Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mieszkajacych w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Czy Londyn jest naprawdę tak drogi jak wszyscy mówią? Ile potrzebujecie miesięcznie na życie? I ile osób? Jesteście zadowoleni z tego, ze tu mieszkacie?

Gość gość
2 tys funtow na zycie miesiecznie trza miec

Gość gość
@00:11 na ile osob?

Gość gość
Tak, niestety, jest strasznie drogo. Ja sie wyprowadzilam z Londynu do tanszego miasta bo mialam juz dosyc wynajmowania pokoju i dzielenia mieszkania z innymi ludzmi. Pracowalam na caly etat, zarabialam ponad tysiac funtow na czysto po odciagnieciu podatkow. Niestety, za sam wynajem jednego pokoju w czwartej strefie placilam 500 funtow miesiecznie, czyli prawie polowa mojej wyplaty. Rachunki na miesiac: telefon 20 funtow, internet 25 funtow, bilet miesieczny 130, a jeszcze co trzy miesiace placilam rachunki za wode, gaz, prad. Na zycie miesiecznie zostawalo mi po oplaceniu wszystkiego jakies 200 funtow. To byla wegetacja. Teraz mieszkam w okolicy Norwich, mam prace na caly etat, zarabiam wiecej niz w Londynie a wydaje mniej. Tutaj mam mieszkanie jednopokojowe dla siebie za 400 funtow miesiecznie i naprawde jestem bardzo zadowolona. Odradzam Londyn wszystkim. Drozyzna, chamstwo, przereklamowane wszystko, ogromna rywalizacja o prace, przeludnione miasto, bylam psychicznie zmeczona, pomalu wpadalam w depresje.

Gość gość
No wlasnie, bo Londyn to jest dobre miasto jesli sie rownie dobrze zarabia...

Gość gość
3200-3300 mc na 2 dorosle osoby... Bez szalenstw, zero picia, palenia, imprez itd.

Gość gość
my razem mamy 4tys funtow. wydajemy duzo i nie oszczedzamy. stac nas na wynajem 1 bed house w drogiej dzielnicy rachunki samochod wyjscia imprezy ciuchy. wiadomo ze madrzej by bylo odkladac ale zyje sie raz!

Gość gość
my mamy 3300f na miesiąc i odkładamy z tego 1600f zyjemy normalnie

Gość gość
@11:51 za te 1700 to raczej zyjecie w pokoju...