Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowamama

nauka zasypiania w łóżeczku

Polecane posty

drogie mamy, czy Wasze dzieci chętnie zasypiają w łóżeczku? Mam niespełna 7 miesięcznego synka, gdy był mniejszy nie było zadnych problemów aby usnął w swoim łózeczku, teraz wszystko mu sie odmieniło. W momencie pojawienia się spacerówki, jakieś 3 miesiace temu, jezdził na spacery na leżąco i tak sobie spał, potem z czasem jedynym sposobem żeby usnął nawet w domu było jezdzenie spacerówka, ale na noc po kąpieli zawsze usypiał w łóżeczku bez wiekszych kłopotów.Od tygodnia nawet do nocnego usypiana żąda spacerówki, krzyczy, płacze bo nie może usnąc w łózeczku. Nie wiem czy to nie za wczesnie na próbę sił, próbował co prawda przeczekać, nawet nie zwracac uwagi na ten szantażyk, ale godziny lezenia w łózeczku i krzyków doprowadziły do tego ze zrezygnowałam:( nie mam pomysłu już. w ciągu dnia nawet nie marze zeby usnał tam gdzie trzeba, płacze, przewraca sie z boku na bok a nie uśnie:( macie jakieś pomysly jak wygrać z tym moim potworkiem? moze któraś z Was miała podobny problem?

Gość gość
Konsekwencja albo polegniesz. skoro w wieku 7miesięcy dziecko wymusza płaczem to co będzie dalej? Niech wyje i 3 godziny. W końcu uśnie. Dziecko musi wiedzieć że wymuszaniem nic nie zdziała. Być może dodatkowo teraz idą zęby i stąd pojawił się większy problem. Obejrzyj dziasła,jak są rozpulchnione to kup żel na ząbkowanie ale absolutnie nie ustępuj terroryście.

Masz rację, muszę byc bardziej konsekwentna na to wychodzi:(tylko czasem trudno tak słuchać płaczu własnego dziecka przez 2 godziny... dziąsełka ma niby ok, nie spuchnięte,choc trze je sobie pieluszką wszystko gryzie... więc moze powoli się zaczyna ten etap..

Gość gość
Nie ma nic gorszego niż nauczyc dziecko zasypiania w ruchu! Ale to już wiesz... Musisz przeczekac... Usiadz obok dziecka, poklep po pupci, poglaszcz po glowce, potrzymaj za raczke i czekaj... Teraz albo nigdy... Kazde nastepne usypianie w wozku oddala Cię od swietego spokoju podczas zasypiania! Powodzenia!!!

no nic tzn ze będę musiała jakoś się przemęczyć:( niestety sen na spacerze nie był ode mnie zależny, teraz już na dworze zwiedza,ale wcześniej choćby i spał w domu to na świeżym powietrzu padał jak muszka:)

Gość gość
Lepiej teraz przemecz, przeczekaj bo co zrobisz jak wozek Ci się rozpadnie? Wlos mi deba staje jak czytam o zakupie kolejnego wozka ( czasem 4 czy 5 ) bo się poprzednie rozpadly przy usypianiu :o a może czytanie bajek albo spiewanie kolysanek pomoze? Nasza od zawsze usypiala sama w lozeczku przy czytaniu bajek- wiedziala dzięki temu że jestesmy, że jest bezpieczna

mnie wkurza ten wózek bo mam wrażenie ,ze małemu jest nie wygodnie. owszem zaśnie, ale potem chce się przekręcić na bok i kiszka, bo miejsca nie ma.a chce żeby mu było wygodnie i zeby spał jak człowiek w łóżku....wczoraj mu czytałam bajki, owszem pół godziny był spokój, po czym zwrot akci i znów jęki. dzisiaj on będzie jęczał a ja będę czytała i już...

Gość gość
moja córka prawie do 12 miesiąca usypiała tylko kołysana w bujaku, niestety nie potrafiłam być konsekwentna. Dopiero niania jakimś magicznym sposobem ją nauczyła, przeczekała kilka dni i teraz mała zasypia bez problemu