Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Altemann

Czemu jeszcze jestescie w Polsce

Polecane posty

Gość Altemann

Tak sie zastanawiam czemu jeszcze tylu mlodych ludzi jest w kraju i nie wyjezdza? Boicie sie?

Gość gość
moze temu, ze malo kto juz polakow za granica lubi? :D

Gość asieńkabc
nie mamy mety zagranicą boimy się tęsknoty i rozłąki trzeba pieniędzy na start zanim się tam znajdzie pracę itd.:(

Gość Altemann
Nikt nigdy mi tego nie dal poznac. A w firmie gdzie pracuje wrecz my i ukraince sa bardzo mile widziani i poszukiwani.

Gość asieńkabc
40% społeczeństwa norweskiego i szwedzkiego też swego czasu wyemigrowało zagranicę. Niekoniecznie oni są przychylni przybyszom, którzy chcą tam pracować..tak mi się wydaje

Gość gość
bo ...jednak jest tu fajnie :)

Gość gość
a niby gdzie jest tak lepiej zeby wyjezdzac?? gdyby w Polsce bylo pracy pod dostatkiem to wszelaka zagranice czapkami bysmi nakryli ! nigdzie tak wspaniale sie nie zyje jak w PL szkoda tylko ze j*******y Tusk ja tak okradl i zniszczyl :) a ludzi zgnooooil

Gość gość
Właśnie wróciłam z UK i never więcej :-o co za kraj zj******y ,brudny i ponury :-o

Gość Altemann
ShereKhan to prawdziwy powod. cala reszta to strach. Kazdy z zawodem technichnym dostanie prace od reki w Niemczech lub No (Byle nie technik Rolnik)

Gość gość
A ja wróciłam z usa po 4 latach i to była najlepsza decyzja :)jak polska wypiękniała.w usa to dopiero jest złodziejstwo .

Gość gość
stary facet ....wsadz se w dooppe swoje nuudne falszywe szkopskie niemcy :D zycie dla kasy phi! i co ci po tym zyciu ,kase do trumny zabierzesz :D

Gość gość
Wiesz co jestem w Niemczech od 2 lat...co z tego ze mam mieszkanie,prace i moge kupic co chce?czuje sie tu obca:-o i te niemieckie szwargolenie:-oa polscy niemcy co wyjechali w 80 latach ,to dopiero gnoje :-o wracam do kraju na swieta,juz na zawsze.

Gość gość
Nie nie jestem w Polsce od 10 lat :D mieszkam w Porto :) pozdro

Gość Altemann
Nie tylko slonce peru ale kazdy co wczesniej byl i co bedzie po. A co do UK to racja Kapitalizm w najgorszym wydaniu. No bez bialych pracownikow sie meczy, kolorowych oficjalnie (nie)toleruja. A w BRD znowu ruch w koncernach uslugowych, Facility Management stoi mocno i poszukuje pracownikow.

Gość gość
Wiesz co jestem w Niemczech od 2 lat...co z tego ze mam mieszkanie,prace i moge kupic co chce?czuje sie tu obcapechowiec.gif i te niemieckie szwargoleniepechowiec.gif a polscy niemcy co wyjechali w 80 latach ,to dopiero gnoje pechowiec.gif wracam do kraju na swieta,juz na zawsze. _________________ piateczka !!!! zj******y nuuudny kraj !

Gość gość
No i co masz w tych Niemczech ?kasę ,pójdziesz i kupisz co chcesz?a gdzie znajomi,znane i kochane miejsca?poza tym nie masz tam znajomych to zdychasz z samotnosci :-o

Gość gość
a nie przyszło ci do głowy że ktos po prostu nie chce emigrować? że zarabia w polsce dobrze?

Gość gość
bo jestem Polką, bo chcę tu być, bo nie będę pracować dla kogoś obcego, bo dobrze mi się tutaj żyje i jestem tu szczęśliwa

Gość gość
polska kurde się piękna zrobiła .moi znajomi byli tu po 12 latach nieobecności i szczeny im opadały.wiem ,żyjemy biedniej niż oni ale....u siebie.ci znajomi kręcili głowami i dosłownie byli wsciekli że nie mają czym zaimponować .to było chore:-o i tak ciągle tu wszystko krytykowali.

Gość asieńkabc
wyjechałam kiedyś na miesiąc zagranicę...po tygodniu dostawałam skrętu kiszek w głowie, bo wszędzie słychać było obcy język. Marzyłam, żeby usłyszeć chociaż polskie swojskie urwa mać. Na darmo.

Gość gość
Byłam niewolnicą 1 rok za granicą , płaciłam kokosy za dojazdy do pracy i za życie.Po roku pracy za granicą i po powrocie do Polski ucałowałam polską ziemnię.

Gość Altemann
C zemu mialo mi nie przyjc do glowy. Jasne ze wielu dobrze zarabia, ale juz nie tak wielu. W mej branzy nie ma juz perspektyw jesli nie jestes "Kreatywny". Co prawda jestem za granica w wielkim niemieckim koncernie , ale mieszkam w Tromso od 2 lat , i tu pracuje.

Gość gość
Tak tak gdyby nie Tusk to byłaby to już kraina mlekiem i miodem płynąca, to sami wspaniali ludzie tu mieszkają :)

Gość gość
przywiezli mi proszek 5 kg ,kawę i trochę kosmetyków oraz 50 euro:classic_cool:i myśleli że będziemy ich po stopach całować :classic_cool:mieszkali u mojej siostry 2 tygodnie ,jedli ,pili i.............robili zakupy do granic możliwości.S***********e z takimi prezentami i siedźcie u siebie .

Gość gość
powiem wam "podziwiam" tutejszych polakow robia za najnizsza kobiety jada na szmacie OK zadna praca nie hanbi ale biora kredyty na domy domy ktore kosztuja po 200tys euro a te domy za tyyyle kasy stoja jeden kolo drugiego jak chce zrobic grilla to wielkie niemieckie Hallo ! zaraz problemy te domy za tyle kasy stoja max na terenie do 300m 2 i potem wiecie jak oni tu zyja ano siedza ja szczury po cale dni :D dom praca spanie i tak w kolko nikogo nie zapraszaja bo wiecznie oszczedzaja na splate rat i rachunki zycie leci kolo nosa a oni zdziwieni gdy przyjada do Polski a Polak ...zyje normalnie ma pieknie urzadzone wlasnosciowe mieszkanie ladnie sie ubiera i jest zadbany oprocz tego ma czas na normalne zycie w DE jest syf kapitalizm drugie USA !!! niewolnictwo tutaj musisz zyc chodzic i myslec tak...jak ci kaza ! nudni ludzie

Gość gośćsdfghjkl
emu że kocham płacić matce boskiej zusowskiej kocham instytucje swojego partnera i to wszsytko

Gość gość
Ja pojadę do Kazachstanu tam życie jest tanie.

Gość Altemann
dostawałam skrętu kiszek w głowie Aska ty szybko na pogotowie. Jesli masz kiszki w glowie to gdze to co tam powinno byc?

Gość gość
Kocham ten kraj,kurffa mimo wszystko :)