Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy zmniejszyl mi się brzuch

Polecane posty

Gość gość

jestem w 38 tc. Od początku mierzę sobie obwód brzucha tak zeby wiedzieć. Mialam ostatnio taką ogromną piłkę jakbym nosila 3jaczki a nie jedno dziecko. Obwód 120 cm. Ledwo moglam się ruszać. Dziś rano wstalam i czuje się jakoś dziwnie. Mój brzuch jest jakiś dziwny. Zmierzylam go i ma 107 cm. Jak to możliwe? Od wczoraj zniknęlo 13 cm?! Co jest grane? Czemu obwód brzucha tak bardzo się zmniejszył przez jedną noc? Dziecko bylo w ulożeniu do porodu? Czy to znaczy ze się przekręcilo a ja bym tego nie czuła?

Gość gość
Zadzwoń do lekarza prowadzącego to będziesz wiedziała

Gość gość
dziś jest niedziela a jutro 11 listopada wiec sobie raczej nigdzie nie zadzwonie chyba ze na IP ale wątpię żeby tam taki problem potraktowali poważnie.

Gość gość
opadł ci

Gość gość
moze brzuch Ci opadl, przed porodem to normalne

Gość gość
Właśnie nie opadł. Czuje twarde pod samymi piersiami tak jak wcześniej. Jest jeszcze bardzo wysoko. Tylko obwód się zmniejszył i to tak bardzo ze nawet mąż się dziwnie na mnie patrzył choć nic mu nie mówiłam i pyta co sie stało z moim brzuchem i czy się dobrze czuje?

Gość gość
dziecko zmienia pozycję do porodu..to już niebawem jesli tak a Ty idź na pogotowie a nie na forum siedzisz......zapytaj lekarza..

weź laska, bez przesady. Ja zawsze miałam rano mniejszy brzuch i co dziennie różny. Po kiego grzyba w ogóle go mierzysz? Takie ciągłe kontrolowanie tylko stresy powoduje. Na szczęście ja nie wpadłam na taki poroniony pomysł, żeby brzuch mierzyć, chociaż miałam problemy z ilością wód płodowych, których w 40tc było już bardzo mało.

Gość gość
co ty bredzisz. Nie wiem do jakiego szpitala chodzisz, ale ja podczas ciązy byłam w 2 i nigdy nikt mnie nie olał. Nikt Cie nie wysmieje ani nie spławi, a jak tak zrobi to poproś o pismo z zaświadczeniem ze wszystko jest ok. Dziewczyno nie umiesz sciemniac? Co za problem powiedzieć, że Cię boli i się zmniejszył?

Gość gość
Bo mnie nie boli a nie chcę żeby mnie zostawiali na obserwację czy coś. Po co mam ściemniać? Myślałam ze ktoś na forum miał taki przypadek i może odpowie. Nie czuje się szczególnie zaniepokojona bo dziecko się rusza cały czas a to znaczy że wszystko jest ok. Zastanawiałam się tylko jak to możliwe ze w ciągu jednej nocy brzuch zmniejszył się o 13 cm w obwodzie. Może dziecko się jakoś inaczej ułożyło i stąd ta zmiana bo nic innego nie przychodzi mi na myśl.

Gość gość
Brzuch Ci sie obniżyl. Znak ze dzidzia przygotowuje sie do przyjścia na swiat :)

Gość gość
No wlaśnie nie obniżył się chyba ze ja tego nie widzę, ale jak siedzę to czuje że mnie dziecko kopie tuż pod piersiami czyli tam gdzie do tej pory. Raczej jest na takim poziomie jakim był tylko była taka wielka piłka z przodu ze butów nie mogłam zasznurować a teraz mam brzuch jak w 5 miesiącu. Lekko wypukły brzuszek i spokojnie mogę się schylić i palców u nóg dotknąć. Kucanie schylanie się nie sprawia mi żadnego problemu.

