Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imbirowy zapaszeczek

kupilibyście mieszkanie na typowym osiedlu blokowisku czy raczej kamienica

Polecane posty

jestem z wsi, zawsze mieszkałam w domku ale czas iść na swoje cztery kąty. Planuję zakup mieszkania w mieście tylko nie wiem czy szukać czegoś na typowych osiedlach czy może mieszkanie w kamienicy......mam dylemat. Osiedla jak osiedle typowe blokowiska a kamienica jak jest fajna, zadbana to może się fajnie mieszkać albo???

Gość gość
zależy jaka kamienica, bo jeśli to ta, gdzie sufit jest na wysokości 3m to nie warto. Nawet obniżenie sufitu niewiele da, bo okna na to nie pozwalają.

Gość gość
Wolałabym kamienicę, ale najbardziej zwracalabym uwage na to, ile zieleni jest wokół, tzn. takiej, ktorej nie ma szans zabudowac np. park. Jesli byloby blokowisku, ale blisko mojego bloku byłby park, to moze byc.

Gość michał wiasznowieski131
a mnie przeraża to że mieszkania w pl kosztują kupę kasy a są jak z PRL-u, lata 80 - 90-te. Porażka....mieszkam na zachodzie od kilku lat i mimo że mieszkam w budynku z lat 6-tych to jest on w lepszym stanie niż blokowiska w pl

Gość michał wiasznowieski131
miało być 60-tych lat

W kamienicach podobno ubikacje sa na klatkach schodowych, więc trzeba wychodzić z mieszkania, troche to przypomina mi rodzinna wieś :)

W kamienicach jest stale zimno,nawet w lecie.Wiem,bo mieszkałam.Nawet słoneczne mieszkanie niewiele zmienia.Jesli stać się na porządne dogrzewanie mieszkania,to wolałabym kamienicę(zadbaną).Przynajmniej nie słychać sąsiadów,bo mury grube.

Gość mateo_29
zależy gdzie chcesz kupić i u jakiego dewelopera w jakiej okolicy, w kamienice musisz zainwestować z 1200 do metra no i nie wiesz czy nie trafisz na jakąś patologię

mieszkanie ew. jak lubisz mroczne, ciemne i zimne klimaty, to kamienica, ale TYLKO po GENERALNYM remoncie, czyli wymianie ścian, stropów, stolarki okiennej i drzwiowej, instalacji grzewczej, elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej oraz nie posiadająca podwórka/oficyny, leżaca przy głównej ulicy w mieście