Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trzylatka nadal pije z butli

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny moja córka 3 lata nadal pije mleko i herbatkę z butli.Nadal nie umie pić z kubka,każda próba nauczenia kończy się płaczem.Niedługo ma iść do przedszkola.Jak ja przekonać do picia ze szklanki?Dzisiaj nie dałam jej już butli,od rana nic nie piła i próbuje ją nauczyć,Ale są tylko krzyki,ze niechce.Zaraz jej pewnie ustapie bo pic musi.Jak ja nauczyć picia zkubka

Gość gość
wyrzuc butle i tyle daj szklanke i niech pije a nie siue znia cackasz?

Gość gość
Kup lovi 360

Gość gość
moja tak samo robiła. Gdy skończyła 3 latka na jej oczach wyrzuciłam butelkę do kosza na dworze (nie w domu!) poskutkowało. Powiedziałam jej, że jest już dużą dziewczynką i butlę trzeba wyrzucić. Na szczęście u mnie podziałało, chociaż na początku piła bardzo mało w kubeczku

Gość justyNa128
daj jej lyzeczka do buzi. moja corka z butli wypijala 3 litry plynow a jak przeszka na kubek to ledwo 200ml na dzien, widocznie nie o picie jej chodzilo a o smoczek, tyle ze ja przestalam dawac butle jak miala 2 lata. nie czekaj bo bedzie coraz gorzej, mala wie ze sie ugniesz wiec bedzie placzem wymuszac.

Gość justyNa128
lovi 360 u mnie nie sprawdzil sie, nie chciala tego wynalazku.kasa w bloto.

Gość gość
a kubek z dziubkiem? tak na początek. mój 2 i pół latek wszystkie napoje pije z butelki oprucz kakao i babcinej herbaty bo to to ze szklanki. do przedszkola dostał kubek z dziubkiem ale chyba mu w nim nie daja bo odkąd tam chodzi bardzo ładnie nauczył się pić ze szklanki. zacznij od czegoś dobrego czego dotąd nie piła i powiedz, że to można pić tylko w szklance.

Gość gość
ojejku nie gorszy to was?mleko z butli 3 latek?jakby to była piers zaraz kwoki by matke obsmarowały

Gość gość
mnie nie gorszy, ja do 7 roku zycia rano kasze w butelce dostawałam. i odrazu zaznacze nie nie mam kłopotów ze skrzywym zgryzem, wszystkie ząbki proste i żadnych obciążeń psychicznych z tego powodu tez nie mam.

Gość gość
Moja córka ma 3 latka i mm z butli pije tylko przed spaniem, U mnie w rodzinie dzieci długo pija mleko z butli (ok 5 lat ) i nikt nie robi z tego problemu. W ciągu dnia wodę ,soczki herbatę pije z kubka , .Za to mleka z kubka nie ruszy.

Gość gość
Tylko moja córka wszystko pije z butli,mleko i herbatę.przed chwilą wypila pół kubka herbatki,Ale ja jej musiałam przeczytać,sama niechce kubka do reki

Gość justyNa128
moze idz z nia na zakupy niech sobie sama wybierze ubek jaki jej sie podoba, zrob z tego mega szopke dzieci to lubia.

Gość gość
a pija soki? jak nie to daj jej ale z kubka. albo pokaż jej picie przez słomkę. od czegoś musisz zacząć.

Gość gość
Ja mam podobny problem, moja corka ma 2 lata i 9 miesiecy. Uwielbia mleko z kaszką, ale takie nie za gęste i nie za rzadkie. i pije je zawsze rano i wieczorem, a oprocz tego je wszystko normalnie, picie pije z kubka, ale to mleko.

Gość gość
moja pije z butelki picie mam 10 róznych kubków plus bidony nie chce ma 17 m-cy.

Gość gość
To trochę inna historia gdy dziecko pije z butelki np kaszę ale wszystko pozostałe już normalnie od takiej gdy dziecko nawet nie chce spróbować picia z kubka i kompletnie nie porafi, nieprawdaż? (Moja ma 4 lata i pije kasze z butelki ale z kubków i szklanek pije od dawna, więc ten przykład wniósłby niewiele.)

Gość gość
4 latka kaszę z butli.... masakra...

Gość gość
Trudno, nic na siłę. Mój synek ma 2,5 roku walczyliśmy o picie z kubka, i nic. Z 3 miesiące temu sam wziął kubek do ręki i zaczął pić. Teraz tylko mleko jest z butelki a reszta wszystko z kubka.

