Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MCsfen

Singielka dziewczyna bardzo atrakcyjna ale sama od ponad roku

Polecane posty

Gość gość
Wy przynajmniej nie patrzycie z obrzydzeniem do lustra...

Gość tralalilalila
Zawsze to durne gadanie - ze widocznie wredny charakter, obgadywanie, FF albo sponsoring. O, ograniczeni ludzie! Tak jakby wszyscy co są w związkach, to wspaniali ludzie o wszelkich przymiotach charakteru :-D

Gość gośćKamila
Jestem sama i kiedy wspomnę o byłym chłopaku, który robił to samo co obecny narzeczony mojej kuzynki - za 2 tygodnie będą mieć wesele, to słyszę: ALE ONI SIĘ DOGADUJA! Jak mam tłumaczyć takie teksty? Ja odważyłam się zakończyć to, a ta "brzydsza" tkwi w tym... i to oni są idealni, rozumieją się nawzajem a ja to ta SAMOTNA... czuję się wtedy gorsza ... co o tym sądzicie?

Gość lulululi
Ja mam uraz, po prostu, dlatego nie zależy mi na związku. Rzeczywiscie single są postrzegani jak inwalidzi w naszym kraju. Znam kilka osob ze swojego otoczenia, które po skończeniu 30 lat brały ślub z pierwsza napotkana osoba, bo już czas. Znam kobiety które zrobiły sobie dziecko z facetem którego znały kilka miesięcy, bo 30 stuknela i trzeba było się już rozmnazac. A dziś biją się o te dzieci, oczywiście wiekszosc nie jest już razem, a reszta meczy się ze sobą dla dobra dzieci :D ja chcę być k***a szczesliwa i nie zrobię sobie dziecka z byle kim, bo mam 30 lat!!! to ze jestem sama w tym wieku nie oznacza, ze będę z kimś z kim nie jestem szczesliwa tylko po to żeby wszyscy dookoła widzieli że mam faceta!!! Amen

Gość gość Gienek
Ładne panny mają taką wade że ich uroda szybko mija, a one myślą że tylko na to złapią faceta. Pozatym faceci, wartościowi i myślący, żadko startują do takich lal z bardzo prostej przyczyny, bo o tym dobrze wiedzą. Pozatym ładniejsza lala przywraca uwage innych samców i ciągle trzeba się martwić czy nie załapie się z innym. Do tego, często mają kiepski, ego centryczny charakter, i próbują tylko urodą zwrócić na siebie uwage co jest żałosne dla myślącego faceta. Myślący facet pomimo że widzi taką lale to tylko patrzy na nią ze smutkiem i współczuciem. Ładna i mądra dziewczyna jeżeli chce porządnego faceta powinna się skupić na obniżaniu swojej atrakcyjności, np. nie malowanie, proste ubrania, itp. i bardziej skupić na pokazywaniu swojego charakteru i jego cech, przez konwersacje, zachowanie, czyny. Pozatym nie ma nic złego w tym jeżeli ładna dziewczyna, która przedstawia się skromnie, dyskretnie zagada faceta sama, np. w księgarni, bibliotece, itp itd. i o coś spyta, potem przedstawi sięitp. i dalej poprowadzi dyskusje. Tylko płytkie lale polegają na swoim wyglądzie jako atucie który zainteresuje wartościowego faceta, a nie ma nic bardziej mylnego, bo faceci inteligentni i coś warci widzą takie chwyty na kilometr, i nie marnują nawet czasu na takie lale. To mówie ja Gienek, facet po przejściach który jest znawca tematów i miłośnik obserwacji ludzkiej psychologii i zachowań socjalnych.

Gość tralalilalila
No i dobrze. Nie można dac się zwariowac społecznym oczekiwaniom. To dokładnie tak działa jak te durne teksty: jak kobieta jest sama , to widocznie brzydka albo zryty charakter. A skoro ładna i sama, to na bank zryty charakter albo za wysokie mniemanie o sobie i za wysokie wymagania. Nie kurde, byłam sama tyle lat, bo faceci których poznawalam mieli zryte i roszczeniowe albo ciapowate charaktery. Wolalam poczekać dłużej i związać się z kimś z kim faktycznie dobrze się czuje, jak z przyjacielem, niż z kimś pierwszym lepszym komu się podobałam, żeby tylko nie być samą. Zresztą bycie samą było super. Dużo podróżowałam sama i to miało niepowtarzalny smak wolności i wyrobilo pełne zaufanie do siebie. Mam dużo przyjaciółek i trzymalam sztame z babkami. Nie boje się być sama i dlatego nie będę ze strachu tkwic w toksycznym związku w razie czego.

