Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starzy wredni ludzie ich egoizm czy bezmyslnosc odretwienie mozgu

Polecane posty

Gość gość

jak to jest gdy cialo jeszcze zywe a mozg juz nie do konca? i tacy ludzie zamiast siedziec w osrodkach chodza po ulicach: kilka przykladow - tlok w autobusie, aby wypuscic innych pasazerow chce wysiasc, ale tuz naprzeciw drzwi stoi taka baba stara i blokuje wysiadanie, potem od razu pierwsza pcha sie do wsiadania ale wchodzi tak powoli że drzwi sie juz prawie zamykaja a za nia jeszcze kilka osob albo dzisiaj jade tramwajem , biegnie taka baba przez pol tramwaju bo zobaczyla wolne miejsce (wczesniej tez siedziala tyle zetylem o kieurnku jazdy) i co? nagle przystanek, otwierają sie drzwi, wsiada staruszek o lasce, ledwo idzie, widzi to jedno wolne miejsce a ta baba go podsiadła!! tak chamsko, bo ona ma wiecej sil w kopytach, w koncu staruszkowi ustapila jakas dziewczyna te baby po 75 albo po 80 roku życia to istna udręka!!!

Gość gość
No "odezwał się żwawy" i też bez mózgu! Ty uważaj żeby karma Cię nie dopadła i nóg Ci nie obcięło. Nawet nie będziesz musieć być starym żeby znaleźć odpowiedź na twoje przygłupawe pytanie. życzę.

Gość gość
a ja zauwazylam ze ludzie po 50 roku zycia uwazaja sie za tak starych ze nie maja obowiazku ustapic takim okolo 70tki. czesto jezdze komunikacja miejska wŁodzi i niestety chamstwo tego pokolenia jest porazajace. zadna dupska nie ruszy bo uwaza ze nie musi

Gość gość
starzy ludzie sa koszmarni, nie znaja podstawowych zasad kulturu, wszedzie sie pchaja, wszystko im sie nalezy, nie maja szacunku wobec nikogo. niestet zauwazylam 1 prawidlowosc, im czlowek starszy, tym bardziej "skostnialy" ma umysl, nie jest otwarty na nowosci, jest zamkniety i glosno krzyczy "jedyna sluszna racje"

Gość gość
to fakt, tacy kolo 40-50 lat wydaja sie byc wyjatkowo rozczeniowi,jak juz usiada to za nic nie zsiada, a w ogole to kazdy chce, musi siedziec bo dzieci od kilku miesiecy do powiedzmy roku same nie ustoją takie 2-6 lat też sie mogą połamać takie 7 - 9 lat niby też na tyle małe że muszą siedzieć (rodzice nie biorą na kolana bo i po co) pozniej 18-40latki kobiety w ciąży babiny co są od zawsze chore na wszystko co muszą siedzieć i mają na to karteczki od lekarzy! (sic!) to od 30 stki pewnie muszą duspko sadzać osoby z nadwagą muszą siedziec osoby siwe muszą siedziec brzydcy panowie koło 30-50lat z czytnikami ebook muszą siedziec ... chore to... ja ustępuję tylko dziadkom (starym babom nie :D ale dziadkom tak) oraz jak ktos jest np z kotem albo psem albo innym zwierzakiem, bo uważam,że zwierze musi podrozowac bezpiecznie

Gość gość
Jak to ustępujesz, po co w ogóle sadzasz tłuste dupsko, masz chore nogi ze starosci? :D

Gość gość
Popieram wypowiedz osoby z 23:44

Gość gość
siadam po to by wkurzyć ludzi :) jednak gdy ktoś słabo wygląda albo jest mi go żal to ustępuję, a ostatnio byłam świadkiem takiej sytuacji : siedzenia czwórki, jedna babka siedzi z brzegu, miejsce od okna wolne, w autbusie tlok i nagle jakis taki żul menel do niej "przesunie pani cztry litery"czy jakos tak, i potem do niej,że jakby byla inteligentna to by sie przesunela :D nie rozumiem takich ludzi - jadą do konca trasy a siąda z brzegu i inni co? maja sie przeciskac pod okno albo stac? facet to byl gbur, ale w sumie dobrze powedzial, co innego jak ktos ma zamiar zaraz wysiadac

