Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To jednak prawda że dzieci z zagraniczymi imionami pochodzą z nizin intelektualn

Polecane posty

Gość gość
Gość: Ale o czym ty piszesz? Przecież temat nie dotyczy Polek dających polskie imiona, typu Zosia i Franek, tylko zagraniczne, których nawet nie rozumieją i nie wiedzą jak one brzmią w swoim rodzimym kraju i jak się kojarzą. Ty jako Polka żyjąca w Polsce wiesz jak się kojarzy Zosia i Franek i wiesz jak nazywane są inne dzieci w Polsce, a te leselasje nie wiedzą nic o tych zagranicznych imionach które dają. Kumasz teraz?

Gość gość
Wszystkie jesteście nawiedzone, kłótliwe, uparte, złośliwe i chamskie. I wy jesteście matkami. :o to obraz Polski

Gość gość
O odezwała się Roksanka albo Żaklinka, mama Nikosi i Analka :D

Gość gość
do gość kumam kochanie..., moja odpowiedź skierowana była do wypowiedzi kogoś wyżej, w której była mowa o tym, że wiele osób kieruje się modą nadając imiona, w tym modą na "stare" imiona. A sens mojej wypowiedzi (tej i poprzednich) jest taki, iż każdy daje takie imię, na jakie ma ochotę, nie każdy idzie za "modą" czy to wymyślając Zosie czy Jessiki. A żeby było jeszcze jaśniej (bo widzę, że trzeba czasem dużymi literami) - to jest dyskusja, a nie odpowiedź na pytanie autorki, a moja wypowiedź jest częścią większego wątku.

Gość gość
Imie na ogol swiadczy o tym, z jakieo srodowiska ktos pochodzi, jakie byly preferencje jego rodzicow, co bylo dla nich wazne, na ile chocby wyczucie polaczenia imienia z nazwiskiem, jacy sa ich idole. Ludzie maja rozne gust,y wiec ma to swoje dobre strony, bo wiedomo, czego sie po dziecku i jego rodzinie spodziewac, czy to bedzie bratnia dusza , czy wrecz przeciwnie. Tak sie sklada,ze ak dzieci matek, z ktorymi sie przyjaźnie, maja imiona , ktore mi sie podobają.

Gość gość
a no tak paniusie w PL nie wiedza, ze PL jest Europie...:D I kto tu mowi o inteligencji...

Gość gość
Takie tematy,to nawet sa kompromitujace minimalna inteligencje :D

Gość gość
Juz starozytni wiedzieli, ze de gustibus non est disputandum. Niestety, patologia na kafe, niewyksztalcona, prosta i wulgarna, nie majaca klasy i chcaca uchodzic za kogos "lepszego" nie tylko o tym nie wie ale kompromituje sie prawie kazda swoja wypowiedzia. PS: Do tych prostych panienek, nie, nie mam dziecka o zadnym wysmiewanym przez was imieniu :P Ale mnie nauczono kultury, w przeciwnienstwie do was :P

Gość gość
Poprawianie sobie humoru wysmiewajac innych nie przyniesie oczekiwanych raczej ulgi. Wylaczycie komputer I nadal bedziecie zakompleksionymi, zawistnymI I ograniczonymi osobami dla ktorych wyznacznikiem statusu spolecznego I inteligencji jest imie dziecka. Zycie..

Gość gość
ten topik doskonale pokazuje, ze Polska to nadal zad***e Europy. Niziny intelektualne wypowiadaja sie w tym jezyku wyzywajac druga strone, ktora to ma czelnosc miec inne zdanie, podobaja jej sie imiona zagraniczne i, o zgrozo, jej dzieci takie imie nosza. Wstyd jest sie czasem przyznac, ze jest sie z Polski. Chamskie matki, zazdrosnice, szczekaczki, ktore tylko za monitorem sa takie odwazne, w realu zapewne ani pisniecie. Za granica ludzie nadaja dziwaczne imiona swoim pociechom, np lovely czy smiley (odsylam do slownika, zapewne wyzyny intelektualne nie wiedza co to znaczy) i nikogo to nie obchodzi. Tylko zakompleksione poleczki szczekaja na siebie jak wsciekle suki. I wy jestescie matkami?? Wychowacie swoje dzieci na tak samo zakompleksione, wredne, powierzchowne pustaki. Gratulacje...

Gość gość
znam wiele mam nikolek ,amelek ,oliwek itp.laczy je dosc duzo .wszystkie te mamy sa usmiechniete,zadbane,majace dystans do swiata,zyja z dala od opini innych ludzi.maja swoje hobby ,zainteresowania...... wasze opinie na ich temat za pewne nie wiele je interesuja i smieja sie z was jeszce glosniej niz wy z nich.

Gość mama 333
Jesteście zdrowo rąbnięci Polacy to debile bez kitu.

Gość gość
moim zdaniem najważniejsze jest to, aby imię pasowało do nazwiska bo chyba to najbardziej decyduje o śmieszności imienia, np. alikia ilia łopucka (nie wiem czy dobrze imię napisałam) - córka skrzyneckiej. imię imieniem ale jak to brzmi w połączeniu z nazwiskiem? A z tymi imionami staroświeckimi to eż czasem nadawane są chyba tylko żeby pokazać swoją "wyższość". Moja znajoma jest stażystką w przedszkolu, gdzie chodzi jeden mały Edward (4 lata) i mama przyszła do pań i poinformowała, żeby nie zwracały się do niego Edzio bo zaraz kojarzy się pedzio i że nie mozna go też nazywać Edek - bo z fabryki kredek. I tak panie w przedszkolu muszą go nazywać Edward. Dodam, że matka jest matka samotną, wróciła z zagranicy w ciąży, chociaż to znaczenia nie ma ale chcę uzmysłowić, że żadną wyżyną intelektualna nie jest. A co do całej tej dyskusji o wyżynach i nizinach inteligencji to jak kogoś oceniacie tylko po imieniu to brak słów.

