie było drogo. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji, ale ja bym się ucieszyła.

Gość gość
mnie by najbardziej ucieszył voucher, bo moglibyśmy trochę dołożyć od siebie i mieć podróż marzeń

Gość gość
tylko voucher, cała reszta od ich decyzji. Sam pomysł prezentu podoba mi się.