Gość gość
no wlasnie stare baby to odrebny gatunek, a starsi panowie ... żal mi ich :( mimo,że jestem kobieta, to uważam,że baby powinny szybciej umierać, mężczyzni są jacy są, ale na starość zawsze łagodnieją a baby z wiekiem robią się coraz gorsze!

Gość gość
No to juz wiesz jaka bedziesz na starość, wredna. Chyba ze zgodnie ze swoim życzeniem nie dożyjesz starości.

Ja nigdy w komunikacji miejskiej NIKOMU nie ustępuję! Nie zajmuję miejsc oznaczonych piktogramami, jako miejsca dla inwalidów i mam w d***e, czy jakaś stara baba, która musi akurat z bazarowymi siatami jechać w godzinach szczytu będzie się przewracać, czy też nie. Płacę, mam prawo siedzieć. Nie dość, że płacę na emerytury tych starych prukw (często nie wypracowane własnymi rękoma, tylko dziedziczone po mężach), oraz bilety - bo jeździ takie bydło już po 65 roku życia za 50 zł na rok, a po 70 za darmo, to jeszcze mam miejsca ustępować?!

A skąd wiesz, czy ona dożyje, czy nie? Może umrze na jakąś chorobę, albo wnuczek takiego roszczeniowego, starego k***iszcza np ją potrąci na pasach? Te stare trupy mają więcej zdrowia i energii, niż niejeden młody człowiek.

Gość gość
Ja nie roztrzasam czy ona dożyjesz, czy nie. Ja tylko zauważam, ze zgodnie z jej życzeniem zeby kobiety nie rozwalić starości, sama powinna dac przykład i umrzeć wczesniej, nie narażając pokolenia następnych młodych kobiet na stres obcowania ze stara baba. Mam nadzieje ze jej życzenie wczesnej śmierci dla kobiet obejmuje tez starsze kobiety z jej rodziny, z matka włącznie.

Gość gość
zgadzam sie ze scott poniatowsky, najlepsze jak te stare jedze okupuja sluzbe zdrowia, mlodzi nie maja czasu stac tyle w kolejkach a gdyby wizyta kosztowała chocby 5-10 zl to moze te baby by sobie odpuscily, a tak - za darmo to ide, moze spotkam kogos w poczekalni ;/ a co do tego jaka bede - ludzie z dobrych domow z wyksztalceniem nie są takimi chamskimi babami, wyobrazasz sobie jakąś aktorkę albo poetkę, która kloci sie o miejsce w autobusie? to domena prostaczek, moja babcia z doktoratem, majac 85 lat i bedac w pelni sil fizycznych i umyslowych mowi, że jak jej ustąpią miejsce to miłe , dziekuje i siada, ale jak nie ustąpią to znaczy,że nie wygląda jeszcze tak staro aby jej ustępować i to również jest miłe ;) szczerze mówiąc spaliłabym się ze wstydu gdyby któraś z moich babć kazała komuś ustąpić im miejsca, rozumiem ustępowanie miejsca JEDYNIE w przypadku gdy ktoś naprawdę źle się czuje, może to być nawet żwawo wyglądająca 14 latka, która a nuż ma tego dnia okres i bardzo boli ją brzuch? a nie osoby, ktore z urzędu MAJĄ MIEĆ WSZYSTKO bo im się należy, a jeszcze przejadą ci torbą zakupową na kółkach po nogach

Gość Goscowaaaaaaaa
Ale macie podejscie do osob starszych.Wlos sie jezy na glowie.Nic dziwnego ze potem na starosc staruszkowie w lozkach bez zadnej pomocy gnija.Wy tez tak gnic bedziecie na starosc.Polska to dno.Kraj katolicki a wszedzie nienawisc do drugiego czlowieka.Ale to moze dlatego odnosze takie wrazenie bo pisza tu w wiekszosci ludzie z nizin spolecznych co sie miejskimi srodkami komunikacji woza i udaja paniska ze jak zaplacil te grosze za bilet to juz krol siedziec musi i wszystkich z gory traktuje.