Gość gość
12.11.13 [zgłoś do usunięcia] mama 333 Jesteście zdrowo rąbnięci Polacy to debile bez kitu. ********************************************************* Zgadzam sie mieszkam za granica i wierz mi sa sytuacje kiedy wstydze sie,ze jestem Polka,poprostu wstyd mi za zachowanie inncych Polakow,za brak kultury i obycia to jest jakas masakra co sie tu obserwuje. A czytajac ten watek to juz w ogole mam wrazenie,ze Polakow calkiem pogielo,jak mozna imie z patologia laczyc? Co ma piernik do wiatraka?To Waszym zdaniem ktore imie nie jest patologiczne?

Gość gość
zocha-to imie wybieraja pseudointeligenci

Gość gość
Moja swietej pamieci prababcia miala na imie Zofia byla to kochana i wspaniala kobieta i to imie tylko z taka osoba zawsze mi sie bedzie kojarzyc,a Wasze poglady mam gleboko gdzies,bo sa one totalnie bzdurne.

Gość gość
Niech patologia zacznie dawać imiona Zosia i Franek i wtedy już nie będzie patologią. Ludzie ośmieszacie się!

Gość gość
często tak bywa mam koleżankę, która nigdy się uczyć nie chciała, szybko zaciążyła, dosłownie na wyścigi, żeby tylko faceta złapać, córeczka Vanessa :-P teraz nie mają za co żyć :-P

Gość gość
Nie maja za co zyc bo dali corce Vanessa na imie? :P

Gość gość
jak mozna imie z patologia łączyć? to nie jest tak, że Vanessa musi z patologii pochodzić ale niestety w większości przypadków ludzie, którzy nie są jakimiś intelektualistami, którzy nie mają pracy, mieszkania, nie mają na jedzenie, no ale dziecko biedne muszą na świat sprowadzić i żeby mu się lepiej ,,wiodło,, na start dają oryginalne imię.

Gość gość
A gdyby ta corke nazwali np.Anna i tez by nie mieli za co zyc to co wtedy>? Imie Anna to patologia?

Gość gość
A gdyby miała imię Zosia to nie byliby patologią i mieliby za co żyć.

Gość gość
nie, chodzi o to, że ci ludzie, co żadnego zabezpieczenia życiowego nie mają, MUSZĄ za to mieć oryginalnie nazwane dziecko, NORMA !!!!

Gość gość
Byly ochroniarz ich troje, manager zespolu jakiegos ( nazwy nie pamietam. Facet z glowa na karku, kasy jak lodu I dzieci o imionach xenia, lajla I kewin. Pytanie do pani od vanessy. W tym wypadku oryginalne imie o czym swiadczy? Ani brak kasy ani glupota w gre nie wchodza.

Gość gość
Moim zdaniem patologia to składnia wielu czynników. Patologią jest całe grono wypowiadających się tu osób- powtarzanie stereotypów jest typowe dla nizin intelektualnych, zdania z błędami, do tego "argumenty" typu: bo moja sasiadka pije a ma syna Brajana">>> :o Nie ma to jak podbudować swoje ego- prawda biedulki?

Gość gość
a anglojezyczna pseudo-muzyka w polskim radiu I telewizji to co? jakis zapocony rapist z przemadrzala niespelniona galerianka pod wplywem oparow z angielskiej garkuchni ( najgorszej chyba kuchni na swiecie) o skotonowanej I rzadko mytej glowie, wydumali anglosaskie imie dla dziecka Moda ! A tej gosciowce ktora z pogarda wypowiada sie o Polsce zycze aby cie zwolnili z garkuchi

Gość gość
zajmij się kobieto sobą.. weryfikować osoby po imieniu.. szkoda słow.

Gość jagodowapanienkazgdańska
ale nie powiecie mi że nadanie synowi imię Kewin jest normalne?

Gość gość
No lepsze Kazik. ha ha ha Co za ograniczenie. Dobrze ze wyjechałam z tego kraju. Ps. Mieszkam ta gdzie jest dużo Kevinów - a mamy są bardzo normalne.

Gość gość
Juz czas najwyzszy zeby niektore z was zmienily towarzystwo, wyszly z domu, poszerzyly wiedze I horyzonty. Po przeczytaniu tego I kilku innych ciekawych tematow nie mozna oprzec sie wrazeniu, ze dla wiekszosci z was ZAGRANICA to tylko I wylacznie UK, PRACA ZA GRANICA to tylko I wylacznie zmywak, ZWIAZEK MIESZANY to tylko I wylacznie z muzulmaninem badz anglikiem alkoholikiem..... moze to was zdziwic ale jest mnostwo innych panst, baaa sa nawet inne kontynenty niz europa co sklada sie rowniez na mozliwosci zwiazku nie tylko z turkiem, algierczykiem itp. Tu rowniez podpowiedz te narodowosci nie sa narodowosciami brytyjskimi :) imiona nie zawsze podpsluchane sa w telewizji czy muzyce. Istnieja tez ksiazki :)