Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY MIESZKAM Z FACETEM I ZUZYLISMY AZ 3 METRY WODY NA MIESIAC SZOK

Polecane posty

Gość gość

3 metry szescienne zimnej i 2,5 metra szesciennego cieplej... ja pierdziele ale masakra... nie chce myslec jaki rachunek bedzie bo w czynszu nie pamietam ile placimy za wode... mieszkamy w krakowie... wy tez tak sporo wody zuzywacie we dwojke/?

Gość gość
wspolczuje

Gość gość
skoro się codziennie kąpiecie... ja się kąpię raz na kilka dni, coraz rzadziej, a i tak rachunki coraz wyższe :O

Gość gość
masakrs jsa z cala rodzina tyle nie zuzywam na mieiac

Gość gość
ja też w krakowie, mieszkam z mężem i zużywamy 1m ciepłej i 2 zimnej! oszczędzamy, bo jak nie oszczędzać jak metr ciepłej 22zł :o

Gość gość
Pewnie kąpiesz się, w wannie, zmywasz ręcznie i podczas płukania leci woda przez 15 minut, a jak myjesz zęby to woda tez nie zakręcona. Ja zużywam bardzo mało, a to nie znaczy, że sie nie myję. Jak kiedyś zmierzyłam na prysznic potrzebuję 8-10 litrów wody.

Gość gość
masakra jak duzo

Gość gość
5500 litrów wody miesięcznie na 2 osoby w bloku? To co wy z nią robicie? Macie elektrownię atomową i do chłodzenia zużywacie?

Gość gość
metr szescienny sie liczy?

Gość gość
U nas spisuja liczniki co 2miesiace.My z mezem mamy zazwyczaj 6-7m3,a sasiedzi(troje plus dziecko)maja ok.26m3.Woda kosztuje 8,6zl za m3(zimna)

Gość gość
Mamy duze akwarium i fontanne,moze na to idzie ta woda

Gość gość
U nas metr szescienny kosztuje 116zl, wiec 3metry to wyjdzie ponad 346zl ;(

Gość gość
szok

Gość huwawey
co wy gadacie? na 2 osoby to nei jest dużo!! to zuzycie naprawde minimalne pzy 2osobach 3mszceścienne i 2,5 to naperawde oszczedne gospodarowanie wodą Poza tym, sama woda zimna nei jest droga;) podgzranie jest drogie. Ja zuzywałam w sumie 6 m na siebie samą!! ludzie....a na 2 osoby? wiecej pzreiez

Gość gość
I ILE PLACILAS?

Gość gość
nie potrafia rozczytac rachunku a i ile to jest metr3 te im ciezko przychodzi:D

Gość gość
u nas na 4 osoby ok.20 m wody, codziennie wszyscy prysznic (czasem więcej niż raz dziennie), codziennie gotowanie z 2 dań- przy tym też dużo wody się zużywa, jest zmywarka, ale gary i patelnie najczęsciej myję ręcznie bo się nie mieszczą w zmywarce i jeszcze sprzątanie no i nie oszczędzam więc raczej nie zużyłaś dużo wody

Gość tootsiee
gościu z - 116 zł za m3 zimnej wody... chyba w Dubaju mieszkasz, nieźle p********z, sorry za 2 osoby - zuzycie jakies 7m szcesciennych płacimy ponad 70 zł za m-c co za idiota

Gość gość
jejku ja z żoną 6m3 na miesiąc i myśleliśmy że to mało

Gość gość
4 osoby -6 do 7 kubików zimnej i 4 do 5 ciepłej i u mnie ciepł akosztuje 39 zł a zimna cos koło osmiu

Gość gość
ta oszczędność wody ze zmywarką, to mit wg mnie. mi szło więcej wody. a ręcznie- napełniam jedną komorę zlewu gorącą wodą z plynem, myję naczynia, które się uzbierały, a później płuczę pod bierzącą wodą- przecież to chwila i można zakręcać wodę pomiędzy kolejnymi naczyniami. a zmywarka? żre prąd, żre wodę, a do tego nie widziałam, żeby ktokolwiek wkładał do zmywarki rzeczywiście brudne naczynia- wszyscy płuczą pod kranem najpierw i tak faktycznie, to wystarczyłoby polać płynu i machnąć zmywakiem i byłoby umyte i w efekcie, zuzywa się wodę 2 x-na mycie wstępne i mycie w zmywarce..

Gość gość
ja mam zmywarke i rzeczywiście prąd żre ,ale co do wody to nie masz racji,bo odkąd ją mam to zużycie ciepłej wody spadło mi o cały jeden metr i nie płuczę naczyń zanim włoże do zmywarki tylko wyrzucam resztki z talerzy:)

Gość gość
może i tak. u mnie było inaczej. a co do płukania, to większość moich znajomych płucze. u mojej bratowej np tyle wody leją przy tym płukaniu, że masakra. z każdym, kubeczkiem, talerzykiem się podchodzi i leje. tak samo na prysznic zużywam więcej wody niż na kąpiel. prysznic, to może jest ekonomiczny jak się człowiek opłucze, zakręci wodę, namydli, odkręci, wypłucze i koniec. ja tak nie potrafię- zresztą umarłabym z zimna. więc w czasie kiedy człowiek się pod prysznicem szoruje, myje długie włosy, to można napełnić 2 wanny, a jak jeszcze się człowiek musi ogolić, wygładzić pięty itp, to już w ogóle.

Gość gość
No to macie przekichane z tą wodą. A ja mam rachunek stały dwa razy do roku, mam ogród, więc podlewam latem każdego dnia, basen przy domu i nie myślę ile razy mogę się kąpać. Pozdrowienia z Florydy :-D