Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie daje juz rady w ciazy czy moge prosic lekarza o wczescniejsze rozwiazanie

Polecane posty

Gość gość

jestem w 35 tyg , od miesiaca mam problemy z hemoroidami 2 wielkie guzy ktore wychodza po kazdym wyproznieniu stosuje leki ale nie pomagaja, do tego jak by guzy mi sie porobily na poczatku wejscia do pochwy wyglada to jakby wychodzily mi wnetrznosci ciagy nacisk parcia nie moge nawet usiasc nic nie moge nawet myslec o czym kolwiek tylko ciagle o dup.ie

Gość gość
idź biegiem do lekarza bo po porodzie będzie gorzej(coś o ty wiem) rób sobie nasiadówki i dbaj o higienę pupy

Gość gość
dbam o higiene i robie nasiadowki , boje sie rodzic bo przeciez wtedy to bede zmasakrowana dopiero z bolu zdechne

załatw sobie lewe cc. pojdz do ortopedy albo okulisty... troche pewnie kosztuje ale slyszalam ze kobiety załatwiają sobie

Gość gość
Ty już nie możesz wytrzymać ale twoje dziecko nie jest jeszze gotowe do przyjścia na świat. Myślisz że po porodzie będzie lepiej? Może być znacznie gorzej.

Gość gość
Głupia jesteś autorko! Ja miałam ciążę zagrożoną i mimo wielkich niewygód starałam się donosić ją jak najdłużej. Leżałam plackiem i mało odleżyn nie dostałam. Dziecko przyszło na świat właśnie w 35tc i miało dużo problemów. Do tej pory zmagamy się z niektórymi konsekwencjami wcześniactwa a dziecko ma już ładnych parę lat. A Ty chcesz swojemu dziecku to ot tak zafundować bo cię dupa boli??

Gość gość
za tydzien bylabym juz w 36 tyg dziecko jest rozwiniete, a ja sie boje ze mi sie tylko pogorszy

Gość gość
koleżanki dziecko urodziło się w 37tc i miało jeszcze objawy wcześniactwa a ty myślisz że 36 tc jest ok? Niepoważna jesteś! Decydowałaś się na dziecko to weź teraz odpowiedzialność za swoją decyzję i zapewnij dziecku jak najlepsze warunki. Nie bez powodu ciąża powinna trwać około 40 tyg

Gość gość
Moj gin powiedział ze 2-3 dni nie robi różnicy, ale 2-3 tyg owszem. Ja jestem w 37 tyg., mecze sie, zgaga aż sie rzygac chce, plakac i wszystko na raz. Mam hemoroidy tez i to spore, maści nie pomagaja, dziecko dodatkowo napiera a ma juz prawie 4kg i TRUDNO. Musze czekać do 27.11 na cesarkę, chyba ze sama wyjdzie wcześniej. Takie uroki ciąży.

Gość gość
gosc wyzej jak sobie radzisz z hemoroidami?jakie masci stosujesz ?ja mam posterisan i nie pomaga a stosuje juz ja drugi tydzien, a dlaczego bedziesz miala cesarke , mnie lekarz straszyl ze bede miala duze dziecko moze temu tez mi mocno napiera i wypycha wszystko , zgage tez mam okropna .

Gość gość
Większość kobiet ma swoje problemy w ciąży. Nie jesteś jedyna autorko. Co to za głupi pomysł, zeby urodzić sobie wcześniaka na życzenie :O

Gość gość
gosc wyzej niewierz przez co przechodze wiec sie nie wypowiadaj

Gość gość
a ja bede miala rozwiazana ciaze w 37 tyg a dlaczego?dlatego ze sie ciagle drapie wszystko mnie swedzi nie spie w nocy jest to bardzo uciazliwe, i co matki polki dalej wyzywajcie mnie ze sie zgodzilam urodzic wczesniej bo juz nie daje rady, dziecko jest wazne ale tak samo matka!a autorka ma duze problemy i nie dziwie sie ze chcialaby juz miec porod za soba!

Gość gość
Ja też się nie dziwię, ze by chciała- ale jakim kosztem? Idiotki jesteście i tyle. Poczytajcie trochę z czym wiąże się poród przedwczesny. Nawet jak dziecko po porodzie nie ma problemów to później zwykle przyplątują mu się jakieś dysfunkcje, zaburzenia si czy inne problemy. Nie zyczę tego Waszym dzieciakom ale tak to może się skończyć. Moja znajoma ze szpitala od 5 miesiąca leżała w szpitalu- nawet do toalety wstać nie mogła. To jest dopiero niewygoda. Księżne się znalazły co krzywdę dzieciakom gotowe są zrobić zeby ulżyć sobie

Gość gość
a od kiedy dziecko urodzone w 37 tyg jest wczesniakiem?

