Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy trudno dostac kredyt na kupno mieszkania

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie? ja zarabiam srednio 1,400 i mam umowe na czas nie okreslony,maz ok 2,500 ale ma umowy kontraktowe bo jest zolnierzem.chcielibysmy tylko albo i az 130 000 i nie wiem czy mamy w ogole szanse.obecnie za wynajem 2och pokoi placimy 950 plus oplaty wiec chyba lepiej placic kredyt..jak bylo u was?

Gość gość
macie dzieci??

Gość gość
macie wklad wlasny?

Gość gość
tak szczesciomiesieczne jedno

Gość gość
wkladu wlasnego nie mamy,chcemy kredyt na calosc mieszkania poniewaz mieszkanie jest do remontu i to co dalibysmy na wklad wlasny chcemy przeznaczyc na remont i urzadzenie kuchni(mamy 25 000)

Gość gość
ja bym sie nie pchala w taki kredyt...na ile lat chcecie go wziąć?? bo skad wiesz co bedzie za 10-20 lat? czy oboje bedziecie mieli pracę? czy nie zachorujecie i nie beda potrzebne pieniadze? a dziecko tez bedzie coraz wiecej potrzebowalo....ile wydajecie na jedzenie/utrzymanie?

Gość gość
no tak,tyle ze ceny wynajmu ida w gore,ciagle bedziemy wynajmowac i co dalej?i tak mieszkac gdzies trzeba bo jestesmy w tym miescie zupelnie sami.

Gość gość
poza tym pytanie jest do tych co wzieli kredyt jak bylo u nich.ja nie pytam czy mamy go wziac czy nie tylko pytam jak bylo u tych co kredyt maja bo prawda jest taka ze albo ktos mieszka katem u rodziny albo ma kredyt.tych ktorych stac na kupno mieszkanie badz budowe domu bez kredytu jest bardzo niewiele.

Gość gość
poza tym pytanie jest do tych co wzieli kredyt jak bylo u nich.ja nie pytam czy mamy go wziac czy nie tylko pytam jak bylo u tych co kredyt maja bo prawda jest taka ze albo ktos mieszka katem u rodziny albo ma kredyt.tych ktorych stac na kupno mieszkanie badz budowe domu bez kredytu jest bardzo niewiele.

Gość gość
sa jeszcze TBSy

Gość gość
Autorko, nie pytaj tutaj, bo oni zamiast odpowiedziec rzeczowo to tylko beda kwestionowac twoje decyzje. Tutaj siedza sami nieudacznicy, ktorzy sami nic nie maja i chca zaszkodzic innym. Kafeteria zeszla na psy. Polecam na innym forum zapytac (wizaz, murator), tam sie moze czegos dowiesz. Jeszcze lepiej, przejdz sie po bankach i popytaj. Tutaj to tylko strata czasu i nerwow, wiem z doswiadczenia

Gość gość
Przede wszystkim trzeba mieć wkład własny. Potem wypada odwiedzić dobrego pośrednika, który przedstawi ofertę banków. Możliwości jest wiele, ale trzeba się zastanowić. W http://www.indomo.info.pl/ mogą wam poradzić, jaki rodzaj kredytu wybrać.

Gość gość
Pochodzcie po bankach i po prostu zapytajcie sie o warunki kredytu, do tego zgloscie sie do http://fortnieruchomosci.pl/ (biuro nieruchomosci szczecin) i moze tam poszukajcie mieszkan bo maja atrakcyjne ceny

zeby otrzymac kredyt trzeba byc wyplacalnym:)bank jak bank ,kazdy wie!?:)))Pozniej wielki placz,rozczarowanie:)Sily na zamiary ,nie odwrotnie:))

Najwazniejsze:)) bardzo dobrze jest ubezpieczyc swoj kredyt:) od utraty pracy,bezrobocia,wypadku,inwalidztwa itd:))

Gość gość
Przy problemach z ubezpieczeniem warto skontaktować się z dobrą firmą rachunkową... Wiele moich znajomych ma tylko problemy z kredytem, jego ubezpieczeniem... Jednym z nich bardzo pomogło lawtax com pl. Świetnie podchodzą do rzeczy, mają indywidualne podejście. Uważajcie na oszustów wśród kredytów!

Gość gość
stary temat wygrzebany, teraz przymusowo trzeba mieć wkład własny i od 2015 roku jest to minimum 10 %

Gość gość
A ja radze wziac kredyt, za gotowke napewno nigdy nie kupicie a mieszkac gdzies trzeba, fakt nigdy nie wiadomo czy sie go splaci ale zawsze jest jakas nadzieja, poza tym jak bedziecie wynajmowac to pomyslcie co zrobicie jak bedziecie miec 70 czy 80 lat, czy ktos wam wynajmie mieszkanie bo w koncu musisz miec dach nad głową az do smierci, nawet majac dzieci to niewiadomo jak dzieciom sie los ulozy czy beda nam pomagac czy moze sami beda porrzebowac od nas pomocy

Gość gość
Pójdźcie do biura nieruchomości, które współpracuje z bankiem lub domem transakcyjnym pomoga wam dobrać kwotę do możliwości i ewentualnego mieszkania - ja polecam usługi http://www.a-b-s.pl/ udało mi się dzięki nim kupić wymarzone mieszkanie

Gość gość
ja mysle ze czasem lepiej splacac kredyt niz dawac zarobic komus i nic z tego nie miec. kupujesz mieszkanie na kredyt i zamiast placic kolosalny czynsz jakiemus tam panu x placisz sobie kredyt. proponuje przy kupnie meiszkania skorzystac z biura, zeby Was nie oszukano! Ja w czestochowie korzystalamz uslug www.nova-nieruchomosci.com.pl/index1.php

Gość gość
Jeżeli macie oboje prace to chyba nie będzie z tym problemu. My kupowalismy nowe mieszkanie bedac w podobnej sytuacji jak Twoja. Nawiazalismy wspolprace z www.atelienieruchomosci.pl , pomogli nam zalatwic sprawy notarialne, ale tez rzeczy zwiazane z kredytem. Wszystko się super skonczylo, mamy swoj wlasny kąt :)