Gość gość
Tak sie składa, ze znam die starsze aktorki, są to bardzo znane osoby i zdziwilabys sie, jak potrafią przeklinać i jak potrafią sie zachowywać, akurat przykład nietrafiony, bo znam to środowisko. Z dobrego domu na pewno nie pochodzisz, patrząc na teksty jakie wypisujesz. Mozesz sie najwyzej łudzić. Poza tym, wystarczylo odnieść sie bezpośrednio do Ciebie i juz robisz wyjątki od reguły, a tak sie autorytarnie wypowiadalas. Nie nauczyli Cie w tym Twoim "dobrym" domu ze najpierw sie myśli, a potem mówi/pisze? Najpierw chcesz wcześniejszej śmierci kobiet, ale oczywiscie z wyjątkami obejmujacymi Twoja rodzine. Jestes żałosna. Mam nadzieje że Twoje słowa Cie dopadną, albo kobiety z Twojej rodziny i wtedy sobie przypomnisz, co tu wypisywałaś :o

"Nic dziwnego ze potem na starosc staruszkowie w lozkach bez zadnej pomocy gnija." Gniją, bo byli wredni dla innych. Teraz na starość gniją i robią pod siebie. "Polska to dno.Kraj katolicki a wszedzie nienawisc do drugiego czlowieka." No właśnie. Wszystkie te stare baby takie bogobojne i świętojebliwe, a żadnego szacunku dla drugiego człowieka nie mają - zwłaszcza młodego. "Ale to moze dlatego odnosze takie wrazenie bo pisza tu w wiekszosci ludzie z nizin spolecznych co sie miejskimi srodkami komunikacji woza" Nie wiem z jakiego pierdziszewa pochodzisz, wiejska chłopko. W Warszawie komunikacją miejską nie jeżdżą tylko niziny społeczne, jednak także klasa średnia, szybciej i taniej, nie trzeba stać w korkach. Ty jak rozumiem z Kabat na Młociny zamiast metrem wolałabyś tłuc się samochodem w godzinach szczytu, boś nie z "nizin"? Powodzenia :o

Gość gość
Nie paniska,, ale zrozum, te starsze osoby na pewno mają rodziny i wnukow, ktorzy by im pomogli, sa tez instytucje, ja nie korzstam z autobusow to powiem wam tylko,że lepiej aby te starsze osoby siedzialy w autobusie niz za kolkiem, juz kilka razy bylem swiadkiem jak takie chore akcje odwalali starzy ludzie za kierownica, a to jazda pod prad, zmiana pasa i nie patrza w lusterka, albo jada a są prawie slepi, juz mniej krzywdy zrobią innym siedzac w autobusie, jedynie myc moga sie czesciej, czasem jak wsiadam w tramwaj pelen geronto to czuc jednak stechlizne i starzyzne

Może niech starzy ludzie zaczną od niejeżdżenia w godzinach szczytu? :o Jak ktoś np pracuje długi czas na nogach ma też prawo posiedzieć te kilkanaście - kilkadziesiąt minut. Stara baba może sobie podarować jeżdżenie o ósmej rano od bazaru do bazaru, bo na drugim końcu miasta kilo cebuli jest tańsze o pięć groszy.