Gość gość
po 1-po co mierzysz? chory pomysl. skad ci sie to w ogole wzielo? po2-jak juz ci dziewczyny pisaly, brzuch ci do chol lery opadl!!!!! tak wlasnie to wyglada. niedlugo rodzisz,jakbys nie wiedziala

Gość gość
E no co ty nie powiesz? A ja myślałam ze jeszcze z rok pochodzę ;) Tak to nie wygląda. Moja 2 ciąża w pierwszej mi opadł to czułam dziecko między nogami i miałam wrażenie ze zaraz główka wyleci zwłaszcza jak sikałam, a teraz nic takiego nie czuje. Dziecko wysoko a tylko brzuch malutki. Po co mierze? A nie wiem żeby sobie sprawdzić później w tych wszystkich kalendarzach ciąży jak się moje wymiary do średniej krajowej mają. Zresztą tu nie o mierzenie chodzi, gołym okiem widać ze jest inny jakby taki płaski się zrobił a byl taki jakbym sobie piłkę pod bluzkę schowała a teraz taki bardziej płaski i nawet bym rzekła ze jest wyżej niż niżej.

Gość gość
Ja mysle ze może sie inaczej ułożyło dziecko bo wody Ci nie odeszły ani sie nie sadzą? Ale to byś pewnie zauwazyla

Gość gość
a nie mogę wkleić linka ale znalazłam w necie fotki jakiejś babeczki i mam teraz dokladnie taki flaczek jak ona w 37 tc. Trzeba w google wpisać "37 tc to już chyba końcówka vitalia" i pierwszy link tam są te foty.

Gość gość
skoro czujesz ruchy normalnie, nie bylo wycieku wod to wszystko jest ok i po prostu brzuch ci OPADL. Co innego chcesz uslyszec, ze dziecko sie skurczylo?? :D :D chyba nie jestes powazna.

Gość gość
Jak sie tak martwisz to lec do szpitala powiedz, ze dziecko znacznie mniej sie rusza i na pewno to sprawdza. Przy okazji mozesz 'wspomniec' czy taki ksztalt brzucha jest ok. Nie zostawia cie na obesrwacji jesli KTG wyjdzie ok, tutaj nikt ci nie pomoze bo przez internet badac twojego dziecka nie umiem - a poza tym nie jestem lekarzem

Gość gość
Nie wiem. W sumie to się boję ze mogło się jakoś źle przekręcić bo kilka dni temu było już odpowiednio do porodu ułożone ale jeszcze wysoko. A teraz taka zmiana tego brzucha i się boje że może się jakoś źle ułożyło a cesarka mi spędza sen z powiek. Jestem nastawiona na sn.

Gość gość
E nie idę do żadnego szpitala. W szpitalu mnie zobaczą jak będę miała skurcze regularnie co 4 minuty. Wcześniej się nie wybieram. W tygodniu mam wizytę u swojego ginka to jak brzuch znów nie wyskoczy to zapytam co jest grane.

Gość gość
''E nie pojde do szpitala'' czy '' E co ty nie powiesz''. skoro taka madralinska z ciebie, to na chole re tu pytasz? tam nie pojdziesz,tu nie przyjdziesz. nie zawracaj ludziom gitary. kre tynka.

Gość gość
Dziwna jesteś. Chciałaś żeby ci napisać "wszystko w porządku", ale nikt ci tego nie napisze. Mi się nie zmniejszył, był coraz większy abw dniu pójścia do szpitala był ogromny.

Gość gość
Nie chciałabym. Chodziło mi o to żeby ktoś napisał jeśli tez tak miał i co się okazało. Widziałaś te fotki? Ta kobieta twierdzi ze jej opadł brzuch (urodziła ponad miesiąc później) u mnie to też tak wygląda więc może faktycznie opadł tylko ciekawe czemu dziecko czuje tak wysoko.

Gość gość
Bo dziecko jest wielkie już i nawet jak brzuch opada to kopie po żebrach. Ja się nie mierzyłam ale mi opadł w 1 noc i pojawiły się rozstępy w ciągu 1 nocy.

Gość gość
a kto ci glupia babo ktg w pogotowiu ratunkowym zrobi??? no oslabiaj mnie dalej ...jak masz watpliwosci co do stanu zdrowia to na odzial GINEKOLOGICZNY NAJBLIZSZEGO SZPITALA LUB DO PORADNI GIN!!!!TEPA BABO ~~