Gość gość
U mnie podobnie.Mały ma 3 lata.Nie chciał kubka i koniec. Poszedł do przedszkola i są postępy. Panie pozwoliły bym dała dla niego butelkę do picia, ale jak zobaczył że inne dzieci piją z kubka to zaczął je naśladować.Herbatki i soki pije już z kubeczka.Butla tylko do kaszki przed spaniem.Myślę że i z tego niebawem zrezygnuje.

Gość gość
moja ma prawie 5 i pije mleko z butli. inne rzeczy z kubka.

Gość moja kolezanka miala 6 lat
jak mama dawala jej na wieczor manne przez smoczek i dzisiaj ma gorne jedynki wystajace....masakra. po co potem chodzic po lekarzach i zakladac aparaty na zeby jak mozna temu w prosty sposob zapobiec. To ze ktos pil z butli do 7 roku zycia i ma proste zeby nie oznacza ze akurat wasze dziecko bedize mialo to samo.

Gość moja kolezanka miala 6 lat
u mnie na wiele rzeczy dziala jak powiem corce ze pewnie nie potrafi tego zrobic bo jest male dziecko i ona od razu mowi ze potrafi i robi to czego wczesniej nie chciala. Ale trzeba umiec do dziecka odpowiednio zagadac, wejsc troszke na ambicje

Gość gość
mój 3 latek tak samo z butli mleko pije rano i wieczorem ,wszystko inne z tego co ma pod ręką ,zwykły kubek ,butelka po kubusiu ,bidon a na mleko się uparł ,starszy syn miał tez około 3 lata wywaliłam butlę i 3 lata w ogóle nie pił wody ,herbaty soków ,tylko kakao i to po 3 dniach dopiero po prośbach i groźbach z kubka zwykłego ,dlatego temu nie wyrzucę nie chce powtórki z rozrywki .

Gość gość
Odkąd pamiętam zawsze były krzyki,bo niekapkow też niechciala.Wiem,ze to moja wina.Dziś też wymieklam i dałam picie w butli ,bo już 8 godzin nic nie piła i bałam się,że się odwodni.nie wiem jak ja przekonac

Gość gość
Ja tez do 7 roku piłam mleko z butelki:) miałam młodsza siostre wiec tez sie załapywałam :) tez mam proste zabki i uwazam ze to nic złego :)

Gość gość
Juz nie przesadzajcie, ze od picia mleka czy kaszki z butelki beda mialy krzywy zgryz, to ile to mleko beda pic, 2 godziny? Moj w 3 minuty wypijal wszystko i odstawial butle. Kazde dziecko jest inne, corka jak miala 8 miesiecy to sie sama odstawila od butelki i juz tylko lyzeczka i kubek ( co tez wcale wygodne nie bylo, sprobujcie dac kaszke niezbyt gesta 8 miesieczniakowi, byla wszedzie!) Syn natomias do 4 lat pil z butli kaszke rano, potem sie tez sam odstawil, problemow ze zgryzem brak!

Gość gość
to że ma względnie proste zęby, to nie znaczy że nie ma problemów ze zgryzem, bo zmiany są wewnątrz. W przyszłości zaowocuje zmianami w kręgosłupie, głównie odcinku szyjnym ale też w całej twarzoczaszce, zwężone łuki zębowe w kształt V zamiast U itd

Gość gość
matko a gdzie byłaś 2 lata temu, że dziecko nie umie i nie chce pić z normalnego kubka. Rozumiem że dzieciaki uzależniają się od butelek i chcą pić dwa razy dziennie kaszkę, czy mleko bo sama mam w rodzinie takie dzieci ale żeby piło tylko z butelki, to twój ogromny błąd. Tobie zjoby nie pomogą ale niech będą przestrogą dla innych mam.

Gość gość
Kiedyś faktycznie często tak było, że jak ktoś miał młodsze rodzeństwo to w wieku 4 czy 5 lat załapywał się na mleko z butli. Nikt wielkich problemów z tego nie robił bo rodzice chcieli mieć spokój :). Jedyny problem jaki tu widzę, to taki, że córka nie potrafi/odmawia picia z czegokolwiek innego. Może trzeba ja przekonać, że mleko dostanie z butelki ale musi tez pić inne rzeczy z kubka.