Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grimgo

Religia prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość
to religia dobra dla mężczyzn, ale nie dla kobiet

Gość gość
Jak biora slub ze soba to oboje nei powinni byc w stanie juz samodzielnie zyc bez siebie. Co to za zalozenia w ogole? Rozumiem co mialas na mysli, ze taki facet to wykorzystuje, ale zasada powinna byc tak jak wyzej.

Gość PraweaTywea
grimgo - W tej religii dowiedziales sie ze zycie to nie tylko seks mowisz, a w Chrzescijanstwie moze sie o tym nie dowiedziales bo nie chciales? Pewnie urodziles sie w rodzinie "niedzilenych katolikow" ktorzy do kosciola chodzili od wielkiego dzwonu a o biblii nawet sie nie mowilo. Ale chrzescijanstwo to nie tylko niedzielni katolicy.

Gość gość
nie podniecaj się bo ci żyłka pierdząca pęknie i idź do tego lekarza psychiatry, szkoda cię , dzieciaku.

Gość gość
w islamie mężczyzna może wymagać zawsze współżycia seksualnego. Czyli g***ty są normalne

Gość gość
Gringo zauwaz ze ja Cie nie oceniam. Lepiej sie zapytaj jakiegos kaplana swojej religii, albo na jakims forum dla wyznawcow islamu.

Gość gość
jak byś zaczął się wgłębiać w religię chrześcijańską to tak samo byś dostrzegł żę w życiu nie chodzi wyłącznie o mseks i kasę ale tobie przyćmiła realne myślenie jakaś laseczka arabka i tylko dlatego chcesz zmienić religię. Nigdy w życiu chyba kobiety nie miałeś że tak się napalasz.

Gość PraweaTywea
A co do Arabii Saujdyjskiej, to nikt tu nie ogladal zadnych filmow. Poczytaj o sytuacji w Arabii Saudyjskiej, opowiesci osob ktore wyjechaly z Arabii. Tam policja religijna tak zwana Muttawa to normalna sluzba jak u nas straz miejska. Moga zatrzymac kazdego na ulicy albo wejsc do domu i aresztowac pod zarzutem lamania praw szariatu.

Gość gość
No wlasnie, jakbys chcial uczciwie przestrzegac zasad chrzescijanskich to nei powinienes uprawiac seksu przed slubem i mieszkac z taka osoba przed slubem tez nie powinienes.

Gość gość
nie chodziło mi o żadne "życie bez siebie", tylko o to, że wg islamu kobieta jest za głupia, żeby samodzielnie istnieć ("Mężczyźni mają pierwszeństwo nad kobietami, ponieważ Bóg dał im wyższość nad niemi i wyposaża je przez mężczyzn")

Gość gość
odpowiadam: nie trzeba, taka potrzeba istnieje przy czytaniu oryginalu po arabsku, w jakimkolwiek jezyku już nie. tak samo kobieta miesiaczkujaca nie może dotykać oryginalu a przelozenie, tłumaczenie już tak.

Gość grimgo
coś ci powiem poznałem ja jak uciekła z Syrii z rodzina do Polski bo tam była wojna tak jak poznałem na moim podwórku zaczęliśmy się widywać spotykać nie chciałem z nie być bo miałem jechać do wojska ale jednak nie zakochałem się w niej od tego momentu jak jej to powiedziałem krok po kroku łamaliśmy jej zasady bo ona chce być bardzo ze mną a ja z nią nie widzę życia bez niej jej rodzice o nas wiedza przychodzę do jej domu pracuje z jej tata ona tez tam pracuje tylko jej rodzice nie wiedza o tym ze jesteśmy tak blisko wiedza ze się kochamy ale nie wiedza o tym ze złamała parę zasad i koniec

Gość gość
To dzialanie policji tez ma swoje plusy. Tam nei ma pijakow, narkomanow, dziwek na ulicach. Ale masz racje. Przestrzeganie zasad religijnych powinno wychodzic od tej osoby, a nie od strachu przed policja ;)

Gość gość
Ja tam Ci wierze, ale to i tak ewenement dla mnie, ze jej rodzice sie zgadzaja na to, zeby jej maz byl bialy.

