Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionyNaMax

Zagrywki dziewczyn na portalach randkowych

Polecane posty

Gość zdziwionyNaMax

hej, jestem facetem po 20, a przed 30tką, wykształocny, dobra praca, 180cm, 75kg, w miare niebrzydki, ze sredniej wielkosc miasta (ponad 100tys mieszkancow) mam pytanie o zachowanie dziewczyn na portalach randkowych. szczegolnie o jeden typ zachowania: - najpierw gadka sie klei - potem dziewczyna nagle olewa, np nie odpisuje, nie ma czasu, cos kreci - po jakims czasie odzywa sie, przeprasza, chce cos wielce wynagradzac, pyta co slychac itp. - po paru minutach rozmowy znow echo i cisza i pytanie brzmi - czy to jest jakis babski sport? zagadywanie i odhaczanie facetów ktorzy odpisują - wiec oznacza "lecą na mnie" ? chcę po prostu zrozumieć takie bezsensowne zagrania. z góry dzięki za normlane odpowiedzi ;-)

Gość Stawiam na to ze to
gierka pt. bede olewac to sie zainteresuje

Gość gość
Tak, to babski sport. Typowe.

Gość gość
Są też normalne dziewczyny, a takimi się nie przejmuj i nie pisz z nimi . One są pozbawione uczuć

szkoda czasu na zastanawianie sie, kobiety nie zrozumiesz :-) na szczescie sa tez inne i tych sie trzymaj. czy ciebie glownie kreca te "popaprane"?

Gość zdziwionyNaMax
dzieki za odpowiedzi ;) fakt, lepiej zagadywac do tych normalnych... tyle ze odnoszę wrazenie ze 95% ma zryte w głowie. poza tym, człowiek tracic kilka dni, żeby poznać kogoś, kto wydaje się fajny.... a po paru dniach wychodzą takie akcje... masakra jakaś ;) ... i to z osobami, z którymi naprawdę fajna rozmowa się klei

takie zachowanie to nie tylko domena kobiet ale i faceci tez tak pogrywaja

Gość GGGGGGDADAD
Hmmm to chyba na takie trafiasz ja od czasu do czasu korzystam z portali, jestem tam około tydzień i już z jakąś się spotykam... nie mam problemów takich jak piszesz.

Gość gość
to zagrywka obu płci i nazywa się "trafił sie ktoś lepszy, ale mnie olał, więc wracam to tego, który okazał wczesnmiej zainteresownaie"

"to zagrywka obu płci i nazywa się "trafił sie ktoś lepszy, ale mnie olał, więc wracam to tego, który okazał wczesnmiej zainteresownaie"" Otóż to, właśnie...

Gość gość
Hej! Ja Cie chętnie poznam... Jestem normalna i zawsze mówie co myślę wiec zamiast owijac w bawełne powiem czy mi odpowiadasz czy nie Tez mam profil na portalu

Gość gość
push&pull :D

Gość zdziwionyNaMax
do 'Swyft': ale wrócić na 5minut? po 5 minutach znów się trafił ktos lepszy? do 'gość': co w tym kontekscie oznacza 'push&pull' ?

Gość gość
push&pull - przytul odepchnij raz mowisz i pokazujesz ze ci zalezy innym razem jestes oschly i zimny te zachowania powoduja zakochanie sie drugiej osoby :p tpo jedna z technik podrywu

Gość zdziwionyNaMax
albo inna akcja... dziewczyna 1sza wysyla usmiech... ja odpowiadam tez wysylajac usmiech... i potem cisza... zero rekacji z jej strony. na moj gust, ona tym 1szym usmiechem chce zagadac, ewentualnie zrobic 1szy krok do filrtu... no ale potem cisza. ma to jakikolwiek sens?? na moj gust to jakas totalna bzdura jest - aby wysylac ludziom wiadomosc dla samego faktu wyslania, i nic dalej z tym nie robic.... ktos to potrafi wyjasnic? ;)

Gość gość
jestes facetem i to Ty masz pierwszy napisac! o to chodzi

Gość gość
a co Ty idioto myslisz, ze od razu taka poznana przez neta kobieta poswieci ci jej ceny czas, zeby cie nieudaczniku zabawiac Tez sie kiedys w portale bawilam, ale olalam to, bo opedzic sie od natretow nie moglam. Debile mysleli, ze nie mam nic innego do roboty w zyciu, jak kilka nie z nimi. I klikaliby tak przez lata moze zamiast sie spotkac. Zero inicjatywy, polotu. Wspolczesni faceci to c***y!!!

