Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawisia

Co robicie dwulatkom na obiad

Polecane posty

Moje dziecię dostaje na śniadanie butle mleka z kaszką kukurydzianą(wiem zaraz mnie tu zjedziecie za tę butlę ale cóź) albo kanapkę z pastą jajeczną, albo kanapkę z wędliną i pomidorem do tego kakao

Gość gość
mopja dwulatka nie chce jeść kanapek, zje samą bułkę - kawałek plus serek homogenizowany na kolacje, a na sniadanie w domu to kakao , i grzanki ... ostatnio posmarowane lekko nutellą. Ogólnie je wszystko ale coś z kanapkami nie bardzom, mówi że nie i nawet nie próbuje........

a jak dostaje Twoje dziecko kanapkę to sama ją w rączce trzyma, bo ja kroję w paseczki i sama jej daję, wiem że źle robię ale gdybym małej dała całą kanapkę do ręki to mysiałabym zeskrobywac ze ścian resztki ;)

Gość gość
różne podeejacia były ... ogolnie skubana wyczuwa wszystko , wiec raczej to nie przejdzie, ale spróbuje :) dawałam do ręki, to odkładała ...np jak nie chce jakiegos mięsa to sama jej daje z ziemniakami na widelcu to nawet milimetrowy kawałek wyczuje. ale nie mam co narzekać, bo serio nie je kilku rzeczy , a tak to normalnie wciąga wszystko. Tyle że kanapki to treściowe i wygodne "danie" ...

Gość gość
ciekawisia - ale moja corka ma już ponad 3 latka :) wiec trzyma kanapke w rączce :) ale kiedys tez jej kwadraciki kroiłam. Ale jak daje jej w weekend albo na kolacje chlebek z pasta jajeczną to tez jej takie małe porcyjne kwadraciki kroje w sam raz do buzki ;)

Gość gość
ja pisałam powyżej pytania o kanapkach , to moja ma 2 lata, nie wiem co to za wypowiedz u góry ...........

Gość gość
tak, tak, zauwazyłam poźniej :) ja wysłalam Ci ksiązke :)

Gość gość
aha :):):):)

Gość gość
kaszotto to różnie, zależnie od tego co mam w lodówce, ale generalnie kasza jaglana lub jęczmienna (rzadziej gryczana) plus cebula (lub por, albo i to i to), marchewka, groszek, papryka (przemycam, bo tak to nie lubi), czasem cukinia, nawet chyba kukurydza raz się zdarzyła, do tego jakieś mięso - u mnie najczęściej z gotowania zupy zostaje, więc zużywam :) aha... "przepis" ... kaszę gotuję a warzywa kroję na mniejsze kawałki (marchewkę ścieram na tarce o grubych oczkach), podsmażam na patelni, mieszam z kaszą a na koniec posypuję natką pietruszki. Z przypraw to też różnie, na pewno pieprz i sól, czasem majeranek, tymianek, koperek suszony.

Gość gość
ale macie fajnie mój jest skazowy -musze kombinować posiłki

Gość gość
Faktycznie bardzo zdrowe te obiady szczegolnie nalesniki,kopytka,racuchy,placki ziemniaczane itp