Gość grimgo
i uwierz mi ze mi te zasady nie przeszkadzają a znam je wszystkie wiem co mogę wiem czego nie mogę wiesz ze jestem z nią od 2lat i ani razu się nie pocałowałem z nia bo wiem ze nie może i ja to szanuje wiem ze będzie mogła po ślubie a tak to robimy wszystko

Gość gość
No i to mi sie podoba u nich. Dlaczego chrzescijanie nie sznauja tak swoich zasad?

Gość gość
ale właśnie o to chodzi. Muzułmanka nie może poślubić "niewiernego", więc autor musi przejść na islam

Gość grimgo
jej mam jest Polka jej tata Arabem i nie są aż tak religijni jak to sie wydaje i nawet jej tata powiedział mi ze on nie ma nic przeciwko temu jak z nią wezmą ślub i pamiętaj to jest Europa i oni tutaj powiedzieli Basta na parę spraw

Gość gość
Tylko ciagle je podwazaja, bo niewygodnie im jest tak zyc? Mysla ze papiez Franciszek cos zmieni. Guzik zmieni, bo Biblii sie nie zmieni i przykazan bozych tak samo.

Gość gość
robicie wszystko oprócz całowania? seks bez całowania?

Gość grimgo
ja już przeszedłem :)

Gość gość
Musi przejsc na islam bo to jest zamknieta religia nastawiona na wojowanie z innowiercami. W chrzescijanstwie mozesz poslubic nawet ateiste biorac slub koscielny. To religia milosci.

Gość PraweaTywea
Skoro nie sa religijni a muzulmanka nie moze wziac za meza nie-muzulmanina to wciaz nie rozumiem dlaczego nie przyjela chrzescijanstwa tylko ty islam, dales sie zwiesc falszywej doktrynie :(

Gość gość
już przeszedłeś ale nie wiesz jak czytać przekład Koranu tak?

Gość koniushykrolewski
gość To dzialanie policji tez ma swoje plusy. Tam nei ma pijakow, narkomanow, dziwek na ulicach. Ale masz racje. Przestrzeganie zasad religijnych powinno wychodzic od tej osoby, a nie od strachu przed policja oczko.gif y y jest taka zależność im bardziej kraj religijny na zewnątrz, tym większe ma antyreligijne podziemię. Patrząc na Europę, ultrareligijne Włochy mają , najlepsze filmy p.o.r.n.o, a w Hiszpaniu kioski z gazetami po.rno, są największe w Europie. A islamskim państwie Iran, w Terenie sa takie burdele, że nam się w pale nie mieści, a poza tym raj dla gejów.

Gość gość
skoro są tak liberalni, to dlaczego musiałeś zmienić religię?

Gość grimgo
trochę za daleko mu się posunęli to był całkiem inny temat ale już piszcie co chcecie ja wiem swoje wy wiecie swoje ja to zrobiłem zmieniłem religie dla siebie bo to mnie nawróciło do Boga i dla tego żeby być z nią z dziewczyna która ma zasady która jest z innego świata którą i tak pokochałem i z która będę do końca amen

Gość gość
koniushykrolewski Sciemniasz. Raj dla gejow i p***ozboczencow to akurat te liberalne kraje jak Holandia. Wielka Brytania. Ostatnio premier Wielkiej Brytanii nakazal blokowanie stron p***ograficznych bez wyraznej zgody posiadacza. Widocznei problem jest niemaly skoro nawet do tego sie posunieto.

Gość gość
cudowna religia - za homoseksualizm jest kara śmierci :D

Gość grimgo
to nie tak ja czytałem koran na necie i przeczytałem cały ale ostatnio wpadł mi w ręce Święty koran i dlatego tak pytałem :) bo tak to jak brałem w ręce koran to się musiałem umyć