Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BUDOWNICTWO TO NAJBARDZIEJ PRESTIZOWE I DOBRZE PLATNE STUDIA

Polecane posty

Gość gość

po tym jestes inzynierem czyli kims.. moj brat skonczyl te studia na polibudzie i ma wlasne biuro projektowe to jest cos w dzisiejszych czasach

Gość gość
Ma biuro zaraz po studiach? Sam się tego nie dorobił.

Gość gość
pracowal w biurze projektowym kilka lat wczesniej a dokladnie 4 lata i potem swoje otworzyl a to problem dla was?

Gość gość
chyba studia nie są dobrze płatne tylko praca po nich? Naucz się pisać. Po drugie, to nie jest tak od razu, żeby mieć pełne uprawnienia projektowe NIE WYSTARCZĄ 5-letnie studia (które są bardzo czaso- i praco-chłonne), potem jeszcze trzeba załapać się na praktykę w biurze projektowym i zrobić uprawnienia co trwa o ile pamiętam kolejne 3 lata i potem zdać egzamin, który jest naprawdę bardzo, bardzo trudny... Te studia nie są takie fajne dla kobiet bo tak, najpierw studiujecie, potem musicie robić uprawnienia, macie 30 na karku i dopiero co możecie zacząć myśleć o dziecku... to jest jak prawo, po studiach trzeba iść na aplikację żeby dobrze zarabiać, a to kolejne lata...

Gość gość
Po studiach masz tytuł mgr inż budownictwa i... w zasadzie to wszystko, nie możesz zatwierdzać projektów, żeby twój podpis się liczył i był dobrze opłacany to MUSISZ mieć uprawnienia czyli kolejne lata pracy i praktyki. Twój brat pracował już na studiach więc chwała mu za to, u mnie na studiach NIKT nie pracował w trakcie studiów (studiowałam dziennie) bo było za dużo projektów, zajęć itp.

Gość gość
u nas po budownictwie sytuacja wygląda tak że jednostki mają swoje biura lub pracują za porządną kasę, a reszta pracuje gdzieś po urzędach za 1600-1800, szczególnie kobiety i nie mają uprawnień budowlanych itp.

Gość gość
moja kumpela skończyła budownictwo ma mgr inż i pracuje w starostwie ma 1950zł na rękę

Gość gość
ale brat skonczyl budownictwo kbi wiec najlepsza specjalizacje w budownictwie budownictwo kbi

Gość gość
wiem kbi - konstrukcje budowlane i inżynierskie ale przecież po specjalizacji nie masz uprawnień :o

Gość gość
czy twój brat zrobił uprawnienia? zdawał egzamin przed komisją w domu technika? jeżeli nie to może zatwierdzać tylko malutkie projekciki i jeszcze dłuuuga droga przed nim

Gość gość
mój brat nie robił uprawnień jeszcze ale mówię ze skończył budownictwo kbi budownictwo kbi ma swoje biuro nie zazdrościcie mu?

Gość Ammhhmi
swoje biuro- masz na mysli swoje BIURKO? 4 lata po studiach nikt przy zdrowych zmyslach nawet z uprawnieniami nie otworzylby swojego biura chyba, ze by zatrudnial co najmniej jednego projektanta z duzym doswiadczeniem

Gość gość
jak to nie? jak moj brat ma wlasna firme i sam na siebie robi nie ma pracownikow pod soba.. poza tym jest 5 lat juz po studiach zazdroscicie mu?normalne...polska zawisc gora

Gość gość
poza tym jest to male miasteczko powiatowe wiec jest szczescie ze ludzie buduja sie na potege...i moj brat wygra na tym... malo jest takich biur w okolicy ...kolo niego jest tylko jeszcze jedno takie biuro projektowe

Gość Ammhhmi
Nie zazdroszcze bo mam swietna prace w zawodzie. . Jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza i podwykonywanie projektow u kogos innego (jedyna szansa na oplacanie skladek zus) to zaden powod do dumy, tylko szara polska rzeczywistosc. W przeciwnym razie robilby na umowie o dzielo.

Gość gość
budownictwo to dobre studia, ale wcale nie "najbardziej prestiżowe" bo są też inne kierunki na polibudzie po których dobrze się zarabia i ma się inżyniera ;)

Gość gość
Medycyna jest najbardziej prestiżowa i daje największe zarobki oraz pewność pracy jaką nie daje żaden inny zawód.

Gość gość
a medycyna z prestiżem to już dziś w ogóle nie ma nic wspólnego ;)

Gość gość
czyli ma biuro 5 lat i jeszcze nie ma żadnych pracowników? To słabo się rozwija, musi nie być za dobry

Gość gość
a co ty tak z ta zazdroscia?? Pewnie tobie strzyka, ze brat ma a ty nie i trzeba sie gdzies podbudowac co? Polaczek

Gość gość
szczerze? Budownictwo to taki sobie kierunek. Medycyna, biotechnologia, biomechanika to sa kierunki, po ktorych mozesz zarabiac pieniadze. A nie jakies tam budownictwo :o

Gość gość
moj maz skonczyl budownictwo zaocznie w lublinie. tzn konczy mgr w styczniu. ma 27 lat. na 2 sem inzyniera zalapal sie na budowe jako asystent kierownika. Jak skonczyl inzynierke i przyniosl papier to zmienili mu na inzynier budowy. Zarabia 3 tysiace na reke w mniejszym miescie. soboty pracujace. ale ma juz 5 lat pracy i ksiazke z upr wypelniona. czeka tylko na obrone pr mgr aby zdawac egz. Wiec trzebabylo isc na zaoczne studenciki dzienne i pracowac a nie sie obijac!!

Gość gość
a póżniej więcej tanich inżynierków niż pracowników fizycznych

Gość gość
ja też skończyłam budownictwo mam mgr inż, kończyłam kbi to co twój brat, same 5 na obronie w indeksie, ale nie miałam żadnej praktyki... dopiero uprawnienia dają możliwości naprawdę wysokich zarobków, same studia to dopiero przepustka do robienia uprawnień.

Gość gość
dodam jeszcze że wielu moich znajomych po tych studiach nie zrobiło uprawnień i pracuje w starostwach, biurach projektowych za ok 2000/m-c więc szału nie ma.

Gość gość
gość "a póżniej więcej tanich inżynierków niż pracowników fizycznych " xxx pracownicy fizyczni to głąby po zawodówkach jak ty, a inżynier jest wyżej wykształcony, trzeba było się uczyć a nie teraz sapać z zazdrości :D i tak w ogóle to inżynierów budowlanych ciągle brakuje

Takie licytowanie się na to, które studia są lepsze jest bez sensu. Oprócz kierunku, ważne są predyspozycje do wykonywania danego zawodu, szczęście i wiele innych, które łącznie decydują o tym, że ktoś po budownictwie zarabia kokosy, a inny nie. Tak samo z prawem i medycyną.

Gość gość
dokładnie. tak samo jak zawód grafik komputerowy. znam kolesia co zarabia 7tys/mc a znam takiego co ma najniższą krajową czyli koło 1200... liczy się talent, predyspozycje, pomysł, to samo z budownictwem!

Gość 43fe
Profesjonalne usługi w zakresie budowy domów Warszawa oferują obecnie nieliczne firmy. Warto zachować szczególną ostrożność wybierając tą odpowiednią. http://roslandomdesign.pl/