Gość Make Me Happy
Ja poznalem nsuper dziewczyne na portalu randkowym :)

Gość miszzal
Moim zdaniem to zwykłe niezdecydowanie kobiet, po prostu trafiasz na takie, które nie wiedzą czego chcą, albo gorzej - wiedzą, że chcą manipulować facetami. Zaczynasz od rozmowy, wszystko fajnie, one widzą, że się angażujesz, na przykład zaproponujesz spotkanie, to one już zaczynają się bać, ich celem był jedynie internetowy flirt, a jak nagle przeradza się ta znajomość w coś realnego, to panikują i milnął. Tylko po co później jeszcze wracają do kontaktu, a później znowu znikają? Tego już nie wiem. Ale wiem, że kobiety nie zrozumiesz:p Zwłaszcza na tych portalach randkowych. Też jakiś czas temu byłem użytkownikiem takich portali i też miałem problem z kobietami, ale pojawiał się wtedy, kiedy proponowałem spotkanie. Nagle gdzieś przepadały albo wymyślały coraz to nowe wymówki. Odpuściłem sobie portale randkowe, stwierdziłem, że lepiej zapłacić za konto na portalu matrymonialnym, ale przynajmniej mieć styczność z jakimiś normalnymi dziewczynami, które nie boją się przenosić znajomości do realu, które nie znikają po kilku dniach. I faktycznie, od tego czasu miałem kilka naprawdę udanych spotkań z dziewczynami z mydwoje, więc to nie były pieniądze wyrzucone w błoto. Ja Ciebie rozumiem, że to jest frustrujące, tracisz czas, ale także nadzieje, że spotkasz jakąś normalną dziewczynę. Też tak miałem, ale z mojego doświadczenia Ci mówię, że jednak jest to możliwe:) Tylko trzeba w odpowiednich miejscach szukać...;)

Gość gość
albo inna akcja... dziewczyna 1sza wysyla usmiech... ja odpowiadam tez wysylajac usmiech... i potem cisza... zero rekacji z jej strony. na moj gust, ona tym 1szym usmiechem chce zagadac, ewentualnie zrobic 1szy krok do filrtu... no ale potem cisza. ma to jakikolwiek sens?? na moj gust to jakas totalna bzdura jest - aby wysylac ludziom wiadomosc dla samego faktu wyslania, i nic dalej z tym nie robic.... ktos to potrafi wyjasnic? xxxxxxxxxxx łatwo to wyjaśnić, kolejna tępa księżniczka, której wydaje się, że wyśle uśmiech, a potem to ty już ją będziesz tylko zabawiać. Jak czeka na gotowe, to lepiej taką od razu odpuścić.

Gość gość
wysyla uśmieszek, bo nie ma wykupionego konta premium....proste a ci by myśleli do usranej śmierci!!! jak laska sobie kupi premium to uważacie ja a zdesperowana a jak nie ma , to za sepa i idiotke. To wy sami nie wiecie czego chcecie.

Gość zdziwionyNaMax
do gość, który napisał: "wysyla uśmieszek, bo nie ma wykupionego konta premium....proste a ci by myśleli do usranej śmierci!!! jak laska sobie kupi premium to uważacie ja a zdesperowana a jak nie ma , to za sepa i idiotke. To wy sami nie wiecie czego chcecie." x x x akurat mylisz się kolego/koleżanko... gdyż 'usmiech' był wysłany za pośrednictwem wiadomości a nie opcji 'puść oczko'. niemniej dzięki za odp :)

Owe dziewczyny (te od uśmieszku) nie potrafią podtrzymać rozmowy, co do tych "grających", to nie wiem, ale wydaje mi się, że może to być oznaką znudzenia.

