Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zmian

Bezpodstawne zwolnienia pracownikow

Polecane posty

Gość chce zmian

Rossmann jest firma ktora nie szanuje pracownikow. Juz znam kilka przypadkow bezpodstawych zwolnien. Donosy, skargi pisane bo kierownik jest wymagajacy i angazuje sie w swoja prace. Takie listy do przelozonych skutkuja tym ze pracownicy sklepow leca ze swoich stanowisk, bo zarzad albo sprzedaz nie sprawdzi problemowych spraw. Nie wyjasni tylko odrazu zwalnia kierownika. Latwiej pozbyc sie problemu i kogos zwolnic bezpodstawnie niz wyjasnic problematyczne kwestie. Nikt nie pomyslal o tym ze moze ktos chce zrobic komus na zlosc i dlatego wypisuje takie rzeczy. Dlaczego nie ma kamer w calym sklepie mowie o magazynie, biurze, socjalnym. Nie ma nic do ukrycia wiec sprawa bylaby szybko rozwiazana. Ktos sobie robi jaja. A niewinny czlowiek traci prace przez kogos bezczelnego, kto chce awansowac. Bardzo nie podobaja mi sie priorytety w tej firmie. Nie bronia pracownika ktory przez kilka lat kierowal sklepem. Nie miesci mi sie w glowie jak traktowani sa pracownicy z kilkuletnim stazem i nienaganna praca. Uwazam ze jest to grubsza sprawa. Ktos mial obiecane cos za oszczerstwa i klamstwa. Klienci zawsze byli zadowoleni z kielrownika. Zawsze gdy byl na kasie klientki nie chcialy sie kasowac u Pan tylko u Pana- kierownika sklepu. Pracownicy tez zawsze byli dumni z osiagniec sklepu i tego na jakim poziomie on jest. Wszyscy cieszyli sie jakiego maja kierownika . Jedna nieuargumentowana skarga bez zadnych dowodow w sprawie i firma zwolnila kierownika sklepu. To jest parodia tylko malo smieszna.

Gość chce zmian
Jest to dla mnie nie do pomyslenia. Czekam na slowa komentarza z waszej strony

Gość gość
Moja znajoma przeszła z Rossmana do hebe. Pracuje już tam kilka lat i ciągle mnie namawiała bo branża ta sama a warunki lepsze. Po tym jak firma potraktowała pracownika w naszym sklepie nie mam wątpliwości że muszę zmienić prace. Zwolnili z dnia na dzień za nic. Dyscyplinarnie. Wiecie co tu chodzi o kierownika sklepu. Zastraszyli nas że mamy nikomu nic nie mówić bo jak się dowiedzą to nas zwolnią. Ktoś napisał na niego skargę że załamywany jest czas pracy. Chciał mu tylko dokuczyć a doprowadził do upadku sklepu. Głównym zarzutem zwolnienia było to że dwie dziewczyny były na spotkaniu sklepowym a nie miały za to zapłacone. Jedna była na zwolnieniu a druga na opiece. Same stwierdziły że lubią te spotkania i chcą wiedziec na bieżąco co się dzieje. Kiero mówił im żeby nie przychodziły to w innym terminie im powie o wszystkim. (będą miały zapłacone) ale one.że chcą że wszystkimi i mimo wszystko przyjdą. Na forum przy wszystkim Kiero mówił że one być nie muszą i czemu sa. One stwierdziły i powiedziały że chcą. To im podziękował. Ktoś napisał skargę że były na Spotkaniu za darmo. Kierownika zwolnili. Nawet nie zapytali się tych dziewczyn tylko zupełnie inne osoby które były zastraszone. Pytania i rozmowa była tak kierowana że pod wpływem gróźb dziewczyny mówiły nie to chciały przekazać. Zostałyśmy zastraszone wychodziliśmy blade i mdlejace po takim przesłuchaniu. W moim miasteczku ciężko o prace więc się baliśmy. Teraz nie wiemy jak pomóc kierownikowi. Pomóżcie nam. Proszę top dobry człowiek. W dniu w którym go zwolnili sklep przestał funkcjonowac pracownicy płakali po kątach i niczym się nie zajmowaliśmy. Kur... ten człowiek naprawdę jest świetny. Jakaś idiotka napisała skargę a oni pozbyli się problemu i zwolnili kierownika. Co roku mieliśmy pierwszy próg inwentaryzacji, nie raz byliśmy sklepem kwartału, bardzo często power pakiet u nas królował. Impuls Poprostu sprzedawany był w wielkich ilościach. 6 lat sklep jest na szczycie bo miał z******tego kierownika . Teraz nikt od nikogo nie będzie wymagał a napewno od siebie nikt już nie będzie wymagał. Bo nie chce mi się pracować w takiej firmie, która zastrasza pracowników i zwalnia za to że jest się autorytetem. Takiego kierownika jak był u nas w sklepie nikt nie miał i mieć nie będzie.

