Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

Czego naprawdę uczy Biblia

Polecane posty

a nigdy wam nie przyszło że może boga nie ma, skąd bierzecie to że on jest? matka i ojciec wam wmawiali to uwierzyliście? nigdy nie zwątpiliście że może w to co wierzycie to urojenia?

Gość gość
Nie potrzeba Biblii,abz bzc dobrzm i prawzm cylowiekiem.A boga nie ma,nie bylo i nie potrzeba.

Gość gość
Oczywiscie ze mialem watpliwosci i kryzysy. Chyba malo kto je mial, ale dzieki temu wierze ze Bog naprawde jest. W sytuacjach kiedy dotykalem dna odczulem, ze jest ze mna i chce mojego dobra.

Gość mraauuu
to co zle nie pochodzi od Boga tylko od szatana..ciekawym jest fakt kuszenia Jezusa na pustyni przez szatana. co szatan chcial ofiarowac mu za poklon? ano swiat.. co by to moglo oznaczac ze ten swiat nalezy do szatana? ze to on rzadzi swiatem, wystawia nas na rozne pokusy by oddalic nas od Boga? jest intelignetny i sprytnie dziala.. jednym dajac wladze i bogactwo by ich zgubic, innym biede i cierpienie, pokazujac jaki ten swiat niesprawiedliwy. to wszystko ma na celu zbuntowac nas przeciwko Bogu.. a teraz wyobrazmy sobie swiat w ktorym kazdy stara sie postepowac jak to nauczal Jezus.. wzajemnie sie szanowac i sobie pomagac.. czyz niebylo by fajnie? :)

Gość koniushykrolewski
niestety, to jest już demagogia , JHWH, mówi wyraźnie , ja jestem źródłem wszystkiego, a pojęcia dobra i zła od Szatana to naleciałości innych religii, które chrześcijaństwo wchłonęło by mieć więcej wyznawców. Biblię się czyta i analizuje, a nie słucha tego co ględzą na mszy

Gość gość
mraauuu W 100% sie zgadzam z Toba. Tak to wyglada. Szatan zawsze chce zgubic czlowieka, odciagnac go od Boga roznymi "nagrodami". A gdy juz mu sie to uda to moze juz bardzo latwo doprowadzic do jego zguby.

Gość gość
Szatan to upadly aniol, ktory sprzeciwil sie Bogu.

Gość mraauuu
:)

Gość McCoy
Wierzycie w bajki

Gość Jegermaister
Czyżby bóg był twórca zła ? Szatan .. Jeśli jest tylko upadłym aniołem to skad posiada moc tworzenia zła ? Hmmm ?

Gość mraauuu
bajki.. to udowodnij ze Bog nie istnieje :) zreszta dyskusja miala byc o biblii a nie..

Gość McCoy
Jak mam udowodnić ze coś nie istnieje, to Ty mi udowodnić ze istnieje. Jeśli wierzysz ze istnieje to masz rozumiem 100% pewność ????

Gość mraauuu
no wlasnie na tym polega wiara :) na tym ze sie wierzy a nie na tym ze sie wie ze cos istnieje

Gość mraauuu
i moge nie miec 100% pewnosci ze bog istnieje, ale czy ty ja masz ze nie istnieje? :)

Gość gość
Widze ze zaczyna sie glupawa dyskusja gimbusow na temat dowodow na istnienie lub nie istnienie Boga. Jesli ktos ma wiare w to ze Bog jest to nie potrzebuje zadnych dowodow. Bezposredniego dowodu na istnienie lub nieistnienie Boga nigdy nie bylo, nie ma i nie bedzie. Amen

Gość gość
biblia uczy miłości nawet psychologowie biora przykład z jezusa Jezus największy terapeuta wszech czasów. Psychologiczne przesłanie Ewangelii Mark Baker

Gość gość
dla czego w bibli bóg zabrania jesc swienek a dla czego lekaze zabraniaja jesc swinek dla czego naukowcy wudowodnili ze świńskie mięso wywołuje raka

Gość McCoy
Nie jestem gimbusem , mam juz trochę wiecej lat niż większość z was tu piszących chyba , i uważam ze religia została wymyślona aby moc trzymać w ryzach cały ciemny lud .. Sa tacy co wierzą w krasnoludki . Czym to sie różni od wiary w boga ?????

Gość mraauuu
ejjj ty.. bo mnie obrazasz, nie mialam zamairu dyskutowac o jakis dowodach, bo faktycznie nigdy ich nie bedzie. to byla tylko taka podpucha :D

Gość gość
Mozna miec sporo lat, a nie dojsc do pewnych wnioskow i prawd. Wiek nie ma tutaj nic do rzeczy McCoy

Gość gość
Rownie dobrze moge napisac, ze ateizm zostal wymyslony i w ogole duzo rzeczy negatywnych moge napisac o ateizmie, ale po co tak dyskutowac?

Gość McCoy
Taaaa, doszliscie do prawdy. Wiec czego uczy. Biblia ?

Gość gość
krasnoludki nie lecz a bóg tak a jak ktos nie wierzy ze mieso nie szkodzi niech poruwna statystyki spozycie mięsa wiepszowego od 1989 jak wzrosło i zachorowalność na raka

Gość mraauuu
dobra..temat jest czego uczy Biblia! :D wiec czemu wypowiadasz sie w tym temacie nie na temat? pewnie domyslasz sie ze osoby wierzace wezma w nim udzial i po co to pisanie ze wiara to brednie, bedziesz chcial przekonywac ze to ty masz racje? :P ode mnie to tyle, ciao 🖐️

Gość gość
Jestem agnostykiem Po śmierci rozsypie sie w proch Jak każdy z nas Pewności nie mam na 100% wiec mogę sie miło rozczarować Ludzie mocno wierzący tez mogą sie rozczarować ......

Gość gość
ateizmy nikt nie wymyslił i tak samo nocy i zła bóg nie stworzył ateizm zło i noc jest to brak wiary światła i miłości

Gość gość
Dobra po co ta dyskusja. ludzie, ktorzy wierza i tak beda wierzyc i nei potrzebuja zadnych "dowodow", nei jest to dla nich istotne. Odczuwaja Boga w swoim sercu i chca isc z nim przez zycie. Zreszta jakei Ty chcesz miec dowody materialne na istnienei Boga. Tak sie nei da, skoro Bog jest niematerialny. To tak jakbys chcial termometrem mierzyc wilgotnosc powietrza, albo cisnienie.

Gość gość
Kpł 11, 9-12 9 Będziecie jedli następujące istoty wodne: wszystkie istoty wodne, w morzach i rzekach, które mają płetwy i łuski, będziecie jedli. 10 Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt wodnych, będzie dla was obrzydliwością. 11 Będą one dla was obrzydliwością, nie jedzcie ich mięsa i brzydźcie się ich padliną. 12 Wszystkie istoty wodne, które nie mają płetw albo łusek, będą dla was obrzydliwością.

Gość gość
I zgadzam sie, ze temat nie o tym byl, tylko o naukach plynacych z Biblii.

Gość gość
Ja jestem wierząca, ale nie jestem katoliczką. Stoję obok tego wszystkiego. Nigdy nie zgodzę się z tym że homoseksualiści są obrzydliwi, a feministki to zło bo kobiety po prostu są gorsze od facetów. Bo to właśnie mówi biblia (celowo piszę z małej litery), mówi że kobiety są tylko po to by facet sobie poużywał, a homoseksualiści są obrzydliwi. Według mnie to po prostu straszne że wmawia się nam że to dobre że to religia pokoju i miłosierdzia.