Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grimgo

Religia prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość
Kiedys w krajach europejskich tez homoseksualizm byl karany. W Wielkiej brytanii do konca lat 80. Wg mnie nie powinno sie zmieniac tego prawa.

Gość gość
czyli jeśli Twoje dziecko okaże się gejem czy lesbijką to co powinno się z nim zrobić? Zabić czy zamknąć w więzieniu do końca życia?

Gość gość
jeszzce do 2005 roku manifestowanei homoseksualizmu w UK tez bylo zabrobnione. Jak ten kraj mogl tak upasc.

Gość koniushykrolewski
no to fakt, że w Europie, to te państwa liberalne, ale tu chodzi o coś więcej w Europie nie ma tego smaczku zagrożenia, a tam, można zostać zgwa&conym przez brodatych strażników rewolucji und religii, a to dodaje uroku. Na National Geographic oglądałem relacje geja, który tam pojechał po przygodę, z Tereheranu

Gość gość
autorze, ile żon zamierzasz mieć?

Gość gość
I co nie zabili go tam?

Gość grimgo
uwierz mi ze tylko jedna :) a z tymi zonami to tak w cale nie jest ona musi np wyrazić zgodę i to muza być powody czemu chcesz np więcej zon a teraz moje pytanie o czym wy mówicie ktoś napisał o obrzezaniu kobiet ? przecież to nie prawda

Gość gość
rozumiem, że Twoja dziewczyna boi się utracić dziewictwo, bo jej rodzina ma prawo ją zasztyletować czy ukamienować. A co w przypadku g****u przed ślubem? Też zabiliby ją?

Gość grimgo
hehehehe i to jest kolejna bzdura

Gość grimgo
uwierz mi ze nic by jej nie zrobili mamy 2013rok to już tak nie jest miała by w domu awanturę albo coś ale nic po z za tym

Gość gość
skąd wiesz jak jest u nich naprawdę?

Gość gość
powiedz, że to religia wygodna dla Ciebie, bo można zdradzać żonę, a ona Ciebie już nie

Gość koniushykrolewski
ty głupku nawet nie wiesz jaki mają rok muzułmanie, i chcesz dyskutować, chłopie do nauki, 2013, chyba wielbłąd immama , się w tej chwili zesrał ze śmiechu

Gość grimgo
Bo przez te 2 lata się dowiedziałem wszystkiego przez te 2 lata było dużo dni prawdy dużo smutku łez ale i zrozumienia dla was Islam jest obcy bo wy tak piszecie i ja tak uważam z tego ci czytam. Widzisz nawet dla Jana Pawła oni wywołują szacunek i sam o tym powiedział.

Gość PraweaTywea
w Arabii Saudyjskiej jest obecnie rok 1445 bodajze.

Gość grimgo
wiem jaki maja maja swój inny kalendarz niż my inny rok ale oni żyją według naszego !

Gość gość
gdyby islam byłby tak wspaniały, to nikt nie narzekałby na jego zasady. A prawda jest taka, że nie narzekają tylko mężczyźni, bo to religia, która daje tylko im prawa. Kobiecie nie daje żadnych. Myślę, że gdyby nie rodzice, którzy są z Twoją kobietą w kraju, to ona z chęcią zmieniłaby religię (nie koniecznie na chrześcijaństwo)

Gość Grimgo
I tu masz racje bo jej jest trochę szkoda ze np nie możemy się pocałować a czasami wiem ze chciała by to zrobić ale się boi dużo było takich sytuacji bliskich nawet gumę z ust sobie wyjmowaliśmy ale to nie pocałunek ja z trudem się powstrzymuje a chętnie bym to zrobił ale nie chce tego zepsuć bo co będzie jak to zrobię tak nagle a ona potem będzie zła ? hmm cały czas próbuje złamać ta zasadę ale nie wiem jak to zrobić może kiedyś zaryzykuje podejdę i ja pocałuje jeżeli mnie kocha to to zrozumie. w końcu jesteśmy ze sobą 2 lata hmm miałem tez taki pomysł aby na mikołaja dać jej kartę z napisem "pocałuj mnie" takie życzenie do mikołaja a ona tez to świętuje bo jej mama jest chrześcijanka bo Arab może wyjść za chrześcijankę ale odwrotnie już nie można

Gość gość
"Z całym szacunkiem trzeba się odnieść do religijności muzułmanów, nie można nie podziwiać na przykład ich wierności modlitwie. Obraz wyznawcy Allaha, który bez względu na czas i miejsce pada na kolana i pogrąża się w modlitwie, pozostaje wzorem dla wyznawców prawdziwego Boga, zwłaszcza dla tych chrześcijan, którzy mało się modlą lub nie modlą się wcale, opuszczając swe wspaniałe katedry" Jan Paweł II

Gość gość
Zgadzam sie ze slowami Jana Pawla II. To trzeba im oddac.

Gość gość
"Arab może wyjść za chrześcijankę ale odwrotnie już nie można". No wlasnei i to jest glupie, bo niby dlaczego nie moze byc odwrotnie? Fajnie sie ustawili Ci Arabowie, chca miec pod dostatkiem kobiet. Jak juz szanujesz jej zasady to szanuj je do konca a nie knujesz jak je zlamac.

Gość gość
Zreszta swoej zasady tez powinienes szanowac, bo przeszedles przeciez na ich religie.

Gość Grimgo
I myślę ze tymi słowami można zamknąć ten temat chyba ze ktos ma cos do powiedzenia jeszcze

Gość gość
tak przeszedłem i to tez są moje zasady ale my i tak wiemy ze chcemy być do końca życia i śmierci a tam chodzi o to ze po ślubie można wszystko tak nawet nie mógłbym się trzymać z nią za ręce wychodzić na spacery we dwoje przytulać się to co tam pocałunek ja te zasady które wymieniłem złamaliśmy

Gość gość
Jean Alcader Islam nie jest nową religią

Gość Grimgo
Widzisz w koranie Bóg jest samo wystarczalny hmm dlatego mówi się ze nie ma syna i tak nie wolno uważać tam i jeżeli się nad tym zastanowić to trochę daje do myślenia.