Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jadą jadą goście

Polecane posty

Gość gość

Długi weekend, teściowie mieszkający po sąsiedzku organizują w tym okresie rodzinny zjazd. Powód podwójny, okrągłe rocznice pożycia małżeńskiego teściów i urodziny teściowej. Obecnych będzie ok 36-38 osób /tylko rodzina/ + znajomi i przyjaciele. Głowna impreza odbędzie się w sobotę, lokal zamówiony, opłacony - i nie o to idzie. Po imprezie zostaje rodzina, część z nich przyjedzie z daleka, więc pozostaną kilka dni, część tych bliżej mieszkających też będzie uczestniczyła w spotkaniach przez następne dni. Siostra teściowej zarządziła akcję - przygotowała " puszkę" na dobrowolne wpłaty - w/g niej każdy powinien coś do niej wrzucić, aby gospodarze nie ponosili nadmiernych kosztów wyżywienia i obsługi takiej ilości osób. Nie jestem przekonana do jej inicjatywy. Ta rodzina z daleka to 14 osób, myślę, że nie ma takiej potrzeby. Zaproponowałam żeby raczej tubylcy podrzucili jakieś gotowe danie - foremkę pasztetu, gar bigosu, babkę ziemniaczaną, ciasto- coś, co można byłoby odgrzać i podać. Obawiam się, że teściowie nieco się wkurzą na wręczenie im żywej gotówki. Ciotka przekonuje, że niesłusznie... Mam jeszcze jutrzejszy dzień zmianę jej szczerych chęci.

Gość gość
A mnie się pomysł podoba i go wykorzystam. Czas zmienić tradycję "postaw się a zastaw się". To spora grupa ludzi a nie tylko pare osób.