Gość tralalilalila
17:03 z tym mijaniem urody to kolejny durny tekst. Wiadomo ze urodziwa kobieta jak mocniej o siebie zadba to i wieku 60 może być piękna. Skora może się pomarszczyc, ale układ kości i chrząstek twarzy zostaje ten sam. Patrz np. Beata Tyszkiewicz, Jane Fonda, Catherine Deneuve :-) Wiadomo ze lepiej być piękną starą niż brzydką i starą

Gość gość
tralalilalila dziś >>>>czemu ciągły nacisk na wygląd panny? To brzmi powierzchownie i materialistycznie. Lala po 30stce już zaczyna się rozkładać, szczyt urody już dawno minoł i jest szybki zjazd z górki i sztuczne próby utrzymania okresu świetności, dosyć żałosne moim zdaniem. Jako facet myślący, a nie jskiś debil, wole o 100% więcej poznać zwykłą szarą myszke z fajnym charakterem niż jakąś bardzo atrakcyjną nudną lale zadufaną w sobie i oczekującej aby koło niej skakać bo ona niby taka ładna. Powodzenia tylko takiej życzyć bo na normalnego faceta NIGDY taka nie trafi, i pewnie bardzo dobrze bo takiej tylko syfiasty dres i łysa pała się należy, co będzie nią pomiatał i traktował przedmiotowo, bo ona sama do tego doprowadza.

Gość tralalilalila
17:28 no widać ty nalezysz do tych co myślą prostymi schematami, twierdząc ze atrakcyjna = zadufana w sobie a średnia = do kochania :-) Uwierz mi, ze na charakter, podejście do życia, usposobienie itd wpływa cala masa czynników, a nie tylko to jak się wygląda... Aż wstyd mi takie oczywistośc***isać.

Gość gość
Ale tu fajna rada padła: żeby się nie malować i ubierać się skromnie :D Niestety ale takie rady może zastosować 1% kobiet, bo reszta zwyczajnie blaknie bez makijażu czy jakiegoś ciucha i niemal żaden facet na nią nie zwróci uwagi nawet jak sama inteligentnie zagada w bibliotece.

Gość tralalilalila
Oj ja poznalam mojego ukochanego na imprezie jak miałam tylko kreski na oczach , zwykle dżinsy i długą tunikę bez dekoltow. Myślę ze jakbym miała szpile, mini, złote łańcuchy i full tapety, to by nie podszedł do mnie on, tylko jakieś tępe karczycho z mercem. Każdy ma swoją grupę docelową :-P

Gość gość
gość dziś >>>> właśnie tu jest błąd!!! Facet normalny bardziej wystartuje do takiej niemalowanej i skromnie ubranej, bo będzie się wydawała bardziej człowiecza, łatwiejsza do zagadania, mniej ksieżniczkowata. Radze zrobić mały eksperyment w mieście i to się sprawdzi.

Gość gość
Ale jednak kreska była a koszulka to nie worek pokutny no ale też wiadomo, że nie chodzi o totalne przeciwieństwa: się wypindrzyć jak pani z drogi albo być bez makijażu z worami pod oczami w swetrze po babci ;) Też swego czasu poznałam chłopaka w momencie kiedy przyszłam na dyskotekę tak jak stałam w domu, opowiadał potem ciągle mojemu koledze jaka to ja jestem urocza, więc chyba po prostu zrobiłam wrażenie dobrym humorem (humor miałam doskonały), co nie znaczy, że bez makijażu i strojenia się można przyciągnąć jakiś lepszy typ faceta, a z kolei dzięki pomalowaniu się i ładniejszej kiecce tylko i wyłącznie karka na recydywie ;)

Gość gość
A ja myślę że nie do nieumalowanej i nie do skromnej. Człowiek z gustem podejdzie do naturalnie pięknej. Niepotrzebującej tej całej chemii służącej do zakrywania niedoskonałości twarzy. Pasiłaby mi taka laska o naturalnej urodzie.

