Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naczytałam się o dziecięcym porażeniu mózgowym i teraz

Polecane posty

Gość gość

dopatruje się wszystkiego u mojej córki :-o drżenie rączek i bródki, skrzyżowane nóżki. To jest przerażające.

Gość gość
maluszek ma 7 dni

Gość gość
zamiast czytać i wmawiać sobie, że Twoje dziecko może być chore umów się na wizytę do neurologa

Gość gość
Na 12 mam dopiero umówioną wizytę do pediatry.

Gość gość
do neurologa możesz pójść prywatnie bez skierowania

Gość gość
A skąd takie głupie przypuszczenia?? Jakby coś było nie tak to już by były podejrzenia.Sorry ale twoje dziecko będzie miało z tobą przesrane.

Gość gość
a poza tym do pediatry możesz pójść choćby jutro i poprosić o skierowanie do neurologa, jak mnie coś niepokoi u dziecka to idę i dostaję skierowanie.

Gość gość
drżenie rączek - może po prostu odruch moro

Gość gość
co masz na myśli pisząc "drżenie bródki"? - zgrzytanie dziąsełkami? moja zgrzytała tak do ukończenia pierwszego miesiąca

Gość gość
nie zgrzyta, trzęsie się jej bródka z reguły po kąpieli, trzęsą się też rączki, ale to rzadki objaw, który zaobserwowałam 2 dni temu.

Gość trzesaca sie brodka
to normalne- objaw niedorozwinietego ukl.nerwowego. moj trzasl brodka dosyc dlugo przy ssaniu. A po kapieli- to zazwyczaj z zimna :P trzesace sie raczki? Oj jeszcze sie natrzesa jak bedzie chciala cos zlapac a bedzie jej ciezko :P wyluzuj i ciesz sie macierzynstwem. Te chwile juz nie wroca.

Gość gość
Myślę, że to faktycznie moja paranoja. Skonsultuje to z pediatrą przy najbliższej wizycie, a z czytaniem głupot dam sobie spokój.

Gość TakaSobieMama2
07.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość zamiast czytać i wmawiać sobie, że Twoje dziecko może być chore umów się na wizytę do neurologa # # Swietna rad :O Najlepiej od razu umow sie tez na konsultacje do urologa, kardiologa, okulisty, i zaklep sobie miejsce na rehabilitacje ... Narod hipochondrykow :O

Gość gość
Drzenie brody i nozek moze sie utrzymywac do 3 m zycia, raczek nawet dluzej. To niedojrzaly uklad nerwowy.

Gość gość
Też mi się wydaje, że nie ma co panikować i od razu latać z 7 dniowym maluchem po przychodniach. Obserwacja i jeszcze raz obserwacja. Większość z tych objawów i tak mija z czasem i rozwojem dziecka.

Gość gość
TakaSobieMama2 - nie wiem gdzie i kiedy Ty rodziłaś ale u mnie w szpitalu każdy noworodek w zaleceniach miał wizytę u neurologa, usg główki, okulisty, poradnię preluksacyjną i badanie słuchu!! także nie wyzywaj tutaj nikogo od hipochondryczek!!

Gość gość
bardzo świetna rada TAKA SOBIE MAMO, Twój nick dużo mówi o tym jaką jesteś mamą! a jeżeli autorkę tekstu coś martwi to niech poprosi o skierowanie do neurologa.

Gość gość
dlatego ja rodziłam zaplanowaną cesarką ;) wtedy nie ma możliwości porażenia ;)

Gość gość
To normalne u tak malego dziecka

Gość gość
Ta od cesarki. Tez mialam cc i pomimo tego jezdzilam po neurologach po mlody mial podejrzenie dpm. Wiec jezeli nie masz nic madrego do napisania to przynajmniej bzdetow nie pisz.

Gość gość
a miałaś planowane cięcie? Czy z akcja porodową? Bo po planowanej cc bez akcji NIE MA MOŻLIWOŚCI dpm ;) jestem po pedagogice specjalnej i pracuje w zawodzie ponad 10 lat :) coś o tym wiem

Gość gość
czy to lekarz moze orzec dopiero w 3 miesiacu?

Gość gość
moze duzo wcześniej, zaraz po porodzie. Jeśli nie piłaś, nie było zakażenia żadnego ani innych tego typu patologii to mogło dojść do uszkodzenia tylko w trakcie porodu, ale wiedziałabyś o tym NA 100%

Gość gość
" a miałaś planowane cięcie? Czy z akcja porodową? Bo po planowanej cc bez akcji NIE MA MOŻLIWOŚCI dpm jestem po pedagogice specjalnej i pracuje w zawodzie ponad 10 lat coś o tym wiem" To sie troche doksztalc.

" jestem po pedagogice specjalnej i pracuje w zawodzie ponad 10 lat usmiech.gif coś o tym wiem" buhahahahahha, dobre ;D zapewniam Cię, nie wiesz ;)

Gość gość
Nie było żadnej patologii, dziecko jest donoszone, dostała 10 pkt, na pierwszy rzut oka stan dobry, noworodek na wypisie jest zdrowy, ale jednak to drżenie mnie nie pokoi.

Gość gość
to idź do neurologa!

Gość gość
nie masz żadnych zaleceń na wypisie? co sprawdzić i w którym mż?

Gość gość
Na 12 mam się tylko stawić w przyszpitalnej przychodni, więc pewnie tam się wszystkiego dowiem. Staram się nie panikować, bo to pewnie nic strasznego, ale jednak.

Gość gość
masz jakieś obawy to skonsultuj to z pediatrą, neurologiem bo tutaj i tak nikt w niczym Ci nie pomoże a tylko wyzwie od hipochondryczek.