Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkaabc4

Brązowe upławy od 3 miesięcy

Polecane posty

Gość malinkaabc4

Odkąd pamiętam mam nieregularne miesiączki i ciągle białe upławy, ale od 3 miesięcy mam brązowe upławy po parę dni po miesiączce lub w trakcie cyklu.Ostatnia miesiączka spóźniła mi się 2 miesiąc.Kiedyś byłam u ginekologa z powodu nieregularnych miesiączek, ale lekarz stwierdził, że taka moja natura skoro od zawsze mam nieregularne.

Gość gość
brązowe upławy świadczyć mogą o : ciąży, nadżerce szyjki macicy, polipach, mięśniakach , różnych infekcjach. Znajdź takiego ginekologa, który zrobi ci dokładne badanie usg dopochwowe , cytologię i wymaz z pochwy.Również weź skierowanie na badanie hormonów. Ja brązowe plamienia mam przy właśnie nadżerce. Jestem w trakcie leczenia przeciwzapalnego i biorę także provag w celu zapobiegania nawrotom infekcji, później po wyleczeniu, zabieg mnie czeka. Troszkę wtrąciłam prywaty ale piszę bo jesli u ciebie to także nadżerka to nie masz czego się obawiać.

Gość malinkaabc4
Ponad rok temu byłam u ginekologa bo pojawiło mi się jednorazowe brązowe plamienie, ale nadżerki nie wykrył.W ciąży na pewno nie jestem.Nie stosuje tabletek anty. Dziś miałam mocne brązowe upławy o bardzo nieprzyjemnym zapachu, czego wcześniej nie było czuć.

Gość gość
Warto przejść się do gin. jeszcze raz bo w czasie jednego rok wszystko w twoim organizmie może się zdarzyć. Co rok przecież powinno się robić cytologię. Nieprzyjemny zapach upławów może świadczyć o infekcji więc tym bardziej wizyta wskazana. Kup sobie tantum rosa i się tym podmyj, do tego kup invag dopochwowy, przywróci naturalną mikroflorę pochwy, ale i tak wizyty u ginekologa nie odkładaj na później.

Gość anabella82
malinkaabc4 idź jak najszybciej do ginekologa. Im szybciej to zrobisz tym będzie lepiej dla Ciebie.

Gość gajjaM
Idź do ginekologa. Swoją drogą stwierdzenie, że nieregularne cykle to taka Twoja uroda to zbycie i lekkie "olanie" pacjentki. A te brązowe upławy są niepokojące, bo już dość długo trwają i skoro mają nieprzyjemny zapach to coś zaczyna się dziać, więc jak najszybciej umów się na wizytę. Możesz też używać płyn do higieny intymnej lacibios femina protecta z kwasem mlekowym i chlorheksydyną, który działa przeciwgrzybiczo i bakteriobójczo. Jest hypoalergiczny i nie zawiera SLS, SLES, PEG i sztucznych substancji zapachowych (których osobiście nie lubię, bo mnie szybko głowa zaczyna boleć), więc delikatnie myje, koi i nie podrażnia wrażliwej skóry okolic intymnych.