Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Super ze Elbanowska przegrala

Polecane posty

Gość gość
W angli 4 latki we francji 3 latki I owszem nauka w formie zabawy ale 6 latki ucza sie juz normalnie. W polsce tylko jest z tym problem bo nagle okazuje sie, ze 6 latki z krajow europy nie sa sobie emocjonalnie I intelektualnie rowne.

Gość gość
faktycznie urodziwa to ona nie jest

Gość gość
a może locho wyżej dodaj swoje zdjęcie to podyskutujemy o twojej gębie bo pewnie nie dosc ze jestes glupia i zawistna to w dodatku masz buraczany prymitywny ryj ps. czekamy na foto

Gość gość
Ale o czym wy piszcie ? przecież większość z nas zaczynała szkole w wieku 7 lat i co źle bylo ?

Gość gość
No widząc poziom dyskusji chyba źle. A teraz poważnie. Moje dziecko jest całkowicie gotowe do ropoczęcia nauki w wieku 6 lat - tylko po co? A moze inaczej. Cała ta reforma jest robiona po to zeby dziecko skończyło edukację rok wcześniej i rok wczesniej poszło do pracy a co za tym idzie rok dłuzej pracowało i opłacało składki. Te mamy które trzeszczą, ze dziecko chłonie jak gąbka niech sie zbiorą do kupy i zaczną uczyc dziecko w domu - przed pójściem do szkoły.

Elbanowska przegrała ? My przegraliśmy , my jako obywatele m jako wybory , podatnicy i rodzice . Ponad milion obywateli nasze państwa chce referendum w sprawie , która NAS dotyczy, nas ,naszych dzieci . I co ? zrobiło to wrażenie na politykach ? Zrobiło to wrażenie na ludziach , których wybraliśmy , żeby pilnowali NASZYCH interesów spraw ? Ja nie optuję za żadnym z rozwiązań ale widzę jak nasza władzuchna coraz bardziej rośnie w przekonanie ,zę ONI WIEDZĄ LEPIEJ . Za klika lat jeśli nie przywołamy naszej władzy do porządku nie będziemy mieli nic do powiedzenie .W żadnej sprawie - bo władza wszystko będzie wiedziała lepiej i każdy nawet najbardziej szkodliwy pomysł przegłosuje .

Jak czytam wiekszosc z waszych wypowiedzi to nie wiem czy smiac sie czy plakac. Rzad wlasnie naplul nam w twarz a wy jeszcze ich popieracie. Nawet sobie wiekszosc z was sprawy nei zdaje w jaki perfidny sposob jestemy manipulowani przez nich wszytskich , do tego dochodza media ktore siedza w kieszeni rzadu. Jestem przeciwna temu zeby moj syn jako 6 latek poszedl do pierwszej klasy, uwazam , ze to za wczesnie i nie mowcie mi, ze na zachodzie ida i jest ok. No wlasnie chodzi o to , ze nie jest a wiem bo sama to na wlasne oczy widzialam. Pomijam juz fakt, ze poziom edukacji w zach szkolach to juz wola o pomste do nieba. Rzad rekami i nogami chcial przeforsowac ta ustawe bo dzieci rok wczesniej zaczna to i rok wczesniej pojda do pracy i zaczna placc skladki na ZUS chociaz ja nie wierze w to zeby ta instytucja dociagnela czasow jak nasze dzieci skoncza szkole. I o to chodzi a nie o to zeby nasze dzieci byly bardziej samodzielne i madrzejsze :D

Większość postrzega ten spór tylko jako awanturę pani Elbanowskiej z rządem . Czy naprawdę już tak oślepliście ,ze nie widzicie ,ze jako rodzice macie coraz mniej praw a zostają wam tylko obowiązki ?

Allium, no wlasnie o tym ja tez pisalam. Niedlugo wprowadza gender do pzrdszkoli potem wych sexualne gdzie beda rozdawac ulotki i foldery firm farmaceutycznych itd Do tego dojdzie jeszcze fakt TOLERANCJI ( czyt. akceptacji) wszytskich dewiacji.

Daleka jestem od teorii spiskowych ale dzieje sie coś niedobrego z nami . Z nami jako społeczeństwem , z nami jako rodzicami . W imię fałszywie pojętej wolności pozwalamy ,zeby władze przez nas wybrane ,żyjace z naszych podatków rządziły naszym życie -ale nie tak jak chcą ludzie ale przeciw nim . Rozumiem , że kazdy medal ma dwie strony , są plusy i minus każdego wyboru ale ścieka mnie myśl ,zę polityk jeden z drugim ,wybrany przeze mnie , przez ciebie , przez innych nie ędize głosował tak jak chce grupa która go wybrała bo sie boi , zeby go z partii nie wyrzucili ...