Gość gość
Człowiek z gustem i inni zrozumcie, że jest bardzo mało pań, które wyglądają dobrze bez makijażu na tle stada wymalowanych kobiet.

Gość gość
Człowiek z gustem i inni zrozumcie, że jest bardzo mało pań, które wyglądają dobrze bez makijażu na tle stada wymalowanych kobiet. x Wiem że jak nam facetom wydaje się że dziewczyna nie ma makijażu to znaczy że jest on zrobiony dobrze ;) Nie mówię więc wcale o laskach które go nie mają tylko o takich które go nie potrzebują. Po prostu o dziewczynach ładnych naprawdę. A te mity że brzydka to mądra i dobra a ładna to pusta i zepsuta to naprawdę tylko debile mogły wymyślić. Powiedzenie o ładnej misce z której się nie najesz trafione jak kulą w płot.

Gość gość
Co do eksperymentów, to zdarzało mi się wychodzić do ludzi mając różny wizerunek, np. elegancko w sukience albo w adidasach i bluzie i zauważyłam, że największe znaczenie ma moja postawa i otwartość w danym momencie, tzn. to jak się czuję, mój poziom swobody, a czasem nawet wiedząc że wyglądam dobrze zdarzało mi się być w jakiś sposób spiętą. Jednocześnie nie zaprzeczam, że wygląd nie ma znaczenia, bo ma. Co do głównego tematu sprzed 2 lat dotyczącego singielek, to znam ich całe mnóstwo, tak samo jak pań w związkach i to jest wielokrotnie powtarzana sprawa: nie da się określić jednego profilu "kim jest singielka i dlaczego", podobnie jak "kim jest dziewczyna w związku i dlaczego".

Gość gość wolny
W stadzie wymalowanych zawsze wypatruje na te najbardziej skromne i bez tapety, ale to tylko ja.

Gość tralalilalila
18:13/ na szczęście nie tylko ty ;-)

Gość gość
Tapeta tzn. każdy makijaż czy ten ostry makijaż?

Gość gość
Chyba niewielu facetów zwraca uwagę na tę najbardziej skromne, bo jednak taka w króciutkiej sukience itd. bardziej przyciąga oko. Chociaż sama krótka sukienka też nie oznacza nieskromności jeżeli nie widać półdupków :D

Gość gość
Faceci na tym forum sa zakompleksieni i p******i. Ogladam wlasnie jedna youtuberke, ale nie polke - jej facet jest trenerem fitnessu, brzydki nie jest, a ona w typie wymalowana barbie. tylko w Polsce faceci p*****la takie glupoty.

Gość gość
Tylko że fajna i naprawdę wartościowa laska wcale nie musi być od razu skromna. Całkiem dobrze jest gdy zna swoja wartość bo nie trzeba jej niańczyć. Skromność powinna mieć swoje granice a tym bardziej gdy jest nieuzasadniona.

Gość gość
Ja tam wolę raczej kobiety gustownie ubrane. Żadne pind lale, ale kobiety, które po prostu umieją się ubrać kobieco i mają ciekawą silną osobowość. Niestety większość to głupie p***y, które jedynie nadają się do robienia lasek w kiblu.

Gość gość
Właśnie, po raz kolejny przypisuje się jakieś cechy do wyglądu, a do tego mowa o skromności. Moim zdaniem skromność jest zbędna, podobnie jak zbędna jest przesada i różnego rodzaju pseudo popisy.

Gość gość
Pewnie nieszczęśliwie zakochana... :(

Gość tralalilalila
Ale co to właściwie ta skromność o której piszecie? Jeśli chodzi o strój to chyba bardziej liczy się gust, umiar. Może skromne to znaczy proste, minimalne środki dla uzyskania maximum.efektu. np. Ja się sobie podobam najbardziej w prostej białej koszulowej bluzce i bez mejkapu, albo minimalny jak tusz do rzęs, i naturalne proste wlosy. Za to widzę ze laski na imprezach "krzyczą" o uwagę miniowami, szpilkami, dekoltami, czerwonymi szminkami. O właśnie. Krzyczą o uwagę i same od tego giną.

Gość gość
Giną od ciosów swoich chłopaków-karków? :D bo normalni faceci nie lecą na szpilki?

Gość gość
Ja na myśli miałem charakter. Stąd stwierdzenie że dziewczynę znającą swoją wartość nie trzeba niańczyć.