Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podgrzewacz mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, dopóki moje Maleństwo jadło często mm, po prostu robiłam sobie wode do termosów, miałam szklaną butelkę w podgrzewaczu i ustawioną odpowiednio temperaturę. Teraz mój Mały je mm, a właściwie kasze 2 razy dziennie, czasem raz. I się zastanawiam, po jakim czasie woda ma odpowiednią temperaturę? Czy np. 10 min w podgrzewaczu wystarczy aby woda w butelce miała 50 stopni? (podgrzewacz nastawiam na ok 55)

Gość gość
ja wole w mikrofali podgrzać, szybciej i mniej cackania, wkładam butelke z woda na 30 sek i mam temp ok 42 st podgrzewacz mam ale naprawdę za dużo z nim roboty

Gość gość
u mnie nie jest za dużo, a z mikrofalą byłoby więcej, bo Małego bym musiała samego w pokoju zostawiać.

Gość gość
Up

Gość gość
to w czym problem dzieciaka wlozyc do nosidelka i zabrania go do kuchni na czas robienia mm ? ja tez pogrzewam wode w mikrofali potem wsypuje mm. za duzo sra...nia z tymi termosami podgrzewaczami .....

Gość gość
ja mam podgrzewacz i mi z nim dobrze, moje dziecko ma 9,5 mca i już ani nosidła ergonomicznego ani zwykłego nie mam. Pytanie jest jasne. ILE CZASU TRZYMAĆ WODĘ W BUTELCE W PODGRZEWACZU ABY TEMP BYŁA TAKA JAK CHCE? Nie pytam o to co lepsze/szybsze.

Gość gość
to się nie drzyj mądralo, dobrze doradzają ze w mikrofali szybciej, a jak nie to kup sobie termometr którym możesz mierzyć temp pokarmów, któż ci powie ile czasu, zmierz i będziesz wiedzieć. Albo sprawdzaj metoda prób i błedów na ręce Madralińska....

Gość gość
nie wiemy bo y pogrzewamy w mikrofali ;)

Gość gość
Sama sprawdź!!! To chyba prostsze niż zakładać temat i oczekiwać i jeszcze mieć pretensje za dobre rady.

Gość gość
czemu nie masz nosidla? jak ty wozisz dziecko w aucie?

Gość gość
woże w foteliku 0-18 kg. W gondoli też już nie jest WOW nie dre się, podkreślam o co pytam, no cóż, ale to kafeteria a ja o tym zapominam :)

Gość gość
Duże litery w necie świadczą o krzyku, tak jest wszędzie , na każdym forum, nie tylko na kafeterii. Z pretensjami do świata, najmądrzejsza, zamiast sama sprawdzić temp, eh...

Gość gość
Oznaczają również początek zdania, oraz podkreślenie, hm no cóż czytanie ze zrozumieniem kuleje. A rada z mikrofalą-uznajmy że nie mam i co wtedy?

Gość gość
ja pierdziele ależ tyś jest nie życiowa... Duża litera na początku zdania, a nie całe zdanie dużymi lietarmi. jak nie masz mikrofali to sobie kup bardzo się przydaje. A jak nie to włoż butelke do garnka z gorącą wodą;) i sprawdzaj temp czy tak trudno to samemu wymyslić?? Albo jak ktoś napisał kup sobie termometr który mierzy temp pokarmów niby taka mądra, a .....

Gość gość
I co dalej?? :-D Włącz podgrzewacz, wstaw butelkę i tyle razy PRÓBUJ, aż uzyskasz dobrą temperaturę! Czy to takie trudne?? :-D

Gość gość
A po co ci podgrzewacz? Wygodniej używać termosu z ciepłą wodą i mieszać z zimną/ Szybko pewnie.