Sama Elbanowska jest ok i chwala jej za to , ze podejmuje akcje spoleczne a siedzi z zalozonymi rekami tak jak wiekszosc. Corka Elbanowskich , Nadia miala klopoty jako 6 latka w 1 klasie gdzie bardzo odstawala intelektualnie od dzieci i mimo sprzeciwu rodzicow dostala promocje do 2 klasy :O

Gość gość
to nie ma znaczenia dziecko 5 czy 6 lat do szkoły bo to system szkolnictwa jest o d**e rozbić. mieszkam w nl tam dzieci 4 lata obowiązek nauki ale jest to nauka poprzez zabawe gdzie dzieci biegiem lecą do szkoły i uwielbiają szkołę. Nie taszczą tych wszystkich książek itd. Polska reforma oświatowa ma taki system nauczania żeby dziecko wychować na niezbyt inteligentnego obywatela który ma w przyszłości być wiecznie podporządkowany Państwu, zapierdzielać i zbyt dużo się nie odzywać

Nie wypowiadam sie na temat Elbanowskich , ich dizeci , statusu ,aspiracji czy jak qwiększość tutaj urody ... Ale trzeba nam więcej takich jak oni , ludzi , którzy maja w d***e czy się podobają społeczeństwu i politykom czy nie . Są za to skuteczni .

Fakt, ze sa skuteczni. Elbanowska powiedziala, ze przestanie na tym, ze bedzie dalej walczyc.

I myślę ,ze większość myślących osób ma właśnie takie zdanie - nie chodzi o to ,zęby dizeci ograniczać czy jak jęczał Żakowski - czym mnie strasznie zdziwił bo zawsze miałam go za mądrego faceta - poniżać sugerując ich gorszy poziom intelektualny ale najpier przygotować warunki , później zachęcać a na końcu podjąć decyzję . U nas oczywiście na odwrót . I tłumaczenia ,zę szkoły i nauczyciele są suer przygotowani . Tyle tylko że Polska to nie Warszawa - o czmy zdaje ise zapominać większość zwolenników . Może pora przejechać się po zwykłych wiejskich podstawówkach co ?

Myślę, ze nie można porównywać warunków szkolnych na Zachodzie i w Polsce. W Polsce największym problemem rodziców jest to, jak zorganizować życie, aby wszystko pogodzić. Im dziecko starsze, tym bardziej samodzielne i nie chodzi tu o naukę, ale o pozostałe sprawy. W szkole świetlice otwierają o godzinie 7 lub nawet 7.30, kiedy to spora część rodziców już musi być w pracy albo jest w drodze do niej, Zamykają o godzinie 16, kiedy pozostała część rodziców jeszcze procuje lub z pracy wraca i stoi w korkach. Do tego dochodzą 3 miesiące wakacji, podczas których trzeba dziecku zorganizować opiekę. Spora część szkół pracuje na 2 zmiany - dzieci zaczynają lekcje w południe, wcześniej muszą przesiedzieć pół dnia w świetlicy. Do tego dochodzi problem obiadów, które są najczęściej niezjadliwe i które trzeba połknąć w ciągu przerwy. Przedszkole zapewnia dzieciom opiekę, której nie jest w stanie zapewnić szkoła. Jeszcze do niedawna funkcjonowała w przedszkolach zerówka, w której dzieci uczyły się pisać i czytać w odpowiednich ku temu warunkach. Nagle do wszystko zostało rozwalone, nie wiadomo z jakiego powodu. Syn (rocznik 2002) poszedł do szkoły, wszystkie dzieci umiały już czytać i pisać, bo to zapewniało przedszkole. Nie trzeba od razu wysyłac dzieci do szkół, które są do tego kompletnie nieprzygotowane.

Gość gość
mój syn chodzi do 1 klasy, razem z nim jest pięć 6latków i co się okazało? że wszystkie 6latki i te dzieci z końca roku co dopiero skończą 7 lat np w grudniu nie nadążają i muszą chodzić na zajęcia wyrównawcze i wszystkie przeszły badania które pokazały że mogą iść do szkoły rok wcześniej "super"... a życie pokazało jednak co innego

podejrzewam ,ze wraz z zabraniem dzieci z zerówek i przeniesieniem ich do regularnej szkoły nagle okaże sie ,ze wiele przedszkoli okażę się nierentownych i samorządy zaczną je po kolei zamykać . Tak że panie tak serdecznie cieszące sie teraz ,zę " Elbanowska przegrała " wkrótce na własnej skórze doświadczą tej radości , kiedy okaże się ,że ich następne dziecko do przedszkola państwowego nie pójdzie ..............b o go już nie ma . ZA to jest prywatne . Ale co tam forsa , grunt ,zę " Elbanowska przegrała " .........