Gość rossmann
Mam nadzieje ze temat tej dyskusji poruszy sie bardziej, a sytuacja ze zwalnianiem bezpodstawnym szybko sie rozwiaze i zostana przywrocone dawne obowiazki pracownikow. Jak najbardziej znam sytuacje wyzej i jestem zazenowana. Znam czlowieka. On naprawde byl kierownikiem na ktorego nie dalo sie znalesc jakiegos oskarzenia podstawnego bo zawsze wszystko gralo na tym sklepie. To co robi Firma Rossmann przechodzi ludzkie pojecie.

Gość rossmann
Mam nadzieje ze temat tej dyskusji poruszy sie bardziej, a sytuacja ze zwalnianiem bezpodstawnym szybko sie rozwiaze i zostana przywrocone dawne obowiazki pracownikow. Jak najbardziej znam sytuacje wyzej i jestem zazenowana. Znam czlowieka. On naprawde byl kierownikiem na ktorego nie dalo sie znalesc jakiegos oskarzenia podstawnego bo zawsze wszystko gralo na tym sklepie. To co robi Firma Rossmann przechodzi ludzkie pojecie.

Gość rozczarowana_rossmannka
Dziewczyny nie gorączkujcie się, załatwimy tę sprawę ;) jest już wstępny plan działania, o czym dowiecie się na dniach na sklepie ;) Aczkolwiek sprawę warto nagłośnić, bo to zwyczajny skandal. Na główny wątek o pracy w rossmannie wrzuciłam link z tym tematem, któraś z tego co widziałam już delikatnie poruszyła tam tę kwestię. Będzie dobrze, musi być :)

Gość rossczarowana
W głowie się nie mieści jak można potraktować w tak okropny sposób kogoś niesamowicie zaangażowanego w swoją pracę, komu firma przecież sporo zawdzięcza. I te całe przesłuchania za zamkniętymi drzwiami? Co to w ogóle ma być. Cztery osoby wypowiadają się w imieniu całej załogi. Dlaczego nie porozmawiali z tymi, których sprawa najbardziej dotyczyła? Przecież to śmieszne. Chcą wykopać człowieka i zasłaniają się dobrem pracowników... litości! Ale tak jak już wspomniano wcześniej będzie dobrze. Na szczęście są tacy którym nie jest to obojętne i starają się pomóc. Jesteśmy zespołem i będziemy trzymać się razem

Gość angstema
Szkoda człowieka, bo to cudowny człowiek i więc nie dziwne ze z cudownego człowieka stało się idealnego kierownika. On był dusza, wzorem, przykładem i motywator naszego sklepu. Wiele od niego sie uczyłem i wiem ze jeszcze wiecje bym sie ucyzł jak by go zostawili tam gdzie powinienen być. Przeraża mnie to że teraz wiem dla kogo ja pracuję: firma dla którą jestesmy tylko liczba (numer pracownika), nic innego. Wykreślony jego numer i dla nich sprawa jest rozwiązana, a przecież my pracownicy jestesmy prawdziwa widoczna siła Rossmanna a nie ci co siedzą i sobie dzielą miliony. WIna naszego kierownika była ta ze on był wymagający, potrafił zmotywować ludzi i dzięki temu sami chcieli nawet za darmo przychodzic na spotkanie sklepowe, ta jest jego wina? Od poniedziałku nic nie będzie to samo, ja napewno nie będę ten sam pracownik co do tej pory i napewno przemyślę o dalszą współpracę z tą firmę. Między czasie jeśli mogę dla niego coś zrobic to będę zrobił, on napewno już nie wraca do nas, ale musimy zrobić wszystko aby mu honor zwracać żeby wyszedł z tego czysty taki jak my wiemy z eon jest.

Gość gość
czy mi sie wydaje, czy ktos tu gada sam ze sobą?

Gość gość
też mam takie wrażenie :o pewnie ten zwolniony sam sobie odpisuje i sam założył temat :D 🖐️

Gość angstema
Nie nie, tylko ze w naszym sklepie do poki nie zwolnili kierownika byl nas 2, w sensie 2 chlopaków :) A ja jestem ten co przetrwał :)

Gość rozczarowana_rossmannka
zniszczono wzorową załogę i pozbawiono nas wspaniałego kierownika...

Gość gość
Kto ma miekkie serce ma Twarda d**e. Zloty czlowiek z tego kierownika. To jest nie do pomyslenia co sie stalo. Z dnia na dzien zabrac czlowiekowi to w co wkladal cale serce... Przez jeden durnowaty donos. Smieszne. Tez mi sie juz nie chce tam pracowac. Z takimi ludzmi.. w twarz przyjaciele a za plecami... brak mi słow. Nie wiadomo co sie do kogo odezwac. Bo Cie jutro zwolnia dyscyplinarnie za nic....

