Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc1325

pierwsze objawy zanim zniknął okres

Polecane posty

Gość gosc1325

Jakie były wasze objawy zanim zniknęła @ , jak domyslałyscie sie ze jestescie w ciazy ???

Gość gość
u mnie podstawa byl brak miesiaczki i pamietam jednego dnia czulam sie jak bym miala grype,bolaly mnie miesnie.a dopiero pozniej ok6-8 tyg mdlosci i wrazliwosc na zapachy.brzuch i piersi bola na poczatku ale to sa mylne objawy;)

Gość gosc1325
nie wiem czy sobie nie wmawiam aleeee... mam taki napiety brzuch jak bym robila brzuszki ( bardzo chce byc w ciazy a to dopiero pierwszy cykl staran )

Gość gość
chyba musisz jeszcze poczekac;)a kiedy masz dostac @?

Gość gosc1325
problem w tym ze sama nie wiem kiedy dostane , moje cykle po odstawieniu tabletek to: 1 - 29 dni 2 - 38 dni a trzeci - ???? :D

Gość gość
napięcie w piersiach, jakby były nadmuchane. Zwymiotowałam też rybę myślałam że to zatrucie. Jak okres się nie pojawił to już sprawa była jasna

Gość gosc1325
gdyby to mialo byc 29 dni to wypada w ta sobote ...

Gość gość
w pon zrób betę jak się nie pojawi

Gość blanka226677
U mnie dopiero brak okresu, wczesniej naprawde nic nie czulam, wrecz odwrotnie myslalam ze zbiera sie na okres bo brzuch mnie bolal tak samo, zwlaszcza w nocy:-) potem test, blada druga kreska i brak bolu piersi. Aha i popludniami mialam stan podgoraczkowy i tez uczucie jakbym byla chora, a wieczorem jak reka odjal:-) a ktory masz dzien cyklu?moze test zrob?

Gość gość
Objawy pojawiają się 2-3 tygodnie po dacie spodziewanej miesiączki

Gość gosc1325
dzis 24 dzien cyklu, test robilam w niedziele (juz nie moglam wytrzymac ) i wyszedl negatywny (mam nadzieje ze to dlatego ze zrobilam go za wczesnie )

Gość blanka226677
Nie nastawiaj sie lepiej, lepiej byc milo zaskoczonym niz zawiedzionym. Czekaj spokojnie na 30 dc i wtedy zrob test, dopiero wtedy ewentualnie bedzie wiarygodny. Wiem ze latwo sie mowi czekaj spokojnie, ale uwierz na slowo ciaza zwkaszcza pierwsza to dopiero test na cierpliwosc:-)

Gość gosc1325
im wiecej czytam tych postow tym gorzej bo sie obawiam ze inni tyle sie staraja i nic a niby ze mnie sie uda ... ;) poki co w to wierze

Gość gość
piersi przed okresem.

Gość blanka226677
Jeju nie czytaj tego:-) nakrecisz sie tylko niepotrzebnie. Pamietaj kazda z nas jest inna i nie ma dwuch identycznych historii. Ja sama znam dziewczyny ktore zaszly w pierwszym cylku staran, znam takie ci sie staraly po dwa lata, mimo ze w badaniach wszystko wychodzilo im ok. Znam tez jedno malzenstwo ktore rozoadlo sie przez tzw laboratorium w sypialni, bo moja znajoma biegala z testami owulacyjnymi i facet w koncu poczul sie tylko jak reproduktor. Ja nie nastawialam sie na wynik, kochalismy sie wtedy kiedy mielismy na to ochote, oczywiscie nie zabezpieczajac sie. Cieszylismy sie ze wreszcie sie mozemy ,,naszalec':-) i po trzech cyklach bylam w ciazy. Trzymam kciuki zeby wam sie udalo, ale nue nakrecaj sie blagam:-)

Gość gosc1325
dzieki :) a napisz mi jeszcze czy gdyby cos juz tam sie teraz dzialo to moge dalej wspolzyc ?

Gość blanka226677
Jak najbardziej:-) kochajncie sie kiedy tylko macie na to ochote, zwiekszasz w ten sposob szanse. Ja probowalam przypomniec sobie kiedy moglam ewentaualnie zajs w ciaze i wyszlo mi na to ze rowno w przewidywany termin owualacji wcale sie nie kochalismy. Robilismy to wczesniej i po ewentualmej owulacji, a sie udalo:-) takze luzik, a napewno wam sie uda, jak nie w tym to w nastepnych cyklach:-)

Gość gość
Mój pierwszy objaw nie był fizyczny tylko psychiczny i zarazem śmieszny chociaż wtedy nie było mi do śmiechu:)Od zawsze bałam się pająków ale pewnego wieczoru gdy zobaczyłam na ścianie czarnego intruza to rozwyłam się gorzej niż małe dziecko i uciekłam z mieszkania spać do mojej siostry.Nie rozumiałam wtedy tego bo normalnie wzięłabym coś do ręki i zabiła go a wtedy wpadłam w nieopisaną histerię.I nigdy nie powiązałabym tego z ciążą gdybym jakiś czas temu nie opowiedziała tego mojej ciotce,która jest psychologiem.Powiedziała mi,że był to naturalny podświadomy instynkt,który kazał mi "ratować dziecko przed zagrożeniem";)Dodam,że po urodzeniu synka nie uciekam z domu przed pająkami:)

u mnie tylko brak miesiączki od spodziewanej @ minęło ok 6 dni i zrobiłam test był pozytywny:)