Jakis czas temu widzialm w tv taki spot z Szumilas ktora mowila w nim, ze 85% rodzicow jest ZA ustawa. Czyli wychodzi na to , ze klamala skoro 1mln rodzicow jest przeciw.

mi się to bardzo nie podoba bo to tylko po to żeby dziecko rok wcześniej kończyło szkołe, poszło do pracy i Państwo mogło ten rok wcześniej zdzierać składki. Sam system szkolnictwa jest chory - od początku dziecko zdominować, pokazać że nie ma nic do gadania, krytykować i oceniać. Mam naoczny przykład - mój brat chodzi do 3 klasy podstawówki i ma taki charakter, że czy w domu czy w szkole nie pozwoli sobą pomiatać, chodzi własnie do wiejskiej podstawówki gdzie nauczyciel trzyma za nauczycielem i jest problem z Panią od angielskiego - babka wyleciała z czterech szkół, uczniów od debili wyzywa i matołów na co światkiem był chodź by sam dyrektor. Brat kiedys powiedział Pani, żeby ta nie krzyczała bo nie jest żadnym matołem i ma prawo nie umieć tego czy tamtego. Moja mama na wywiadówce temat ruszyła, za nią więcej matek. To wiecie co, dosłownie w tym samym czasie brat dostał od wychowawcy skierowanie do psychologa gdzie nauczycielka tłumaczyła, że jest zbyt wyszczekany i nie utrzymuje kontaktów z kolegami z klasy poza szkoła. Chore!!! to jest po to żeby dzieci od początku uczyć że są zerami

Gość gość
statystyki sa o kant d**y rozbic. Tak 85 % było za, jak 99% w naszym kraju praktykujących katolikow

Allium, z tymi przedszkolami masz 100% racji, ale takim jak tutaj nie przetlumaczysz. Kazdy polityk wie, ze jednostka jest inteligentna ale masa to glupole :( i oni na tym zeruja wlasnie na tych "nierozgarnietych"

ale mnie to właśnie fascynuje - jedna z drugą cieszy sie że Elbanowskim jako rodzicom coś sie nie udało .A przecież one też śa rodzicami , też podatnikami i obywatelami ...Tyle mamy do okoła przykładów tego ,jak jestęsmy olewani przez władzę , tyle przykładów ,ze mamy tylko podatki płacići nawet nie jęknąć a tu radość .... no fascynujące to jest .

Gość 15 24
Elbanowska niezła kasę musi trzepać na tym stowarzyszeniu ,a tak na marginesie jeśli rodzić nie chce puścić dziecka do szkoły w wieku 6 lat to znaczy że jest nie tyle nie przygotowany ale nierozwinięte i czy to będzie w wieku 6 czy 7 lat to nie ma znaczenia bo jako 7 latek i tak będzie odstawał od innych 7 latków. skoro milion podpisało się pod tym że dzieci nie powinny iść do szkoły w wieku 6 lat to znaczy nic innego że to są rodzice dzieci źle rozwiniętych , które zawsze będą odstawały . Ponad to raport elbanowskich jest pełen kłamstw i oszustw i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością a oni sami żyją w jakimś matrixie , bo wydaje im się że Polsak to kraj totalitarny i wszyscy chodzą na pasku władzy a jak ktoś się wyłamie to służby bezpieczeństwa (tylko nie wiadomo jakie) od razu ich zaczną prześladować i grozić jakimiś niesłychanymi rzeczami . Elbanowskim się na mózg rzuciło a gawiedź z niedorozwiniętymi dziećmi to podchwyciła

chyba nie bardzo iwesz o czym piszesz . Elbanowscy zbierali podpisy nie przeciwko posyłaniu do szkół 6 latków ale za referendum w którym mogliby sie wypowiedzieć rodzice tych dzieci . Nie rozumiesz prostej informacji a chesz określać czyj dzieci śa wystarczająco dojrzałe .

i od kogo mieliby " trzepać " tą kasę ? :) Bo chyba nie od rządu ?:D

To referendum i tak by nie wypaliło, bo nikt by na nie nie poszedł. Ludzie, których problem nie dotyczy, mają to w 4d

no tak , no to lepiej siedźmy na d****h bo po co sie wysilać ?

Gość gość
15 24 Elbanowska niezła kasę musi trzepać na tym stowarzyszeniu ,a tak na marginesie jeśli rodzić nie chce puścić dziecka do szkoły w wieku 6 lat to znaczy że jest nie tyle nie przygotowany ale nierozwinięte i czy to będzie w wieku 6 czy 7 lat to nie ma znaczenia bo jako 7 latek i tak będzie odstawał od innych 7 latków. skoro milion podpisało się pod tym że dzieci nie powinny iść do szkoły w wieku 6 lat to znaczy nic innego że to są rodzice dzieci źle rozwiniętych , które zawsze będą odstawały . Ponad to raport elbanowskich jest pełen kłamstw i oszustw i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością a oni sami żyją w jakimś matrixie , bo wydaje im się że Polsak to kraj totalitarny i wszyscy chodzą na pasku władzy a jak ktoś się wyłamie to służby bezpieczeństwa (tylko nie wiadomo jakie) od razu ich zaczną prześladować i grozić jakimiś niesłychanymi rzeczami . Elbanowskim się na mózg rzuciło a gawiedź z niedorozwiniętymi dziećmi to podchwyciła XXX Ja myślę, ze to raczej ty żyjesz w jakiejś innej rzeczywistości - skoro piszesz o trzepaniu przez nich kasy...