Gość gość
Dzięki Scott, jedyna osoba, która wpisuje coś z sensem, a nie "aby tylko sie pokłócić" bo już widzę mam pieniaczkę na topiku (pewnie zbliża się klimakterium!). Co do bogobojnosci - mam 2 babcie i akurat ta ktora jest blizej kosciola zawsze traktowala mnie podle, a to ze postepuje niegodziwie, że jestem taka śmaka i owaka, oceniała mnie jakby była Bogiem i czuła sie,że może mne potępiać i być moim sumieniem, a druga babcia zawsze wspierała mnie, chociaz do kosciola nie chodzila, zglebiala rozne filozofie dokladnie jakas małorolna chłopka nieroztropka sie wypowiedziała, jakbyś przyjechała kiedyś do większego miasta to byś zobaczyła jacy ludzie jezdza komunikacją miejską, mają gadzety za kilkanascie tys zł, ciuchy za wiecej niz ty zarobisz w rok, ale to zalezy od linii, jest kilka tras, gdzie praktycznie sami młodzi i bogaci, ale są niestety takie miejsca, dzielnice gdzie babcia na babci prababcią pogania i śmiesznie jest, gdy żadna babcia innej nie ustapi. I nie mam czasu na jazde samochodem, gdzie stałabym w korku 40 minut, a autobus mknie bus pasem 15 minut, chyba komunikacja jest dla wszystkich i wracajac do mojego 1 postu - chodziło mi o baby, które staną na środku i nie liczą się z innymi, że ktoś JESZCZE chce wsiąśc, że ktoś chce wysiąść itp. R-O-Z-U-M-I-E-S-Z ? czy jeszcze nie? :classic_cool:

Gość Goscowaaaaaaaa
Alez jadu sie znowu wylalo.Moze ja i wiejska chlopka ale wiecej rozumu i poszanowania dla innych mam niz ty.Na starosc Ci sie to wszystko przypomni i te slowa ktore teraz piszesz wroca do ciebie z podwojna sila.Ja rozumiem ze czasami z racji wieku osoby starsze sa uciazliwe,ale zeby tak zaraz tyle jadu na wszystkich staruszkow wylewac,to tylko czlowiek poprostu glupi i pusty z natury potrafi.Ty napewno do klasy sredniej sie nie zaliczasz,a nawet do wiejskich chlopek nieprzystoisz.Bo z ciebie dno kompletne i myslisz ze jak masz bilet miesiaczny to mozesz wybierac kto ma z Toba w autobusie jechac.Hehehehe,samochod sobie kup,albo taksowkami sie woz jak juz takie panisko z ciebie.

"Goscowaaaaaaaa" A kto ci powiedział, że nie mam samochodu? Nie przyszło ci do głowy, że można posiadać samochód, a mimo to poruszać się komunikacją miejską? :o Z pewnością według ciebie na Służewiec też jeżdżą niziny społeczne tramwajami, autobusami i SKM? :o Ech, o czym rozmawiać z taką, która w d***e była i g***o widziała? :o "Bo z ciebie dno kompletne i myslisz ze jak masz bilet miesiaczny to mozesz wybierac kto ma z Toba w autobusie jechac." Bilet miesięczny - typowe nazewnictwo kogoś ze wsi. Każdy mieszkaniec dużego miasta posiada coś takiego, jak karta miejska i w życiu nie użyłby słowa "bilet miesięczny". Gdzie ja pisałem, że wybieram kto ma ze mną jechać? Pisałem natomiast, że MAM PRAWO nie ustepować miejsca. @ Autorka Mnie też drażnią stare baby, które tłoczą się już przy wejściu i nawet nie dadzą wyjść ludziom z autobusu, tylko już pchają się na chama do środka, jakby to był ostatni kurs, albo miało od tego co najmniej zależeć ich dalsze życie. Ja najczęściej przepycham się przez takie osoby trącając ostentacyjnie " z bara" i mam gdzieś ich durne komentarze.

Gość Goscowaaaaaaaa
I jaka z was klasa srednia.Wy to robole zwykle z robotniczej,najnizszej klasy.Nawet was nie stac zeby sobie w korku postac w swoim klimatyzowanym autku z muzyczka w tle.Bo wy to robole z********ac musicie jak dno z kamieniolomow.Takie z was niedorajdy zyciowe i dlatego tak na innych gnoj wylewacie z tego swojego upierdliwego i podlego zycia robola.