Gość gosc1325
ja mam chyba z tych urojonych objawow taki ze bez powodu krzycze, napiety brzuch jak bym robila brzuszki, a przeciez to a wczesnie na cokolwiek dziekuje wam za odpowiedzi

no napięty brzuch to fakt za wcześniej ja jestem w koncówce 6 mc i teraz twardnieje jak skała czasami ale to przez to że macica przygotowywuje się do porodu

Gość przyszla mami
zgaga

Gość gość
mi bylo niedobrze, mdło i tak ogolnie jakos dziwnie:)

Gość gość
ja z 4 dni przed okresem mialam dzien w dzien migreny, oczywiscie piersi ale mocniej niz przed okresem i najgorsze z mozliwych: odrzucilo mnie od slodyczy, byly mdle i takie smierdzace ;)

przed terminem- plamienie inseminacyjne i ból piersi. Piersi mnie bolały zawsze przed @ ale ten ból był taki ostry wręcz. Aha i mi coś śmierdziało ale nie wiedziałam co i dlaczego. Potem w terminie @ już żadnych objawów. Zrobiłam test 3 dni po terminie i II kreski

Gość Piripiri
My bardzo, bardzo chcielismy abym zaszla w ciaze, ale niestety mam PCOS,a podobno strasznie trudno o ciaze z policystycznymi jajnikami, od poltora roku nie mam miesiaczki,przestalam miesiaczkowac po tym jak skonczylam z tabletkami anty :(( lekarze mowili mi ze nie widza w ogole owulacji, a co za tym idzie? ...Skierowano nas do kliniki nieplodnosci ale zanim mielismy pierwsza wizyte moj parnter musial miec badane nasienie (wyniki super) ja musialam miec kilka USG,kilka razy badanie krwi na hormony itp oraz badanie HSG - na droznosc jajowodow, bardzo sie balam tego badania,kuzynka miala i opisywala to jako niesamowite cierpienie:/ . Polecialam do polski na wakacje, bylam druhna na weselu ciotki. Od wielu lat mieszkam za granica i w polsce spedzilam az miesiac, codziennie chodzac na spacery,pomagajac babci w ogrodzie i przygotowywujac panienski oraz wesele z nienacka dostalam @ ! Jeszcze nie wiedzialam ze to okres, bo oprocz bolu tak okropnego ze wymiotowalam :( nie bylo innych objawow, brzuch mi pekal,ja spocona,wrecz zalana potem zwijalam sie w klebku na lozku nie bedac w stanie zawolac mame,czy babcie na pomoc :( zabrali mnie na izbe, zrobiono badania, zatrzymano na noc, okazalo sie ze byl to najzwyklejszy pierwszy dzien miesiaczki, szok ktory przezylam to malo powiedziane, minelo przeciez poltora roku! Jedyna miesiaczke ktora mialam,miala miejsce pol roku wczesniej gdy ginekolog przepisala mi luteine,progesteron na wywolanie. Dostalam jednorazowy okres :/ Cierpialam bardzo, nie moglam patrzec na ciuszki,wozeczki a ciezarne przyprawialy mnie o lzy :( moj partner zaczal coraz czesciej mowic o dziecku,ze bardzo by chcial..ze jest juz gotowy :( Obecnie jestem w 13stym tygodniu zdrowo i prawidlowo rozwijajacej sie ciazy, obylo sie bez badania HSG i bez kliniki, bez leczenia i bez tabletek. Zaszlam w ciaze zaraz po tym jak dostalam tej wlasnie miesiaczki w Polsce. Jestesmy wszyscy w szoku! Postaram sie wiec odpowiedziec na pytanie autorki: U mnie fakt ze po 28 dniach (jak dawniej) nie ma miesiaczki to wcale nie objaw, mozna wywnioskowac po tym co napisalam wyzej. Czulam sie dziwnie, doslownie..ciezko to opisac,czulam ze jestem w ciazy, staralam sie nie dopuszczac tego do swiadomosci by sie nie zalamac ale cos mowilo mi ze jest we mnie male,malenkie cos. Zrobilam test 2tyg po stosunku - jedna kreska, dzien pozniej drugi test i tak codziennie robilam te testy tracac nadzieje. Pewnego dnia jednak zrobilam test ktory pokazal druga kreseczke,ktora niestety widzialam tylko ja :( ani przyjaciolka ani moj partner jej nie widzieli :( zdenerwowana pobieglam po test cyfrow ktory jak czarno na bialym mial pokazac ciaza/ciazy brak. Test wyszedl pozytywny,drugi tez..bez zastanowienia pobieglam do przychodni by zrobic badanie krwi na hormon HCG, wynik 31,po 48 godzinach 105:) ciaza!!! Gdy juz wiedzialam ze jestem w ciazy: 1: czulam sie senna 2:czesto biegalam do toalety 3-mdlilo mnie na niektore zapachy. 4: w dole brzucha pojawila sie jakby kuleczka, twarda malutka kuleczka ktorej juz nie ma :) Pozdrawiam i zycze powodzenia, aa i pamietajcie WSZYSTKO JEST MOZLIWE!

Gość gość
moj pierwszy objaw to byl bol zoladka przez kilka dni. Potem dostalam okresu. to byla sobota (trwal 5 dni- tak wtedy myslalam. ale jak sie pozniej okazalo to wcale nie byl okres:) zrobilam na obiad ktoregos dnia spagetti ktore bardzo lubilam jesc a wtedy nie moglam tego wachac. powiedzialam mezowi a on powiedzial ze to na sto procent dzidzia:) w czwartek zrobilam test- dwie mocne krechy. w piatek powtorzylam- to samo. no i w piatek od razu do lekarza i potwierdzil ciaze:) zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu od razu po weselu:)