Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grimgo

Religia prosze o pomoc

Polecane posty

Gość grimgo

Witam mam ważne pytanie chodzi o to ze zmieniłem religie na Islam wiem ze jeżeli chce się ruszyć koran przeczytać trzeba być czystym wykonać rytuał z woda. A jeżeli czytam Święty Koran czyli Święty Koran. Tekst Arabski i tłumaczenie Polskie tez trzeba to robić ? czy można bez żadnego sumienia złapać ja jak normalna książkę i czytać czy postępować jak z Koranem

Gość gość
"A jeżeli czytam Święty Koran czyli Święty Koran." A czym się różni ? :D

Gość gość
islam to twór szatana, to w krzyżu należy szukać zbawienia

Gość grimgo
chodzi mi o to ze Koran jest po Arabsku to jest prawdziwa księga A Święty Koran jest już tak jak by trochę inny i moje pytanie czy trzeba się zachowywać tak jak z koranem czy nie

Gość gość
tak, należy zachowywać się tak samo.

Gość gość
Watpie czy ktos tutaj sie zna na islamie :D

Gość grimgo
może znajdzie się ktoś kto zna i do bardzo dobrze :)

Gość gość
A w ogole dlaczego zmieniles religie?

Gość PraweaTywea
Dlaczego zmieniles religie na Islam? To Jezus dał nam zbawienie i zycie wieczne, nie zaden koran czy Mahomet.

Gość gość
a co za różnica w co wierzy?

Gość gość
Ty sie zaloguj na jakims forum tematycznym i sie dowiesz. na moj gust to powinienes tak samo postepowac jak z koranem po arabsku.

Gość grimgo
bo mam dziewczynę z Arabii z którą jestem szczęśliwy i to bardzo ale ona tez nie wie tak dokładnie jak z tym Koranem ona mówi ze raczej trzeba

Gość gość
No widocznie roznica jest skoro autor zmienil religie :)

Gość PraweaTywea
A dlaczego nie przedstawiles dziewczynie słowa Bożego zawartego w Biblii? Uratowałbys bladzaca dusze.

Gość gość
Serio? Masz dziewczyne Arabke? Myslalem, ze oni nie pozwalaja swoim kobietom wychodzic za maz za "nie swoich".

Gość gość
może lepiej pójdź do lekarza psychiatry, bo jesteś dziecko bardzo chory.

Gość grimgo
bo ona nie mogła być ze chrześcijaninem i nie ważne to nie o to chodzi w tym temacie nie musisz mnie rozumieć czemu to zrobiłem ważne ze ja wiem i pamiętaj ze Bóg jest jeden

Gość gość
to postaraj się by jej przeszczepili od jakiejś zmarłej kobiety łechtaczkę, może jakoś zakopulujesz hahahahahahahaha

Gość PraweaTywea
To prawda, Bóg jest jeden, ale to niezmienia faktu że Muzułmanie błądzą odrzucając synostwo Boże Jezusa.

Gość grimgo
to postaraj się by jej przeszczepili od jakiejś zmarłej kobiety łechtaczkę, może jakoś zakopulujesz hahahahahahahaha o czym ty mówisz ?

Gość PraweaTywea
Muzułmanie uwazaja Jezusa za zwyklego proroka, syna ciesli Jóżefa i zydowki Marii, nie chca przyjac ze byl synem Boga i zmarl dla naszego zbawienia - zasadniczy blad Islamskiej doktryny.

Gość gość
co wy się podniecacie tym głupkiem i durną prowokacją, w Arabii Saudyjskiej już dawno by ją wytropiła policja religijna i ścięła mieczem, weź dzieciaku zmień zioło bo masz już zwidy

Gość gość
Bóg jest jeden ale jego pojmowanie jest różnorakie, w PŚ przyjście Jezusa już w ST zostało kilkukrotnie zapowiedziane. Pamiętaj że Mahomet nadszedł wiele lat po Jezusie a pojmowanie pokoju jakie ze sobą pryniósł nie do końca odpowiada temu co głosił Jezus

Gość gość
Mnie odpycha w tej religii wielozenstwo. Podoba natomiast to, ze bardziej wierza, scislej trzymaja sie swoich zasad i dzieki temu maja mneij burdelu moralnego w swoich krajach niz w tych chrzescijanskich. Zeby nie bylo, jestem katolikiem.

Gość gość
grimgo to postaraj się by jej przeszczepili od jakiejś zmarłej kobiety łechtaczkę, może jakoś zakopulujesz hahahahahahahaha o czym ty mówisz ? o o żeś dziecko głupszy od obrzezanego fiuta Proroka hahahahahah

Gość gość
Mnie tez jakos malo prawdopodobne sie to wydaje. Arabowie to dupki w tym zakresie. Sami to sobie biora biale kobiety, ale Arabkom juz nie pozwalaja chamy.

Gość PraweaTywea
Módlmy się za naszych braci Muzułmanów i Judaistów, by otworzyli oczy i przyjeli w pełni Boże słowo.

Gość gość
a mnie odpycha w tej religii rola kobiety, która jest istotą pustą i bezmyślną, "podporządkowaną mężczyźnie i nie jest zdolna do samodzielnego życia bez niego

Gość grimgo
Dobra połowa z waszych postów jest p******a jak nic nie będę wam opowiadał naszej historii i nie p*****l ze zmień zioło bo nie pale znam te wszystkie zasady znam ich religie bardziej niż w tej co się urodziłem dzięki niej się dowiedziałem ze w życiu nie chodzi o sex chodzi o coś więcej i ktoś z was tutaj za dużo filmów się naoglądał i pisze jakieś bzdury o maczetach !

Gość gość
"podporządkowaną mężczyźnie i nie jest zdolna do samodzielnego życia bez niego" Dokładnie tak Islam widzi rolę kobiety, mąż ma prawo żonę bić i karcić, ma nad nią całkowitą władzę.