Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co

Polecane posty

Gość gość

bylam u gina kazal mi brac na wywolanie okresu a pozniej brac tez od 17 dc , staramy sie o dziecko, a po co mi kazal brac od 17dc i czy to słuszne???

Gość gość
ale co ci kazał brać?

Gość gość
a czemu nie zapytasz lekarza jak czegoś nie rozumiesz??????

Gość gość
strasznie chaotycznie napisalas,,,

Gość gość
no luteine bralam na wywolanie okresu, i po okresie mam znowu brac od 17 dc przez 9 dni , i pytam was czy to ma pomoc zajsc w ciaze?? bo nie bardzo go zrozumialam, bo luteiene bierze sie by wywolac okres i na podtrzymanie ciazy

Gość gość
dla mnie to dziwne troche zadzwon i spytac ponownie

Gość gość
luteina to naturalny progesteron, który pomaga w zagnieżdżeniu zarodka i utrzymaniu ewentualnej ciazy, więc dlatego masz ją brać po owulacji

Gość gość
a 17dc cyklu 31dniowego to owulacja? to hormony i tez nie chce niszczy od tak zoladka, mam 22 lata i nigdy nie uzywałam tabl.antykoncepcyjnych ani nie mialam problemow zdrowotnych i hormonalnych

Gość gość
a skąd ktokolwiek ma wiedzieć, czy masz wtedy owulację, to lekarz powinien stwierdzic na podstawie usg

Gość gość
powiedzial mi tak " bierz luteine przez 5 dni 2 razy dziennie podjezykowo do czasu gdy dostane okres, pozniej od 17dc cyklu przez 9 dni tak samo 2 razy dziennie" byalm prywatnie, jak go zapytalam po co? czy ma cos wspolnego w zajscie w ciaze, to zaczal mi od poczatku tlumaczyco owulacji i dniach cyklu

Gość kksskk
" bierz luteine przez 5 dni 2 razy dziennie podjezykowo do czasu gdy dostane okres,"- Po co masz brać luteinę do czasu aż lekarz dostanie okres?? :D

Gość gość
"dostaniesz ", jezu pomylilam sie!

Gość gość
to chcesz dziecko czy nie? kilka tabletek nie rozwali ci żołądka

Gość gość
dlatego pytam was, z hormoonami nie ma żartow,chce

Gość gość
ja jestem ciagle na tabletkach hormonalnych bo inaczej moja choroba rozwija sie dalej i jakoś żyje na wątrobę i żołądek nie narzekam

Gość gość
wiesz co, przez rok czasu brałam duphaston, poza tym clistilbegyt i inne leki- żyje i mój żołądek również

Gość gość
* clostilbegyt

Gość gość
a to pomoze zajsc w ciaze??

Gość gość
tak, pomoże. od 10 tabletek nie umrzesz czy ty napewno jestes dosc doojrzała na dziecko? czy jemu tez nie podasz nic na obnizenie goraczki bo mu zołądek rozwali?

Gość gość
tylko zapytalam,bo nie potrzebnie nie chce brac tabletek, a to ze wy łykałyscie h=arciami to wasza sprawa, tylko kulturalnie zapytalam, bo od tabletek mam pewne dolegliwosci i nie wazne czy wezme apap czy jakies inne antybiotyki

Gość gość
nie łykałam garściami, bo miałam taki kaprys, a dlatego, że tak własnie zaczyna sie leczenie niepłodności, więc zastanów się, czy w razie czego jesteś gotowa narażać swój delikatny żołądek

Gość gość
nieplodna to ja raczej nie jestem, i sie na to nie lecze, mam 22 lata a nie 39

Gość gość
ja tez dziewczynko nie mam lat 39, a to czy jesteś niepłodna to się okaże- radziłabym więcej pokory, bo różnie w zyciu bywa

Gość gość
pomylilam sie masz ze 33 , pokora pokorą, zazwyczaj nieplodne kobietki to te,ktore w mlodosci truly sie tabletkami antykoncepcyjnymi

Gość gość
To po co chodzisz do lekarza skoro mu nie ufasz? Skoro boisz się o żołądek to trzeba było poprosić o tabletki dopochwowe.

Gość gość
Z TYM SIE ZGADZAM, przyklad mojej kolezanki, lykala antykoncepcje jak szalona a po 5 latach staran nic i eszcze plakala ze zajsc nie mogla, na wlasne zyczenie

Gość gość
33 tez nie mam więc jesteś w błędzie, a tabletek nigdy w swoim życiu nie brałam, więc skończ szufladkować

Gość gość
ja brałam duphaston, zresztą do tej pory biorę. Działa podobnie jak luteina. Zaczęło się właśnie od tego żeby wywołać okres. Póżniej brałam na uregulowanie cykli (i zapewne dlatego Ty masz teraz brać), później doszło mi clo, które brałam 4 miesiące i pregnyl. Teraz jestem w 8 tygodniu ciąży i nadal borę 2 tabletki duphastonu dziennie. Nie przejmowałam się tym, że muszę brać tyle tabletek, zrobiłabym wszystko aby mieć dziecko. Jak widać było to potrzebne.

Gość gość
poszlam 1 raz, skad mialam wiedziec,ze bedzie taki

Gość gość
ja mialam cykle zawsze regularne, co do godziny nawet,tylko ten jeden raz sie zdarzylo,ze okres mi sie spoznil 2 tyg,podejrzewalam ciaze , bo sie staramy,ale jednak to nie ciaza