Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebny prawnik

Polecane posty

Gość gość

dziecko jest molestowane w szkole przez dyrektora chcę wysłać pismo do kuratorium

Gość gość
chcę załatwić sprawę anonimowo by dziecka nie wytykali palcami

guzik chcesz, albo zależy ci na obronie niewinnego dziecka, albo własnego tyłka. Nie graj społeczniaka, dyrektora podać do kuratorium, jak siedzą tam sami jego koledzy. Puknij się

Gość gość
dowody... to co powiedział mi syn. .czyli,że dyrektor zaprasza go do siebie i przytula.. po czym klepie a to po plecach a to po tyłku. Ale rozmawiałam z inną matką i jej syn też coś takiego powiedział

Gość gość
17 - 18 lat bo to liceum. I nie chciałabym go/ ich w to mieszać.. bo potem nie będą mieli życia. Kto bedzie się chciał zadawać z ofiarą molestowania i to przez dyrektora szkoły..

Gość gość
Do blondyna333 Nawet jeśli ma kolegów w kuratorium w prokuraturze ich nie znajdzie a sprawa musi być tam skierowania. Jesli nie masz nic ciekawszego do powiedzenia to wypier! z tego wątku!

Od ustalania sprawców przestępstwa jest policja, a później ew, prokuratura. Pytam się na jakiej podstawie kuratorium ma podjąć prawne konsekwencje kiedy nie ma sprawcy?

Już zajefajnie byłoby w naszym kraju, gdyby ludzi zwalniali z pracy na podstawie anonimowych donosów.

Gość gość
Musisz zglosic sie z tym na policje.Jesli dziecko jest pelnoletnie ono musi zglosic przestepstwo.Skarga do kuratorium nic nie da.Beda zadac dowodow,bo nie mozna oskarzac bezpodstawnie.Beda bronic swojego.Na policje z tym i to juz.Taka sprawe ciezko udowodnic jesli nie bylo swiadkow.Dlatego zazadaj experta w tej dziedzinie podczas przesluchania.Poki nie ma dowodow nie ma winnego i sprawy. Wiesz dlaczego oskarzenie kogosc o popelnienie przestepstwa zajmuje czasem rok i dluzej?? Bo trzeba miec mocne dowody przedstawione przez prokuratora zeby w sadzie nie mieli mozliwosci manipulacji faktami i przeinaczania ich na korzysc oskarzonego.A adwokat oskarzonego stanie na glowie nawet na dowch.A jak jest dobry to jestescie w doopie.

Gość gość
A jeśli jest świadek - 1 z nauczycieli z którym rozmawiałam. I to od niego dowiedziałm sie,że facet jest gejem - mimo,że ma żone i dziecko i +50 lat!! on już zaobserwował takie przejawy ' podziwiana' uczniów ...

sorki,ten dlugi post "gosc" byl moj.Nie wiem czemu mnie wywalilo. Swiatka masz,ale...czy i co swiadek widzial?? To ze jest homoseksualista to jeszcze nie przestepstwo.Czy swiadek bedzie zeznawal na twoja korzysc? Co siwadek wiedzial ?