Gość aniela003
Ale wiesz… Ona wysyła uśmieszek, a Ty jej to samo? Też zwykły uśmiech? No cóż, nie chodzi mi o to, że zawsze to facet musi być tą stroną "dominującą" i rozpoczynać znajomość, zabiegać o dziewczynę. Ale ja raczej nie nawiązałabym jakiejś większej znajomości z gościem, którego pierwsza wiadomość do mnie jest po prostu uśmiechem. OK, ja też nie wysłałabym pierwsza zwykłej buźki, bo uważam, że jest to bez sensu. Podejrzewam, że te dziewczyny, które tak robią, to wysyłają taką wiadomość do wielu facetów i czekają kto co odpisze. Jak ktoś odpisuje też zwykłym uśmieszkiem, to nie chce im się kontynuować rozmowy, bo widać, że facet nie jest zbyt oryginalny. Ale z drugiej strony one też nie są oryginalne, więc nie powinny tego wymagać od drugiej strony, prawda?:) Ale wiem, że na wielu portalach takie puste wiadomości są czymś naturalnym. Właśnie to mnie wkurzało, bo ja jestem z tych, które jak już znajdą interesujący profil, to piszę normalną, spersonalizowaną wiadomość, a nie ogólną do wszystkich. Inna sprawa, że też dokładniej analizuję profile mężczyzn, nie patrzę się tylko po zdjęciach, tylko bardziej mnie interesują wspólne punkty dopasowania, jakie są na mydwoje, opis danej osoby, co o sobie pisze, jego zainteresowania. I mam wrażenie, że na tych poważniejszych portalach większość osób tak robi, bo na mydwoje też nie dostaję tylko uśmieszków, tylko normalne wiadomości. Ale cóż, na wielu innych portalach jest to prawie regułą, dlatego tam trzeba się do czegoś takiego chyba przyzwyczaić...

Gość gość
ale chyba ze 3 usmiechy za darmo można wysłac.

Gość aniela003
Tak, na mydwoje można wysłać za darmo uśmiechy, tylko to nie umożliwia dalszej korespondencji, jeśli nie masz wykupionego abonamentu. To w takim wypadku po co wysyłać jakiś uśmieszek? Jasne, to może być w pewnym sensie coś takiego, jak "zaczepka" na facebooku, tylko ma to jakiś sens, jeśli później zaczniej prowadzić normalną rozmowę. Dlatego wolę wykupić abonament i zamiast standardowego uśmieszku, kwiatka czy słoneczka wysłać coś od siebie, coś, co nawiązuje do jego profilu, do jego zainteresowań czy do naszego wspólnego dopasowania, o czym wspomniałam. I z tego co widzę, nie jestem jedyna, bo uśmieszków nie dostaję, a wiadomości jak najbardziej:)

Gość gość
Kobiety na portalach spolecznosciowych nigdy pierwsze nie zagadaja chyba ze jestes mega przystojny ale to zadkosc bo wiekszosc ludzi tam siedzacych nie grzeszy uroda zwlaszcza kobiety ! Sama rozmowa jak juz uda ci sie zaczepic typiare jest irytujaca zdawkowe odpowiedzic nic kontkretnego ! Na haslo umowisz sie , dasz numer telefonu odpisuja obronnie nie teraz , jescze sie nie znamy dobrze ,moze w przyszlosci a tak naprawde oznacza to s********j ! Klamia , oszukuja , manipuluja i bawia sie to potrafia dobrze robic maja gdzies czy kogos poznaja wazne by sobie pogadac i sie dowartosciowac ! szkoda czasu na takie portale pieniadze wuyrzucone w bloto :P

Gość brzydaleko
Nie jestem przystojny a do mnie same piszą... już 2 razy po tygodniu siedzenia na tego typu portalach kogoś znalazłem, więc można, sporo kobiet do mnie pisało, jedna nawet oferowała seks... no ale powiem szczerze bałem się bo pewnie bzyka się z każdym co jej się spodoba... a faceci raczej nie odmówią więc nawet jak ktoś szuka kogoś tylko na seks to znajdzie :)

Gość aniela003
Ja jakoś nie mam problemów z rozpoczęciem jako pierwsza znajomości. I tak jak wspominałam, nie polega ona na wysłaniu uśmieszku, tylko normalnej wiadomości. I też nie musi być facet jakiś mega przystojny, zwłaszcza, że czasem piszę pierwszą wiadomość do facetów, którzy nie mają udostępnionego zdjęcia dla wszystkich (na mydwoje można dodać zdjęcie, ale udostępniać je jedynie wybranym osobom), także nie kieruję się wyglądem i nie boję się pierwsza odezwać. Więc jak widać, reguły nie ma. A ważniejsza od wyglądu dla mnie jest osobowość mężczyzny, czy będziemy mieli wspólne tematy do rozmów, czy będziemy potrafili wspólnie funkcjonować, żyć, generalnie chodzi o wzajemne dopasowanie. A to, że kobiety nigdy pierwsze nie wyślą wiadomości, to też chyba już przestarzały stereotyp. Może kiedyś tak było, ale czemu nie miałybyśmy same sobie wybierać potencjalnych kandydatów, tylko czekać na to, kto zwróci na mnie uwagę? Wolę sama sobie wybrać kryteria, według których będę szukać, sama obejrzeć profile i sama zadecydować do którego chciałabym się odezwać.