Z tego, co zauważyłem Warszawę w godzinach szczytu głównie korkują różnorakie golfy i inne przyrdzewiałe padła, na słoikowych rejestracjach. :classic_cool: Parcie na siedzenie z d**ą w samochodzie za wszelką cenę mają głównie ludzie z nizin społecznych i wsi.

Gość gość
a to jeszcze mi się przypomniało jak kiedyś był tłok w tramwaju a jakaś baba zaczęła się na mnie strasznie pchać,aż w końcu jej zwróciłam uwagę " czy może się pani tak nie pchać?" chociaż jestem delikatna i taktowna, nie lubię zwracać uwagi innym to jednak musiałam wtedy, bo ledwo stałam a ta parła na mnie z całą siłą i masą swojego jakby nie było dużego ciała, te babcie mają sporo krzepy i jeszcze przypominam przykład z samego początku -babcia, która biegła na wolne miejsce jak wyglodnialy sep na ofiare i w momencie gdy zobaczyła wsiadającego o kulach (!!! )starszego pana nie zawahała się usiąść... to mnie zgorszyło i zrozumiałam ile w tych kobietach egoizmu... a nieraz widziałam jak starszy pan dziękował za miejsce młodej kobiecie i uważał za dyshonor usiąść albo np mi ostatnio .. stałam do tramawaju, ale nie pchałam się bo i po co i nadszedł starszy pan i przepuscił mnie, ot miły gest, podziekowalam, starsi panowie mają dużo kultury, dlaczego starsze panie nie mają?

Gość Goscowaaaaaaaa
Hehehehe ma samochod ale go nie uzywa.Tak sciemniac to mozesz tym babcia z autobusu.Nie wiem jak sie teraz bilet miesiaczny nazywa bo od dawna juz autobusem nie jechalem.No ale robole tak maja ze jak sobie jaka tam karte miejska kupi to juz mysli ze juz szczyt dobrobytu w zyciu zdobyl i czuje sie lepszy od staruszek i dziadkow.A wy wszyscy jednym autobusem jedziecie pustaku,wiec nie masz co sie czuc wyzszy z ta swoja karta miejska.Mecz sie w smrodzie z dziadkami w autobusie robolu jeden i szacunku sie naucz dla innych bo w rownym z nimi zedzie stoisz,nizino spoleczna.

" tym babcia" babcią? "w rownym z nimi zedzie" żędzie? :o I kto tu jest z nizin społecznych? :o nawet poprawnej polszczyzny nie znasz. Jak tu rozmawiać z taką prymitywną płastugą, która nie potrafi zrozumieć, że nikt normalny mając do wyboru metro, czy tramwaj na służewiec, lub do centrum warszawy nie wybierze samochodu z prostego powodu - korki i brak możliwości sensownego zaparkowania. Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu, musiałbym się zniżyć do poziomu ameby.

Gość gość
dokladnie, widze te tepe geby w autach, czesto w starych bmw, audi, lyse łby, twarz myślą nieskalana, widać,że pita wódka od nocy do rana, pewnie budowlancy albo wiejskie gangsta, zresztą jadąc autobusem można poczytać książkę, podumać nad życiem, niziny społeczne to ciekawe, nieraz spotykam aktorów i to nie takch z serialików a teatralnych, niektorzy poeci pisali swoje wiersze podczas jazdy,a w samochodzie nie ma na to czasu, ale przeciez wy ludziki przyjezdne przekladacie jedynie czas na pieniadz :) nie ma w was ulanskiej fantazji, pewnie do Chorwacji czy Grecji też wolałabyś jechać swoim klimatyzowanym autkiem z kiełbaską niż samolotem?

Do tego do Krakowa, czy Katowic jeżdżę pociągiem. EIC pierwsza klasa - klimatyzowany przedział, prasa, możliwość zjedzenia czegoś, wypicia kawy, przejrzenia internetu, drzemki. Pewnie należę również do nizin społecznych. :o