Gość gość
biedne to dziecko 9 mc na świecie a matka dalej niewie jak zrobić wode do mleka..... ale mądrzyć to się ładnie potrafi heheh

Gość gość
to je kafeteria tego nie ogarniesz :] a aby się nie denerwować mądralińskimi, mówię im papa :)

Gość gość
większość udzieliłą ci normalnych porad, co i jak, a tobie i tak źle i tak narzekasz i pretensje, ze kafeteria.... sama ją tworzysz zadając takie pytania, a potem źle... eh te kobiety:)

Gość gość
U nas nastawiam na 38 stopni i po 5 minutach jest juz odpowiednia temperatura to samo dotyczy 50 stopni ale to zalezy tez od mocy podgrzewacza jezeli nie wiesz to przeczytaj w instrukcji po jakim czasie woda jest odpowiednia albo poprostu sprawdz przeciez to nie problem.

Gość gość
Przepraszam,a wy nie opuszczacie w ogole pokoju? I co za problem w kuchni przygotowac mm? Zalaczyc na chwile czajnik? Ja jestem w stanie zrobic mleko z kleikiem z dzieckiem na rekach a wazy 9kg. Jak mam goraca wode w czajniku to mieszam ja z zimna ktora wczesniej odlalam do dzbanka. Jak mialam mikrofale to na chwile wstawialam. Jak woda za zimna w czajniku to na chwile go wlaczam az sie podgrzeje. Podgrzewacz stosuje tylko w nocy na wode do picia a potem wstawiam sobie butelke z woda by miec na mleko na 6,bo nie lubie wczesnie wstawac. Wstawianie do podgrzewacza by zagrzal wode to dla mnie totalnie glupi pomysl. A jezeli tak ci pasuje to po prostu sprawdz sobie po 10 min czy jest juz akurat.

Gość gość
rozśmieszyło mnie jedno D: że musiałabyś dziecko samo w pokoju zostawić :D hahahahahahaha MISTRZOSTWO! :D Radzę pójśc do psychiatry jakiegoś autorko :D bo mózg Ci sie w macicę zamienił ;)

Gość gość
ahahahahhaha a jakby jej przeciąć jajowody to by jej uszy odpadły :D Dobre!

Gość gość
W tamtym watku sie tlumaczy,ze sie odwrocila i dziecko jej spadlo z lozka. Tylko jaka matka zostawia dziecko na lozku jak wie,ze ono moze sie orzynajmniej przeturlac? Szok.a lozeczko,a podloga,a mata,a kojec? A na rekach wziac? Bo poplacze parenascie sekund? Szok szok szok Jak trzeba byc totalnie niesamodzielnym i chyba ulomnym,by jak sie jest samemu z dzieckiem to nie byc w stanie mu mleka przygotowac? Zawsze bylam wyrozumiala,bo mialam bardzo absorbujace dziecko. Rozumiem nie dac rady odkurzyc,zmyc podlogi ,nawet prania wstawic! Ale mleka nie dac rady zrobic ????? To tylko chyba jak sie nie ma rak...

Gość gość
Zlewa mnie kafe bylam ciekawa czy ktos bedzie szukal mojego tematu gdzie indziej i jak widac macie tak nudne zycie ze jednak :) szkoda mi was siedziec cale dnie przed kompem zero zycia normalnego... I kto tu sie powinien leczyc? i tak siedze na forum wizaz przeczytalam ze to forum to dno nie wierzylam poki nie zobaczylam. Zawisc nerwy wyzywanie podszyw pod autorke tylko to umiecie prawda? No nic jakbym miala porownywac kafeterie do normalnego zycia-slumsy w 99%

Gość gość
Sory ale nie szukalam twojego tematu. Wizaz odwiedzam,udzielam sie a tu zagladam i smiac mi sie zachcialo i tyle. Na prawde musialabym miec nudne zycie,zeby wyszukiwac po wszystkich forach,czy ktos cos napisal. Po prostu przypadek i tyle. Tym bardziej,ze dziennie nawet godziny nie poswiecam na internet.