Gość gość
Miałam taki sam problem z hemoroidami. Podczas porodu powychodzily. I nie mogram potem usiąść bardzo dokuczliwe były. Pomogło mi i szczerze polecam polecila mi to farmaceutka z apteki która też miała taki sam problem. Globulki i mascc procto-glyvenol tylko skonsultuj z lekarzem. Straszniemnie bolały tak dotkliwe byly że ból sprawiał delikatny dotyk a co dopiero aplikacja czapka. Koszmar. Zaciskalam zeby i prosiłam na początku położne bo sama nie dawałam rady zwłaszcza że jeszcze miałam szycie po porodzie co dodatkowo potegowalo ból. Jedna z położnych wzięła wazeline i wysunęła mi hemoroid w cztery litery cZyli tam skąd przyszedl i przynioslo mi to duuuuza ulgę. Stosowalam dalej czopki i masc mimo bólu i za 5 dni było dobrze. Jeszcze możesz skonsultować się z PROKTOLOGIEM jest to lekarz od właśnie takich dupowych spraw. Sprawdź w swojej miejscowości gdzie przyjmuje taki lekarz może on zabiegiem poprostu usunąć. Zakłada on gumke na hemoroida i odpada on z czasem. Pozdrawiam

Gość gość
A Ty wiesz, ze wiek ciąży to jest określany mało dokładnie. I niektóre dzieci w 38 tc jeszcze mają cechy wcześniacze? Ale róbcie co chcecie- Wasze dzieciaki Wasza sprawa. Szkoda mi tylko dzieciaków z takimi egoistycznymi matkami. I wyzywajcie sobie mnie od matek polek. Wolę być matką polką niż mieć w głębokim poważaniu zdrowie mojego dziecka.

Gość gość
ja rodziłam w 36+ 4 i dziecko było całkowicie donoszone, więc to lekarz powinien stwierdzić czy mozna wczesniej rozwiązać ciąże a nie najmądrzejsze na świecie kafeterianki

Gość gość
A lekarz tak przez powłoki brzuszne stwierdzi czy dziecko ma dobrze rozwinięty układ nerwowy ??? hahaha

Gość gość
ja wy jesteście wredne krowy, zamiast na nią najeżdżać, to może podpowiecie, co może jej pomóc w przetrwaniu tych ostatnich tygodni, a nie potraficie tylko ubliżać i dołować jeszcze bardziej- mamusie od siedmiu boleści, zero empatii

Gość gość
Ale ona nie prosi o pocieszenie- chce rozwiązać ciążę bo jej jest źle. Co tu pocieszać? Ciąża kiedyś się skończy sama i wtedy doprowadzi się do porządku. Teraz dla dziecka groźniejsze jest przerwanie ciąży niż dla niej kilka tygodni z hemoroidami.

Gość gość
Czemu takie durne torby jak ty donoszą ciąże choć chcą świadomie narazić dziecko na ryzxyko wczrsniactwa a ja mimo iz tez masm meczach ciąże i multum dolegliwości plus jestem przykluta dfo łóżka juz 12 tyg i jestem w 32 tyg imodle się codzienne aby ciąże donosić bo juz rozwarcievmam

Gość gość
Każde dziecko urodzone przed 38 tygodniem to...wcześniak (odsyłam do stosownej lektury!) W 34 tygodniu w płucach dziecka pojawia sie tzw surfaktant - służy do oddychania. To że dziecko ma "wagę i wzrost", nie oznacza że jest gotowe do narodzin. Układ nerwowy nawet po narodzinach może (i najczęściej w takiej czy innej formie jest) wykazywać cechy niedojrzałości!

Gość gość
I po takich tematach dochodzę do wniosku że bycie rodzicem powinno być poprzedzone testami na inteligencję.

Gość gość
w takim przypadku 3/4 kafetarianek byłoby bezdzietnymi

Gość gość
po porodzie to Cię dopiero dupa będzie boleć teraz to jest nic, ja nie czułam w ogóle co to ból krocza tak mnie tyłek bolał, 2 tygodnie wypróżniałam się na leżąco i myślałam że umrę. Trochę mało czasu zostało ale mogłaś łykać spokojnie detralex mnie to pomogło a problemy w ciąży miałam od 20 tygodnia hemoroidy trochę się pochowały jednak po sn MASAKRA xx nie wiem co to za pomysł z wcześniejszym porodem a co to Ci ma dać myślisz że jak urodzisz to problem zniknie będzie jeszcze gorzej

Gość gość
czy uwazacie ze autorka jest glupia?bo niedaje rady wytrzymac dolegliwosci?nie to wy jestescie glupie bo zamiast pocieszyc to robicie z siebie idealne matki a tak naprawde wy jestescie glupie bo niewiecie przez co ona przechodzi a z was jakie matki?pewnie co druga chlala w ciazy a teraz siedzi na kafe a jej dziecko siedzi glodne i osrane .

Gość gość
dasz rade czas szybko leci. Ja nosiłam 4,5 kg klopsa który nie dawał mi spać po nocach, pociłam sie jak świnia a plecy i kręgosłup mam jak 60 latka:( ale mały zdrowy jak rybka:) hemoroidy wyszły dopiero po ciąży:( trzymaj się

Gość gość
do gość 17.09 ty lepiej zajżyj do lektury jeszcze raz bo surfaktant płuca produkują od 27 tygodnia ciąży

Gość gość
o moich hemoroidach po ciazy nei bede pisala, bo to istny since fiction, wiec autorko tematu szykuj sie na przezycia po porodzie, bo macierzynstwo to poswiecenie :P