Gość gość
Sprawdźcie sobie numery IP frajerz... jak uważacie że jedna osoba to pisze. Ktoś pisząc jakiś donos musiał mieć w tum gruby interes. Inaczej nawet by mu się nie chciało ruszyć palcem. Takim świństwem niszczy sam siebie. Kierownik sobie poradzi. Taki człowiek wszędzie by się przydał bo jest wszechstronny, pracowity angażuje się we wszystko co robi i wkłada setce. Ta firma nie rozwiązała problemów . Problemy teraz się zaczną. Nie ma przywódcy. Tego który kierował wspaniale do tej pory zorganizowana załoga.

Gość rossmann
Racja. Kierowniku jetesmy z Toba! Poruszymy niebo i ziemie jak bedzie trzeba i Ci pomozemy. Bez Ciebie nie ma tego sklepu. Nie ma zlogi, nie ma nic.

Gość gość
oj, jak czytam niektóre wpisy to mi się coś robi,pracuje w tej firmie kilka dobrych lat i jedno co wiem to ze nie zwalniają za nic.także nie piszcie takich głupot,skoro uważacie ze ta firma jest taka zła to zmieńcie prace na wasze miejsce jest wielu chętnych którzy będą się z niej cieszyć i doceniać.

Gość gość
Więc skoro tyle lat pracujesz spodziewaj się ze kiedys Ciebie też może spotykać i wtedy się spotkamy tutaj i chętnie zobaczymy co na ten temat będziesz myslała

Gość gość
może i tak będzie ale nie wkrecajcie głupot ze zwalniaja was z byle powodu,zaczynacie kabinowac to ponosicie tego konsekwencje,krotka piłka.

Gość gość
kabinowac? a co znaczy kabinowac? to ma cos z kabina wpolnego?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co Ty możesz zdziałać na forum, nie rozumiem tego, jak chcesz coś zrobić to skontaktuj się z centralą a nie kolejne wątki zakładacie, nawet jeżeli ktoś z DS to przeczyta to zastanów się co może zrobić? Będzie szukał w jakim regionie to się stało czy co? Na forum możesz napisać wszystko jesteś anonimowa. Więc powiedz jak chcesz coś zmienić? Jak masz odwagę pisać na forum to miej odwagę napisać do sprzedaży albo na samą górę. Wtedy rozumiem że jesteś uczciwa i na prawdę zależy Ci na człowieku który stracił pracę. Pisząc na forum o takich sprawach odnosicie zupełnie odwrotny skutek, ale co tam i tak zrobicie swoje.

Gość gość
Jestes bardzo zainteresowa. Wstajesz tak wczesnie zeby sie udzielic na forum. Moze masz cos na sumieniu???

Gość essesmann
Osoba która próbuje się udzielić najwyraźniej nie ma sumienia!!!

Gość gość
Tak.Wielce szanowny pan Tusk to osoba szlachetna,prawdomówna i szczera do bólu.O wyjątkowej pracowitości i wrażliwości.

Gość juygytg
to jest gruba sprawa, mysla ze na głupków trafili? INTRYGA kilku ważniejszych osób. Na stronie Rossmanna juz wisi ogłoszenie na kierownika sklepu a minał 1 PEŁNY ROBOCZY DZIEŃ. To wszystko jest tak śmierdzące i śmieszne ze koniec świata... Ktos nie ma w tym wszystkim interesu nie ma??? jasne... Kierownik miał wszystkie certyfikaty, firma w niego inwestowala tyle lat i sobie go zwolnili.. tak z dnia na dzien. Bo ktos miał cos OBIECANE!!! MA PLECY I ZNAJOMOŚC!!!!! Trzeba sie tym zainteresować dokładnie!!

Gość gość 11
do komentarza z 01.11.2013 (godz. 17.38) czytając tą wypowiedź wnioskuję jedno :kierownik był świetny ,ale go zwolnili i najwyraźniej nie widzisz sensu dalszej współpracy z tą firmą to trzeba się zwolnić i założyć jakiś biznes z byłym kierownikiem skoro był taki świetny ...a jako były pracownik tej firmy uważam ,że firma jest super i tam nie zwalniają za nic...

Gość gość
Pomyśle nad tym. Choć sprawa jest już wyjaśniona, a afera się zaczyna ;-)

Gość bbbbeee
weźcie się do roboty lepiej...a nie szukajcie sensacji ,a jak wam się nie chce pracować to się zwolnijcie przecież są inne markety spożywcze gdzie będzie być może wam lepiej... nie macie innych problemów, mieli powód zwolnili i tyle ...a tak w ogóle to ciekawe czy kierownik ,też o Was-o Tobie by tak świetnie pisał na forum gdyby Was zwolnili - szczerze wątpię...

Gość gość
podoszę temat :)