Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samotna

Polecane posty

Gość gość
Łatwo wam gadać bo jesteście normalni,przeciętni niczym się nie wyróżniacie. Ktoś kto jest jakiś inny,niepełnosprawny zawsze ma gorzej z ludzmi najczęściej jest samotny.

Gość gość
No jesteś dziwadłem jednak.

Gość gość
A może zapisz się na aerobik,taniec możliwe że poznasz tam fajne babki w twoim wieku.

Gość gość
Jesteś niepełnosprawna?

Gość gość
tu sie kilka osob wypowiada więc tak JA czyli założycielka bloga jestem pełnosprawna ale są tu tez inne osoby wypowiadając się

Gość gość
Autorko, rusz sie sprzed kompa, bo zostaniesz nieudacznikiem zyciowym.

Gość martaa22
Jestem w podobnym wieku i w takiej samej sytuacji jak Ty, więc doskonale Cię rozumiem. Może napiszesz tu jakiś kontakt do siebie (np. e-mail) i wspólnie spróbujemy coś z tym zrobić? :)

Ja mieszkam za granicą od 8 lat. Z początku poznawałam ludzi, ale z wszystkimi straciłam kontakt, przeniosłam się do innego miasta i od tego czasu siedziałam w domu. Potem miałam pracę, kumpele, ale po czasie odsuwałam się od nich. I byłam sama. Teraz nie pracuję, zaczęłam się leczyć dwa lata temu, bo cierpiałam na depresję i fobię społeczną. Od kilku miesięcy chodzę na zajęcia grupowe, poznałam też tam ludzi, na razie nie są moimi przyjaciółmi, ale miło z nimi spędzam czas. Przezwyciężyłam depresję, mam tylko apatię, fobia społeczną znacznie zmalała, ale i tak nie jest różowo. Może to na co cierpisz, to nie jest zwykła nieśmiałość, tylko głębsze problemy z nawiązywaniem kontaktów. Osoba nieśmiała zwykle prędzej, czy później znajduje przyjaciół, choćby w szkole. Może to coś poważniejszego? Nie myślałaś o tym? A znajomości internetowe nie są żałosne. Wielu ludzi się przyjaźni na odległość, chociaż sami mają normalne życie i przyjaciół w realu i dobrą pracę.

A moja rada jest taka: idź do psychologa, to najważniejsze. Zapisz się na jakieś zajęcia, tam poznasz ludzi. Jeśli pomimo tego, będziesz miała problem z rozmową i ci nie pójdzie, to koniecznie powinnaś zgłosić się do psychologa.