Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłammama

wcześniejsza wada dziecka i aktualne badanie prenatalne

Polecane posty

Gość przyszłammama

Witam Mam pytanie do "doświadczonych mam". Otóż urodziłam pierwsze dziecko III 2012 roku. Dziecko miało zespół Downa i wiele innych wad. Teraz jestem w ciąży. Niedawno robiłam pierwsze badanie prenatalne i wyszło mi prawdopodobieństwo 1:980(prawdopodobieństwo wyjściowe 1:200), że dziecko jest chore(na USG było widać i nosek, przezierność karkowa 1,5 w 11t4d, przepływy prawidłowe). Lekarka wykonująca usg zapytała mnie czy chce amniopunkcję. I tu jest mój problem, czy uważacie, że taki wynik prawdopodobieństwa by Was uspokoił? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
ktoś pomoże?

Gość gość
wg mnie jeśli widać kość nosową nt jest bardzo niskie i pappa też nie ma sensu robić amnio. Ja bym nie robiła.

Gość gość
Nie polegalabym na opini jednego lekarza i ze strachu o powtorke jednak zrobilabyn dodatkoee bsdania. Lepiej miec pewnosc i ze spokojem i bez ciaglego stresu nosic ciaze

Gość gość
mnie uspokoil. wybor nalezy do Ciebie. sa jeszcze rozne choroby ktore na amnio nie wyjda

Gość gośćść
Mając chore pierwsze dziecko na pewno zrobiłabym amniopunkcje . Chyba, że wynik amniopunkcji nie ma dla ciebie znaczenia (obojętnie jaki by nie wyszedł to urodzisz) to nie ma sensu robić badania.

Gość gość
A myślałaś o teście NIFTY. Z dotychczasowych wyników wychodzi , że prawdopodobieństwo trisomii malutkie, ale to zawsze tylko statystyka .